Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 23:57:53
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rackovy aparat  (Prečítané 1780 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Thrashers
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 121

\m/ IBANEZ

« kedy: 21. Marec , 2012, 09:06:26 »

Zdravíčko ...mam jednu otazku pre tych co maju s rackom skusenosti.chcem si poskladat rack ..moja predstava je asi taka ze hcel by som mat hutny lampovy zvuk nieco do MESA BOOGIE..ale nemam skusenosti zo skladanim takehoto aparatu...viete mi niekto poradit co by mi na to stacilo niaky preamp + koncak do 100W-(slabsi) ...  Pomoooc!
Zaznamenané

IBANEZ PRESTIGE RG1527-----IBANEZ RGA8----
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #1 kedy: 21. Marec , 2012, 09:09:32 »

mesa boogie rectifier preamp + dobry lampovy koncak (VHT, MESA)

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,92831.0.html

Zaznamenané

stoka!
Thrashers
náhodný pocestný
**

\m/ IBANEZ

« Odpoveď #2 kedy: 21. Marec , 2012, 09:13:48 »

mesa boogie rectifier preamp + dobry lampovy koncak (VHT, MESA)

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,92831.0.html

ked takkukam na to do 1000€ sa asi nezmestim :D :D :D
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #3 kedy: 21. Marec , 2012, 09:14:21 »

načo rack?
Zaznamenané
Thrashers
náhodný pocestný
**

\m/ IBANEZ

« Odpoveď #4 kedy: 21. Marec , 2012, 09:23:08 »

načo rack?

na Djent... ale s moznostou nadstavenia aj na deathmetal :D
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #5 kedy: 21. Marec , 2012, 09:25:22 »

na Djent... ale s moznostou nadstavenia aj na deathmetal :D

a hlava to nedokaze?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #6 kedy: 21. Marec , 2012, 09:28:57 »

na dzent ti staci modeler  Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 21. Marec , 2012, 09:34:25 »

Zdravíčko ...mam jednu otazku pre tych co maju s rackom skusenosti.chcem si poskladat rack ..moja predstava je asi taka ze hcel by som mat hutny lampovy zvuk nieco do MESA BOOGIE..ale nemam skusenosti zo skladanim takehoto aparatu...viete mi niekto poradit co by mi na to stacilo niaky preamp + koncak do 100W-(slabsi) ...  Pomoooc!

hento co ponuka miso je ppci, len to by si si musel fakt dosporit.. a inak dobra otazka ze preco prave rack? ja som tiez takto na zaciatku fungoval a  uprimne- nebavilo ma furt to nastavovat a riesit cez midi, v konecnom dosledku som to cele predal a kupil si lampovu hlavu a bolo vymalovane.

do 1000e by som ti navrhol asi mesa studio preamp + 2:50 od mesa boogie to by si sa mal zmestit fakt v pohode do tej ceny.. netreba zabudat na to ze budes potrebovat kabelaz+midi pedal
co sa hutneho zvuku tyka rozmyslam ze ci tie mesa preampy vseobecne hraju 'hutne'... ked sa povie hutny zvuk tak si predstavim skor nejaky dual recto, marshall a podobne..  

este dobra alternativa je peavey rockmaster preamp a nejaky kvalitny koncak to hra fakt do pohody
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #8 kedy: 21. Marec , 2012, 10:36:39 »

z mojej skusenosti by som do racku nepustal, najradsej by som moj rack terajsi nemal, a mal radsej jednu poriadnu hlavu...
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 21. Marec , 2012, 10:55:06 »

presne tak.. jebat rackove veci je to cele predrazene, narocne na udrzbu, ked nema clovek technika a chce to mat kvalitne spravene a obriadene tak s tym ma akurat nervy..  gitara-hlava-box a je to
Zaznamenané

Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #10 kedy: 21. Marec , 2012, 11:00:39 »

pripajam sa k tomuto nazoru. Akurat som rozpredal rack a kupil jednu normalnu hlavu, akurat za to co som dal do racku si tie hlavy kupim dve a z efektov mi staci jeden reverb a jeden delay.
Pri racku mas kopu skrytych nakladov, kvalitne kable, kvalitny midi kontroller. Rovnako v nasich podmienkach nevyuzijes stereo potencial toho celeho alebo W/D/W. Prenasat to cele je zabijak.
A tie fakt top end preampy stoja pomaly to co poriadna hlava. Bogner fish stoji cca tolko co bogner xtc, CAE 3se+ stoji trocha menej ako pouzita CAA OD100 atd.
Zaznamenané
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #11 kedy: 21. Marec , 2012, 12:05:50 »

Mesa 395 je celkom dobry koncak a chalan ho dava za dobru cenu. Hutny zvuk a celkom siroke moznosti (na koncak)
http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=173219

K tomu ked si zozenies Mesa Studio Preamp, Peavey Rockmaster alebo ENGL E530, tak mas v podstate profi vybavu za slusne peniaze (do 1000E sa v pohode zmestis).
A nepotrebujes ani MIDI controller. Jedine ze by si chcel  :)

Vyhody racku su jasne: nie si obmedzeny pri vybere preampu ani koncaku len na jednu znacku. Ak chces skombinovat rozne znacky (charakter, farba, ...) toto je cesta. Kedze kocak je zvycajne stereo, mozes pouzivat len jednu stranu a druhu ako zalohu.
Nevyhody su tiez jasne: rack je rozmernejsi ako hlava a obycajne ma aj vyssiu vahu (ten moj ma asi 30kg)

Cena nemusi byt nutne zavratna. Z druhej ruky idu tieto veci za slusne ceny, pretoze rack sa v sucasnosti netesi velkej oblube. Hi-end preampy aj konce su drahe, ale to su aj hlavy. Ked si zoberiem napr. ENGL SE, tak hlava aj z druhej ruky stoji okolo 2000E. ENGL SE preamp sa da z druhej ruky kupit pod 1000E a ked to spojis s trebars VHT 2/90/2 (tiez pod 1000E) si v pohode, mas to ze lepsiu cenu nez samotna hlava a navyse mas stereo koniec, cize vlastne dva konce.

Treba sa len zamysliet, preco vlastne chces rack a zavazit vyhody a nevyhody.

Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #12 kedy: 21. Marec , 2012, 12:49:29 »

Pridavam sa k vyznavacom antirackov.  Bavím sa skvele Mal som velky 6U rack, ktory bol este aj antishockovy (cize velky jak pica), vsetko dokopy strasne tazke, trebalo riesit x veci vzadu, poprepajat, vymyslat, atd......

Aj ked to bolo pohodlne, pretoze: otvoril som rack, zapol som 2 sietove kable, pichol som gitaru a hotovo. Ale radsej hlavu s boxom. Jednoduchsie na prenos a ovladanie.
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #13 kedy: 21. Marec , 2012, 14:26:08 »

Mesa 395 je celkom dobry koncak a chalan ho dava za dobru cenu. Hutny zvuk a celkom siroke moznosti (na koncak)
http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=173219

koncak, to musi byt paradny, ale prelampovat by som ho nechcel, 8 velkych flasiek, tazky, velky (4U) jak hovado, a vykonovo no zbytocne silny, ak nebudes hrat vo wembley, zbytocne IMO...
Zaznamenané

Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #14 kedy: 21. Marec , 2012, 16:56:49 »

koncak, to musi byt paradny, ale prelampovat by som ho nechcel, 8 velkych flasiek, tazky, velky (4U) jak hovado, a vykonovo no zbytocne silny, ak nebudes hrat vo wembley, zbytocne IMO...
Vysoky je len 3U  :)
Prelampovavania by som sa nebal, lebo nie je nutne, aby sa to robilo vzdy naraz. Vzhladom na to, ze sa da pouzivat len jedna strana a druha len ako zalozna, tak by bolo zbytocne to menit vsetko naraz. Rozmery su vacsie, ale to som uz spominal ako nevyhodu racku. Co sa tyka tej hmotnosti ... je to nejakych 20-25kg - co nie je malo, ked vezmeme do uvahy ostatne komponenty v racku a aj rack samotny. Ale to to je asi jedine negativum.
Zbytocne silny nie je. Ma to velmi dobre rieseny priebeh hlasitosti a fakt hlasne to zacina byt az za osmickou. Zosik ma dostatocny headroom a ten zvuk je aspon pekne pevny.

Ked som ho skusal s mojim preampom, tak som mal fakt ze pokusenie ho zobrat. Nakoniec som si to rozmyslel, lebo potrebujem druhy aparat a nie druhy koncak  ha ha ha
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 22 otázok.