Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 15:34:51
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gitary Klema - rozdiel  (Prečítané 1760 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Katka
okukávač

Príspevkov: 3

« kedy: 03. August , 2015, 21:55:10 »

Dobrý deň, plánujem si kúpiť gitaru Klema z White line a potrebovala by som poradiť - skôr vysvetliť, aký je rozdiel medzi K200D-C a K300D-C, viac sa mi páči K300D-C ale na K200D-C sa mi páči viac matná povrchová úprava, aký je medzi nimi rozdiel (okrem ceny - ten nieje až tak veľký), to čo sa uvádza pri ich popise či už na stránke Klema alebo nejakej predajne mne až tak veľa nehovorí, obe som skúšala v jednej predajni a boli skvelé, ale pán z predajne mi k nim nevedel povedať viac než som si už predtým prečítala sama. Prosím, ak by mi k nim vedel niekto niečo bližšie povedať vopred ďakujem.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 04. August , 2015, 06:42:22 »

vitaj, podla mna je rozdiel jasny hned po precitani a pozreti si obrazkov.

K200D-C ma luby a zadnu dosku z mahagonu + matny finish
K300D-C ma luby a zadnu dosku z palisandra + leskly finish
Zaznamenané
Katka
okukávač

« Odpoveď #2 kedy: 04. August , 2015, 12:26:11 »

vitaj, podla mna je rozdiel jasny hned po precitani a pozreti si obrazkov.

K200D-C ma luby a zadnu dosku z mahagonu + matny finish
K300D-C ma luby a zadnu dosku z palisandra + leskly finish

No toto viem, to som si prečítala a povedal mi to aj predavač, ja som to skôr myslela, tak, že aký je rozdiel medzi mahagónom a palisandrom, lebo pre mňa je rozdiel vo farbe, možno v kresbe dreva ale nič iné - drevo jak drevo, a potom či je lepší lesklý lak alebo matný, lebo popravde mne sa viac páči K300D-C pre tú kombináciu predná doska svetlá a ostatné tmavé ale na K200D-C sa mi viac páči ten matný povrch vyzerá to tak prírodnejšie. Ale ďakujem za odpoveď, som si vedomá, že sa asi pýtam na hlúposti.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 04. August , 2015, 13:07:20 »

drevo jak drevo
zena, daj si facku...  Bavím sa skvele

tak si vyber tu, ktora sa ti paci viac a ktora ti pojde k nabytku v izbe.

ked chces komplexnejsiu odpoved, tak palisader bude hrat viac v spodkoch, nebude mat az tak vyrazny attack, mahagon bude trochu viac stredovy...vyskusaj a uvidis co ti bude viac zvukovo vyhovovat.
« Posledná zmena: 04. August , 2015, 13:49:10 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 04. August , 2015, 13:14:20 »

su nejake obecne mudra, ktore drevo ako vplyva na zvuk. ono to do istej miery aj plati, ale aj tak nakoniec zalezi od konkretneho kusu. vlastnosti dreva mozu lietat aj v ramci jedneho druhu; kazdy strom v lese je predsa cimsi iny...

vyber podla:

- cena
- vzhlad
- subjektivny dojem z ladenia a zvuku

to poradie si mozes pozamienat podla vlastneho uvazenia

Na zdravie! (ak nepijes pivo a nestrngas, tak potom -  Je to frajer )
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #5 kedy: 04. August , 2015, 14:07:20 »

Ahoj Katka, rozdiely v gitarach su v laku a v zadnej doske+luby gitary. Tazsie sa opisuje ako sa to prejavi na zvuku, treba si to idealne porovnat sama. Co sa ti bude pacit.

Apropo, K200D-C nema zozadu mahagon (ako sa tu pise) ale fladrovy javor.
Javor vs. palisander, hmm asi skor palisander (ale to tiez je lepsie si na ucho porovnat).

Co sa tyka povrchovky, osobne mam radsej satin v porovnani s leskom (aj zvukovo mi pride satin zvucnejsi, ked som porovnaval rovnake gitary lesk vs. satin).
« Posledná zmena: 04. August , 2015, 14:24:39 od rastis » Zaznamenané
Katka
okukávač

« Odpoveď #6 kedy: 04. August , 2015, 14:36:16 »

Ahoj Katka, rozdiely v gitarach su v laku a v zadnej doske+luby gitary. Tazsie sa opisuje ako sa to prejavi na zvuku, treba si to idealne porovnat sama. Co sa ti bude pacit.

Apropo, K200D-C nema zozadu mahagon (ako sa tu pise) ale fladrovy javor.
Javor vs. palisander, hmm asi skor palisander (ale to tiez je lepsie si na ucho porovnat).

Co sa tyka povrchovky, osobne mam radsej satin v porovnani s leskom (aj zvukovo mi pride satin zvucnejsi, ked som porovnaval rovnake gitary lesk vs. satin).

Ďakujem
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.