zdar,
poprečitoval som si túto tému a dám svoj kúsok do mlyna. keď som sem zavítal pár rokov do zadu... niekedy v tom 2005 ? bol som potešený existenciou tohto fóra. využíval som ho hlavne asi na predstavenie svojej kapely muziky a tak, ale to myslím je práve o tom tu - spoznať sa ako hudobníci, inšpirovať sa navzájom a popri tom prirodzene dochádza k výmene informácií a skúseností v súvislosti s hraním, nástrojmi, aparátmi a tak. navyše, nakoniec v takejto komunite človek nájde nielen kolegov, ale aj fajn ľudí... a priateľov. Vďaka gitaristom.sk som spoznal niekoľkých super ľudí a napriek tomu, že sme sa možno stretli s niektorými len raz v živote naživo, myslím, že ich môžem nazývať priateľmi.
čiže, ja automaticky nejak prijímam, že členská základňa gitaristov.sk - veď už názov jasne vymedzuje, komu je/bolo fórum primárne určené - nebude nejaká obrovská, ale skôr sa sôr či neskôr utrasie na nejakom tom základnom počte nadšencov, ktorí sú reálni a celoživotní hráči, aj keď možno už viac len občasní.
na margo nejakých spoločných akcií a akéhosi utužovania vzťahov, či zväčšenia komunity:
- fesťák, koncert kapiel členov - ja som kedykoľvek za takúto možnosť, otázka je kto si to vezme organizačne pod palec a s akou úrovňou zvučenia a všetkého okolo sú prípadní účastníci vyrovnaní. Za seba a Skrat poviem, že my sme za každú srandu a zahráme si takmer na zelenej lúke - ak je čas, prečo nie, rád by som sa zase stretol s kamošmi z fóra a kde inde ak nie pri spoločnej muzike ? určite pre mňa vzrušujúcejšia možnosť ako "len" pivo a pokec :-).
- musím asi súhlasiť aj z názorom, ktorý tlmočil i môj predrečník - všimol som si trošku drsnejší prístup k nováčikom. myslím, že by bolo vhodné reagovať vždy vľúdnejšie, neposudzovať hneď v prvej reakcii prvý príspevok nováčika, aj keď ide dajme tomu len o inzerát alebo strohý oznam, teda nič nejak extra prínosné pre fórum ako také. s tým ale súvisí ešte jedna vec, čo mi možno chýba a to
- subfórum venované práve nováčikom, niečo ako "Ahoj som tu nový - predstavenie sa nových členov", alebo "Vítame na fóre - predstavte sa" kde nový užívateľ dostane priestor napísať pár riadkov o sebe, predstaviť kapelu atď. Ja sám som na zahraničných fórach vždy využil takúto možnosť a vždy dobre padlo, keď sa ozvali dvaja, traja ľudia, že "ahoj, super, sme radi, že si sa zaregistroval, cíť sa tu dobre, hráte fajn muziku a pod." Patrí to k dobrým spôsobom na oboch stranách, a človek má pocit naozajstného vstúpenia niekam, do nejakej komunity, kde má pocit, že bol aceptovaný, že bude medzi svojimi.
- možno by fórum znieslo aj viac teoretických podtém - napr. "Ako má vyzerať dobrá gitarová skladba" alebo "Gitaristi, ktorí zmenili váš život" :-) - možno trošku pátosu, ale v takej téme, kde nejde o odborné vedomosti ale o pocity má každý užívateľ možnosť prispieť niečím zo seba, trochu sa otvoriť a zase len vytvoriť si väčšie puto s konkrétnymi ľuďmi, čo zdieľajú názory, pocity.
Je tu naozaj aj pár ľudí, ktorí ma stále prekvapujú a inšpirujú šírkou a hĺbkou vedomostí, či už o nástrojoch, gitarách, snímačoch, ich histórii, alebo kapelách žánroch atď... že naozaj rád sa začítam na fóre a často sledujem diskusie, aj keď sám prispievam asi poredšie. Vždy sa sem ale rád vraciam a nejak cítim, že táto komunita je/bola/môže byť výnimočná.
takže tak, pár myšlienok od mňa. myslím, že nad štruktúrou fóra a základnom delení, témach by sa dalo ešte porozmýšľať, je tam dosť priestoru na inovácie
pozdravujem osadenstvo