Branko
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 16. August , 2015, 11:52:46 » |
|
A btw... taky efekt, ktory stisuje (ubera gain) ja pouzivam dost aktivne, hlavne pri jednokanaloch, aspon nemusim "cistit" potakom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 16. August , 2015, 12:04:55 » |
|
nemyslim si.. milos kovac mi raz spravil taku malu krabicu kde bol jeden potak.. bola pasivna.. ziadne napajanie.. len cisto in, out.. nic viac.. a bol tam jeden potak ktory daval normalne zdvih asi +3 alebo 4 dB.. cize viac ako zaklad.. preto som myslel ci sa to neda zriesit aj tu tak.. hlavne.. naco by bol taky pedal kde vypnuty ma hodnotu x.. a zapnuty na maxime ma hodnotu x minus 1 alebo 2 ved to by stratilo uplne zmysel, vacsina ludi potrebuje boostnut hlasitost v slucke, nie potlacit ju skus iny uhol pohladu...pouzi ho "opacne" - v zapnutom stave uber level na "normalnu" uroven, ked ten pedal vypnes, tak ziskas zelany boost
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 16. August , 2015, 13:42:57 » |
|
skus iny uhol pohladu...pouzi ho "opacne" - v zapnutom stave uber level na "normalnu" uroven, ked ten pedal vypnes, tak ziskas zelany boost
az na to ze mam v nom zavesene v slucke 2 efekty ktore potrebujem spinat.. ci ty myslis tak ze pojdem ze gitara - return - send - amp in.. a in/out v nom budem mat zavesene tie efekty?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 16. August , 2015, 13:44:48 » |
|
A btw... taky efekt, ktory stisuje (ubera gain) ja pouzivam dost aktivne, hlavne pri jednokanaloch, aspon nemusim "cistit" potakom.
lenze toto je cele robene na pouzitie v slucke a nema to efekt na gain, iba na hlasitost.. to je ina vec nez ked riesis dynamiku a podobne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 16. August , 2015, 13:50:36 » |
|
az na to ze mam v nom zavesene v slucke 2 efekty ktore potrebujem spinat.. ci ty myslis tak ze pojdem ze gitara - return - send - amp in.. a in/out v nom budem mat zavesene tie efekty?
Vsak pridaj celkovu hlasitost tak, ze ti to odrthne hlavu, potom zapni pedal a nastav si hratelnu hlasitost. Ak sa potrebujes boostnut, tak paradoxne vypnes pedal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 16. August , 2015, 15:05:10 » |
|
Vsak pridaj celkovu hlasitost tak, ze ti to odrthne hlavu, potom zapni pedal a nastav si hratelnu hlasitost. Ak sa potrebujes boostnut, tak paradoxne vypnes pedal.
Lenže ten volume je v ceste vtedy, keď tie efekty, ktoré chce pridať. Najjednoduchšie by bolo to predrátovať, aby ten regulátor bol zapojený pri vypnutých efektoch. Alebo zabudovať jednotranzistorový booster.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 16. August , 2015, 15:23:58 » |
|
Najjednoduchšie by bolo to predrátovať, aby ten regulátor bol zapojený pri vypnutých efektoch. Alebo zabudovať jednotranzistorový booster.
asi ten booster zrejme bude naj cesta inak to nevidim chce sa ti do toho ist? neviem kolko by ta to stalo casohodin/minut a ci sa ti to vobec oplati riesit..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 16. August , 2015, 16:13:56 » |
|
kaol, bolo Ti toto treba?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 17. August , 2015, 12:04:54 » |
|
asi ten booster zrejme bude naj cesta inak to nevidim chce sa ti do toho ist? neviem kolko by ta to stalo casohodin/minut a ci sa ti to vobec oplati riesit.. ked chceš dobrý line booster bez skreslenia za málo penez poletuj si do toho čo máš mxr micro amp, má to dosť silu na výstupe , http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=6alebo sa dá kúpiť dáky čísnky clon :D JOJO, razzor , a podobné pedále :D :D do 30€ a ehx LPB je šit pre dnešnú dobu , má nelineárny priebeh a využíval sa v minulosti ako poriadne prebudenie ampu , ta sa dosť mení tonová charakteristika pri točení potáku ....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 17. August , 2015, 20:29:52 » |
|
takto to vyzera zvnutra...
Teraz už takto.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 17. August , 2015, 20:37:27 » |
|
Chcelo by to ukazku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 17. August , 2015, 21:25:08 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 18. August , 2015, 10:05:35 » |
|
neviem čo to je ale vyzera to super...
Je to jednotranzistorový lineárny zosilňovač so ziskom 2 (6 decibelov). Klasické čítankové zapojenie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 18. August , 2015, 12:05:30 » |
|
neviem čo to je ale vyzera to super , kolko to stoji aj ja chcem
za 30e aj s poštovným ti to kúpim z číny a predám :D :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 18. August , 2015, 14:23:45 » |
|
Je to jednotranzistorový lineárny zosilňovač so ziskom 2 (6 decibelov). Klasické čítankové zapojenie. ... a to len tak direct z konektora ? .. kde mas filter napájania ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|