Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« kedy: 18. Jún , 2015, 00:55:38 » |
|
Kupil som si basovy overdrive / preamp darkglass b7k. a brumi. skusane zapojenia - fx loop v pod hd500x do zvukovky s kontrolovanym gainom, aj do koncaku s bednou, aj cisto len pedal do koncaku. vzdy rovnaky brum. pridavanim drive sa brum zvysuje. kable mam nove znackove, napajanie adapterom 9v, tiez cisto novy. napada niekoho v com by to mohlo byt?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Paloamp
nováčik
Príspevkov: 65
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 18. Jún , 2015, 05:57:18 » |
|
Vyskušaj dať druhý adaptér. Napatie može byť v adapteri menej filtrované a tým sa potom prináša sieťový brum do efektu. Tiež efekt može byť viac citlivý na brum zdroja. Alebo to skús zapojit na 9V bateriu vtedy by to malo byť bez brumu. Ak bude brumieť adapter skus zvýšiť fitlračný kondenzátor ak sa dá. Tiež som mal starší adaptér ktorý brumel a vyriešil som to tak že som dovnútra zabudoval stabilizátor 7809 a dva filtračné 470mikroF kondenzátory a je to bez brumu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 18. Jún , 2015, 06:06:25 » |
|
adapter mi pride nepravdepodobny, kedze je novy, ale neda sa vylucit. 9v baterkou to nenapojim, kedze sa to baterkou napojit neda. filtracny kondenzator neviem co je, ale tusim, ze to je nieco, co treba naletovat dovnutra, a taketo triky na novom 350 eurovom pedaly asi skusat nebudem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 18. Jún , 2015, 08:37:55 » |
|
cudoval by si sa kolko problemov vyriesi kvalitny zdroj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 18. Jún , 2015, 08:51:25 » |
|
Ale tu je rec o brume vacsom ako samotny signal. Moze sj to sposobit lacny zdroj?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 18. Jún , 2015, 09:18:02 » |
|
Ale tu je rec o brume vacsom ako samotny signal. Moze sj to sposobit lacny zdroj?
Môže to spôsobiť aj drahý zdroj, ak je nestabilizovaný. Ten tvoj je určite stabilizovaný? (regulated).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 18. Jún , 2015, 12:39:22 » |
|
Je to obycajny 9v adapter na efekty. Myslim ze by mali byt tieto adaptery stabilizovane
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Paloamp
nováčik
Príspevkov: 65
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 18. Jún , 2015, 14:08:20 » |
|
Dalo by sa to vyskusat na 9v baterku. Do konentora kde sa pripaja adapter pripojit 9v baterku ale pozor na polaritu aby to sedelo. Tym padom vylucis alebo potvrdis ze to robi zdroj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 18. Jún , 2015, 14:59:27 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 18. Jún , 2015, 19:10:20 » |
|
ok. skusim baterku. a co dibox?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 18. Jún , 2015, 19:39:42 » |
|
ok. skusim baterku. a co dibox?
D.I. nepomôže, to je vhodné iba pri obidvoch uzemnených geretoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 19. Jún , 2015, 15:36:05 » |
|
... vyborne , efekt za 350€ a brumi ci to sa nepredava aj s adaptérom ? alebo ako si k tomu dosiel ? pred kupou si ho skusal ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 19. Jún , 2015, 16:36:54 » |
|
Nepredava sa to s adapterom. Dosiel som k tomu tak, ze som to objednal a kurier doniesol
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 19. Jún , 2015, 17:12:50 » |
|
baterku, baterku, baterku. brumi Ti to kvoli ground loop, asi. mne to s regulovanym adapterom tiez brumelo signalova cesta b7k>axefx., ked som to napojil adapterom z line6 vysielacky, prestalo to skoro uplne sumiet. ked som dal b7k do slucky digitalneho procesora, bolo to neznesitelne. Ti penisovia z darkglass tam mali dat normalne battery compartment, srat na tie ich ekologicke kecy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 19. Jún , 2015, 18:17:34 » |
|
baterku, baterku, baterku. brumi Ti to kvoli ground loop, asi. mne to s regulovanym adapterom tiez brumelo signalova cesta b7k>axefx., ked som to napojil adapterom z line6 vysielacky, prestalo to skoro uplne sumiet. ked som dal b7k do slucky digitalneho procesora, bolo to neznesitelne. Ti penisovia z darkglass tam mali dat normalne battery compartment, srat na tie ich ekologicke kecy.
a uz je to teda ok? v slucke v axe fx ti to funguje ako ma?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|