Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 12:03:52
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako nahrať aparát s efektami  (Prečítané 5677 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 28. November , 2014, 00:00:59 »

Zdravím, chcel by som sa opýtať, či nemá niekto nejaké tipy na nahratie komba, resp. stacku kde v slučke aj pred vstupom zosilňovača je zapojené viacero efektov - modulačných ako chorus, phaser atď, potom delay, reverb a proste celé to má taký ambient charekter. Mikrofón to nahrá všetko do mono, je to zliate a škaredé. Ako to najlepšie zosnímať? Podmienkou je aby boli použité tie krabičkové efekty, nie VST a aby bol podľa možností výsledok čo najlepší do mixu? Dá sa to dať do sterea? Vďaka
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 28. November , 2014, 03:15:46 »

ak je to na mikrofon zliate, tak to bude tym ambient charakterom  Bavím sa skvele

celu svoju zivu efektovu cestu s kombom/stackom mas stereo? tak to odsnimaj dvoma micami

alebo odsnimaj najprv iba suchy aparat a potom to prezen cez efekty, ci uz VST alebo krabicky
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #2 kedy: 28. November , 2014, 12:23:37 »

No bez 2 koncakov nijako.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 28. November , 2014, 12:43:56 »

... Podmienkou je aby boli použité tie krabičkové efekty, nie VST a aby bol podľa možností výsledok čo najlepší do mixu? Dá sa to dať do sterea? Vďaka

velmi hlupa podmienka. su tie krabicky v slucke stereo ? ak nie tak ...  Popiskujem si je ten koncak do ktoreho sa to vracia stereo (ma dva returny) ? ak nie tak ...

este som nevidel gitarovy pedal, ktory by hral lepsie, ako hocijake VST, nehovoriac o tom, ze ako chces pri nahravani gitary odhadnut pomer cisteho a efektovaneho ? nahrate gitary, nahrate zgvysok a zistite, ze efektov je malo alebo vela a ste v prdeli... nehovorim, ze sa tak nenahrava, ale to musia byt ozajstne skusenosti vsetkych zucastnenych a mali by to byt ozaj krabicky, ktore maju nejaky charakter alebo zmysel...
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 28. November , 2014, 12:45:45 »

Dvomi mikrákmi si viem predstaviť ako keď nahrávam akustiku do sterea. Ono ten aparát je v podstate mono, klasické zapojenie s množstvom efektov akurát by som to chcel nachytať tak, aby som mal v mixe kvázi stereo obraz, teda čo najširší... Môžem použiť aj dva reproboxy súčasne.
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 28. November , 2014, 12:56:42 »

Ja viem, že je to hlúpa podmienka, nahráva to chalan čo hraje taký ambient psychožáner a on ma svoj mohutný pedalboard s takými "exotickými" krabičkami a má porobené zvuky, ktoré proste cez VST nenatočím presne do bodky tak ako si to on predstavuje...

Tak poraďte niečo, na výber máme viacero boxov aj zosikov, tiež Axe FX a POD HD500 kde by som mohol ďalej viesť signálové cesty. Možno to dajak linkou nahrať. V prípade že by som nejak spravil to zapojenie s dvomi returnami ak použijem dve hlavy, ako by som to potom nasnímal?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 28. November , 2014, 13:59:18 »

on to tak potrebuje nahrat lebo ked vypne vsetky efekty znie to ze nevie hrat.. takto by musel nasupovat surovy zvuk a efektovat ho az potom s VST  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 28. November , 2014, 14:02:07 »

mne pride celkom divne, ze nemas sajn ako veci funguju, ako sa co riesi a ides nahravat niekoho ineho.

to neber ako utok, len suche konstatovanie. ak nevies ako s axe fx alebo tym PODom nastavit a nahrat zefektovanu stereo gitaru, tak sa do toho ani nepustaj. v kazdom pripade nahraj si najprv suchu gitaru a potom zefektuj, Axe aj POD maju myslim taku moznost. ked typek nevie hrat bez efektov, tak mu daco pracovne nakrutte na simulatoroch a potom suchy zvuk reampni cez jeho board a rieste pomery efektov do mixu. vysvetlovat co ako zapojit ti tu nikto nebude,  take veci by si mal fakt vediet, ked chces nahravat niekoho ineho ako seba  Zdravíčko
« Posledná zmena: 28. November , 2014, 14:55:16 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 28. November , 2014, 14:53:26 »

Dvomi mikrákmi si viem predstaviť ako keď nahrávam akustiku do sterea. Ono ten aparát je v podstate mono, klasické zapojenie s množstvom efektov akurát by som to chcel nachytať tak, aby som mal v mixe kvázi stereo obraz, teda čo najširší... Môžem použiť aj dva reproboxy súčasne.

vazne sa pytas ? alebo si sa ani len nezamyslel nad otazkou ? Žmurk
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 28. November , 2014, 15:05:25 »

mno idealne budes potrebovat asi dve miestnosti na majking dvoch boxov a ampov ak chces stereo..  lenze potom este samozrejme potrebujes mat istotu ze z tych efektov ide vzdy stereo vystup pretoze vacsina tychto ambient efektov ma rozny priebeh, cize vrstvit sa to s efektmi priamo dat nebude..  inak ak mas AXE FX, tak smelo do toho sak to je cele stereo..
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #10 kedy: 28. November , 2014, 15:08:08 »

Cisto teoreticky alebo ako odpalit zvukovku :) ... ked  su to take efekty ze dozvuky, modulacne kokotiny a podobne:

1.na jednu stopu nahraj cisty(bez efektov) zvuk gitary  do PC, nemusi byt linkou, normalne cez mikrak zvuk aparatu     

2. na vystup zo zvukovky popripaj typkove efekty a vystupy z efektov pripoj na vstupy zvukovky

3. prehraj nahratu cistu gitaru a na dalsej stope zapni nahravanie tych vstupov kde si pripojil vystupy z tych efektov "a je" :-)

Ze ci to nebude vazbit, co na to impedancie a urovne signalov, to si netrufam povedat.
Ratis, zda sa mi ze si nieco podobne robil, na jednom zo songov na deme somewhere out.

Ked mas line6 hd500 tak by tam mala byt normalne fx loop a vies ju zaradatit do retazca kam chces. Aspon na hd pro to tak je. Cize na line6 nastavis zakladny zvuk aparatu, amp+box a do slucky pripojis realne typkove efekty a po linke nahras.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 28. November , 2014, 16:05:37 »

co su to vlastne za efekty ? maju vobec stereo vystup ?

co ma byt presne stereo ? aky je ocakavany vysledok ? stereo sa da spravit rozne, s roznymi efektami. len velmi malo veci sa neda porobit na VST.

inak ak pises, ze mate k dispozicii AXE FX, tak necghapem, co sa este pytas. vrazte do toho gitaru, kupte flasu vina, dajte jedno programovacie poobedie, vytiahnite odtial 2x line out do zvukovky a ste hotovi...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #12 kedy: 28. November , 2014, 18:10:55 »

a az to nahrate nezabudni postnut ukazky lebo mam dojem ze sa to bude dat zaradit do skatulky 'umeniel' ..  Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 28. November , 2014, 18:30:01 »

...
Ratis, zda sa mi ze si nieco podobne robil, na jednom zo songov na deme somewhere out....

ak myslis tu dobu pred vyse 13 rokmi, tak vtedy som si medzi preamp a koncak daval ako FX procesor zvukovku SB Live, ktora mala celkom pekne efekty :). nahraval som do M-Audio mikrofon od bedne. z preampu do line in na zvukovke, z line out do koncaku. samozrejme ze to nebolo vobec prisposobene, sumelo to a urovnovo sedelo len velmi kompromisne, ale fungovalo... to bolo obdobie, ked mi este nikto nepovedal, ze existuju nejake VST :)
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #14 kedy: 28. November , 2014, 21:49:02 »

.to som myslel...cista sialenost   Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.081 sekund, 23 otázok.