Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 07:28:39
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: snimace na LP  (Prečítané 9173 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« kedy: 12. Október , 2005, 10:24:28 »

pokracovanie z temy Poradte lacny Les Paul
Citácia
..........okolo snimacov by sa dalo mozno spekulovat a setrit. Su tam Seymour Duncan SH6(B),Seymour Duncan SH10(N). Neviem, obavam sa, ze tieto snimace vidavam pri znamych menach, co im na cene asi neuberie. Viete niekto poradit, na takuto gitaru su este ake snimace vhodne? Hlavne nemusia byt super drahe, ale zas aby zachovali povodnu tvaaar LP standardu . . . .teda ak je to vobec mozne.
Citácia
Frakos, napis hlavne, kolko do tych snimacov chces vrazit asi? Je vela moznosti... Do Les Paulu treba dat podla mna cisto znejuce snimace, aby sa co mozno najviac zachoval prirodzeny dreveny a hutny zvuk gitary. Ziadne superdistortion a pod., to je skoda Les Paulu potom.
Citácia
Vrazim kolko bude treba s tym, ze vyberiem najlacnejsiu alternativu z moznych vhodnych.
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #1 kedy: 27. Október , 2005, 19:53:07 »

zaujimalo by ma ci vsetky gibsonacke snimace, ci uz PAF alebo Burstuckery maju nejake typicke znacenie alebo nejake specialne cisla....
Zaznamenané

Dorian
stály hosť
Príspevkov: 853

« Odpoveď #2 kedy: 29. Október , 2005, 15:54:16 »

swordy-vsetky nemaju a neviem ci v tom nemaju taky isty bordel ako vo vyrobnych cislach...
Zaznamenané

RnR & HD & tatarak & Jack Daniels
www.doriangrayband.com
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #3 kedy: 29. Október , 2005, 16:19:35 »

tak ako sa da zistit, ked povedzme niekto predava PAFky ze su to fakt PAFky?
Zaznamenané

dulla
pravidelný návštevník
Príspevkov: 274

« Odpoveď #4 kedy: 17. December , 2005, 09:46:30 »

frakos napísal:
Citácia
.. Do Les Paulu treba dat podla mna cisto znejuce snimace, aby sa co mozno najviac zachoval prirodzeny dreveny a hutny zvuk gitary. Ziadne superdistortion a pod., to je skoda Les Paulu potom.

Chcem si vymeniť snímače na Epiphone LP.Sú to tie plecháče a pískajú jak hovado.Kontaktoval som už pána Šlapáka(Electrosonic SBS) a pozeral som aj na R.M.pickups.Plecháče však vo svojom sortimente nemajú,a otvorené HB nechcem.Na zalievanie voskom si netrúfam.Ak mate nejaký typ na konkretny snímač v tejto cenovej kategórii,budem vďačý.

Naposledy upravil rastis, : 17.12.2005 o 10:43
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #5 kedy: 17. December , 2005, 11:00:13 »

Mozem ti objednat Dimarzio Paf classic za bezkonkurencnu cenu 60$ za novy, alebo okolo 40$ pouzity za kus. Pochopitelne aj s plechom, Alnico II nie V
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6 kedy: 17. December , 2005, 11:04:58 »

swordy napísal:
Citácia
zaujimalo by ma ci vsetky gibsonacke snimace, ci uz PAF alebo Burstuckery maju nejake typicke znacenie alebo nejake specialne cisla....

Swordy, trosku poopravim. PAF snimace boli len povodne originaly  rokov 1957-1961. Dnes robi Gibson reediciu 57 Classics a Burstbuckery, ktore su dokonca podla Gibsonu este blizsie k PAF, pretoze maju rozdielny pocet zavitov v cievkach, ako mali povodne PAF. Ak chces mat ale fakt dobru kopiu starych PAF, od Gibsonu ju nedostanes, potom odporucam mensich vyrobcov ako napr. Lindy Fralin, WCR, Jim Rolph, Tom Holmes, Timbuckers atd, ktore su ale aj drahsie ako Gibson snimace.

Co sa tyka znacenia Gibson snimacov, daju sa lahko rozoznat.

57 Classics maju dole obdlznikovu ciernu nalepku Patent Applied For a nic ine (tak ako povodne PAF, hoci ta nalepka je trochu ina).
Burstbuckery 1, 2 a 3 maju tiez tuto nalepku a navyse maju bielu nalepku s podpisom toho, kto ich vinul a s cislom 1, 2 alebo 3 podla typu. Burstbuckery Pro neviem, tie som nevidel.
Ostatne bezne Gibson humbuckery maju dole iba logo Gibson USA.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
dulla
pravidelný návštevník
Príspevkov: 274

« Odpoveď #7 kedy: 17. December , 2005, 11:41:58 »

rastis napísal:
Citácia
Osobbne nepoznam firmu, co robi a predava plechace za ludovu cenu. Asi naozaj jedine Gibson, Seymour Duncan...

Tie no name plecháče sa dajú kúpiť u Sollera za nejakých 590,-Sk a videl som ich aj v Made za podobnú sumu.Len či nebudú pískať ako tie Epiphone.To by som radšej neriskoval.Gibson,Seymour Duncan sú na Epiphonu trochu luxus,tožké peniaze by som do toho neinvestoval.
Porozmýšžam nad tými Dimarzio Paf classic od Roberta.40-60$ za 1ks je asi maximum čo by som do toho vrazil.
Zaznamenané
DominicK
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #8 kedy: 13. Máj , 2012, 10:45:23 »

Prispejem tu do starej temy..
Co poviete na Gotoh VH1? Za 50€ set, ako upgrade do epi custom, oplati sa?
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #9 kedy: 16. Máj , 2012, 15:34:09 »

Prispejem tu do starej temy..
Co poviete na Gotoh VH1? Za 50€ set, ako upgrade do epi custom, oplati sa?
zalezi co chces dosiahnut, bude to menej tahat ale viac cinkat. ja by som do toho siel, zalezi co hras.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
DominicK
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #10 kedy: 16. Máj , 2012, 15:38:27 »

zalezi co chces dosiahnut, bude to menej tahat ale viac cinkat. ja by som do toho siel, zalezi co hras.

uz ich mam doma.. chcem to viac na vintage zvuky, ziadne velke skreslenie... takze by to malo byt ok
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #11 kedy: 19. September , 2012, 15:39:15 »

Zdravím mám Epi LP Custom EB a mám pri kobylke EMG81 a pri krku sériovku od Epiphone. Chcel by som dosiahnúť klasický LP zvuk. Žiadny metal core ani pod. tvrdšie žánre na tom neplánujem hrať. Ide mi o prirodzený drive. Tak sa pýta skúsených aký snímač odporúčate. Ja osobne som pozeral po Gibson snímačoch ako napr. Burstbucker s Alnico V magnetmi. Čiže štýl niečo ako GNR a pod. Díky za rady.
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 19. September , 2012, 15:40:20 »

Zabudol som dodať, že chcem meniť ten EMG pri kobylke nakoľko mi nevyhovuje zvuk.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 19. September , 2012, 19:39:21 »

Zdravím mám Epi LP Custom EB a mám pri kobylke EMG81 a pri krku sériovku od Epiphone. Chcel by som dosiahnúť klasický LP zvuk. ..

daj tam hocijaky zo snimacov, co vidis u Gibsonu v katalogu, ze na LP pouzivaju... co ine sa da poradit ? ak GNR, tak Slash ma nejaky vlastny model od SD tusim... najuniverzalnejsi je podla mna od Gibsonu 498, ale ak mas rad trochu redsi zvuk a mensi vystup, viac nechat zniet drevo nastroja, tak kludne chod do Burstbucker... len neviem, ci na EPI taketo "nuansy" ocenis... kludne sa moze stat, ze aj ked vyskusas viacero snimacov, stale to nebude presne ono - pretoze EPI LP Custom samo o sebe nie je "ono" - pokial viem, nesedi to vobec materialovo, vzdy tam neviem preco pouzivali jelsu miesto mahagonu, atd... ...
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 19. September , 2012, 19:49:05 »

No ja mám mahagon aj telo aj krk a hmatník je rosewood. A zrejme pôjdem do tých Gibson Burstbuckerov. A tu ide o ďalšiu vec...Keď ich vymením baterku asi von nie ? Tá je tam teraz hlavne kvôli EMG-čku nie ? Možno sa mýlim...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.112 sekund, 23 otázok.