Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
11. November , 2024, 02:10:14
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: AKU BASGITARU NA METAL ODPORUCATE DO 11000  (Prečítané 8443 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
esopeso
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #15 kedy: 25. Máj , 2008, 14:40:22 »

chces hrat podladeny?
mas nejaky konkretny zvuk ktory sa ti paci? nejakeho konkretneho basaka...styl metalu...atd. nech aspon tusime kam sa chces priblizit.
inac myslim ze basa na metal, na techno, na cunder, to je uplne jedno. hentie metalove nastroje su akurat na to aby nachytali chlapcov ktorym ide viac o image ako o ten zvysok. do 11 tisic si kup nejaku klasiku z druhej ruky, ja osobne by som si vedel v tvrdej muzike bez problemov predstavit precision alebo jazz bass. zial trend je divny skleneny ton, basy vysky pukoty...drvivu vacsinu basakov na nahravkach a na koncertoch nepocut vdaka tomu uzasnemu zvuku ktory si tocia.

nesuhlasim
chces mi nahovorit ze metalovi basgitaristi nevedia aky zvuk chcu vytvorit do hudby ktoru hraju ?
skleneny ton ? napr. aka basa s akym aparatom ? nepocut ? napr. death (povacsinou) s esp/ltd  Bacha na vec kamo! (ironicky)
jazz bass do metalu kludne ... ale skvero by som nekupoval

cort je dobra znacka co sa tyka lowendu ... skus na inzerat pohladat cort A5(neolutujes), popripade c5 je ciez celkom v pohode v tejto cenovej kategorii (tu zozenes novu za cca 13 tisic)
Zaznamenané

Toto čo toto?
esopeso
nováčik
*

« Odpoveď #16 kedy: 25. Máj , 2008, 14:42:41 »

suhlasim s tebou a mozem podlozit osobnou skusenostou,

odpoved na otazku
a je jedno fakt na akej base budes hrat staci ked zozenies cubase a vst-cka :) a budes mat z toho co len budes chciet  (ale ak nepouzivas take tak potom ibanez skor na taky rock aspon ja mam taky pocit, a tie lacnejsie, lebo tie drahsie maju aktivku setky a podla mna to sa paci iba jazzovym basakom ten zvuk co robia tie drahsie ibanezy:), ja osobne mam taku daku za 7 ci kolko a ta je fajna a podla mna ma krajsi zvuk jak tie za 20 000, ale toto hodne zalezi od vkusu a pocitu (v hudbe moc nieexistuje drahsie a lacnejsie ale iba viacsa mi paci a menej sa mi paci :)))) ) )

uf cez vst-cka by som hranie neriesil ... to je dost grc a potrebujes na to minimalne drahu zvukovku :)
Zaznamenané

Toto čo toto?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #17 kedy: 25. Máj , 2008, 14:44:17 »

sice nie som basak, ale v tej cene mi do ruky a do oka padla cort C4z...aj ked neviem ci mi z celej basy neimponuje najviac open pore povrchova uprava :) ... nevie niekto co pouzivaju na tuto upravu? lak alebo vosk? ja by som skromne tipol vosk, ale nie som si 100% isty
Zaznamenané
esopeso
nováčik
*

« Odpoveď #18 kedy: 25. Máj , 2008, 17:35:56 »

sice nie som basak, ale v tej cene mi do ruky a do oka padla cort C4z...aj ked neviem ci mi z celej basy neimponuje najviac open pore povrchova uprava :) ... nevie niekto co pouzivaju na tuto upravu? lak alebo vosk? ja by som skromne tipol vosk, ale nie som si 100% isty

mam c5z a lak to nie je, teda aspon si to myslim ... povrch dreva je porovity a z toho dedukujem ze to nie je lakovane ...
Zaznamenané

Toto čo toto?
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #19 kedy: 25. Máj , 2008, 19:14:57 »

nesuhlasim
chces mi nahovorit ze metalovi basgitaristi nevedia aky zvuk chcu vytvorit do hudby ktoru hraju ?
skleneny ton ? napr. aka basa s akym aparatom ? nepocut ? napr. death (povacsinou) s esp/ltd  Bacha na vec kamo! (ironicky)
jazz bass do metalu kludne ... ale skvero by som nekupoval

to co som napisal bolo v kontexte debaty. ak sa niekto opyta aka basa je dobra na metal, tak vie o zvuku velke kulove. v drvivej vacsine metalovych nahravok je basa utopena. koho je to chyba? asi zvukarova, ze ano. digiorgio je vynimka akych je malo.
skleneny ton? velka vacsina lacnejsich aktivnych basgitar, kde je ton robi aktivita a nie drevo. a ked si chlapci spravia V cko na EQ tak sme doma.
Zaznamenané

o-yep sro
esopeso
nováčik
*

« Odpoveď #20 kedy: 27. Máj , 2008, 17:49:57 »

to co som napisal bolo v kontexte debaty. ak sa niekto opyta aka basa je dobra na metal, tak vie o zvuku velke kulove. v drvivej vacsine metalovych nahravok je basa utopena. koho je to chyba? asi zvukarova, ze ano. digiorgio je vynimka akych je malo.
skleneny ton? velka vacsina lacnejsich aktivnych basgitar, kde je ton robi aktivita a nie drevo. a ked si chlapci spravia V cko na EQ tak sme doma.

to berem ale nekonkretizoval by som ten problem na metal, existuje vela kapiel ktory maju basovy zvuk uplne v poriadku.
Zaznamenané

Toto čo toto?
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #21 kedy: 27. Máj , 2008, 18:36:54 »

tak tym ze sa debata plietla okolo metalu, tak som aj poukazal na casty jav. netyka sa to samozrejme len metalu ale muziky vseobecne, ze basaci su casto utopeni, alebo iba dunia.
Zaznamenané

o-yep sro
Valla
miestny štamgast
Príspevkov: 2227

nikki sixx a palo horvath 4ever :D :D

« Odpoveď #22 kedy: 30. Máj , 2008, 12:52:49 »

tak tym ze sa debata plietla okolo metalu, tak som aj poukazal na casty jav. netyka sa to samozrejme len metalu ale muziky vseobecne, ze basaci su casto utopeni, alebo iba dunia.
no a to znamena ze maju hrat na gitarove aparaty ako ja Bavím sa skvele
Zaznamenané

Milujem Marshall Si píš!!!
piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D
Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod,
Veď celý svet mi leží pri nohách
ja nečakám na žiadny návod
mám svojich síl za celý národ.
 Skončím to trápenie s tou mojou výchovou,
nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #23 kedy: 31. Máj , 2008, 10:06:34 »

no a to znamena ze maju hrat na gitarove aparaty ako ja Bavím sa skvele

ty na nic nehras. ty len letujes, spekulujes a vykecavas sa na fore... ci mate nejaku kapelu ?
Zaznamenané
Valla
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 31. Máj , 2008, 11:22:35 »

ty na nic nehras. ty len letujes, spekulujes a vykecavas sa na fore... ci mate nejaku kapelu ?
ja letujem ale aj hravam mame kapelu co si myslis  Bavím sa skvele
viac sa venujem letovaniu ako hraniu ale hrajem Som metlak
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #25 kedy: 31. Máj , 2008, 11:54:06 »

ja letujem ale aj hravam mame kapelu co si myslis  Bavím sa skvele
viac sa venujem letovaniu ako hraniu ale hrajem Som metlak
neni to nahodou tak, ze sa hras na to, ze letujes?  Ja som čert..
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Valla
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 31. Máj , 2008, 11:57:51 »

neni to nahodou tak, ze sa hras na to, ze letujes?  Ja som čert..
neni Bavím sa skvele
chalani viem ze nikdy nevidam CD ale letovaniu sa budem venovat lebo budem to mat ako zivnost ked sa za to ucim este k tomu ma to bavi jak hovado Bavím sa skvele
Zaznamenané

fliper
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 102

« Odpoveď #27 kedy: 14. Júl , 2008, 17:52:31 »

uf cez vst-cka by som hranie neriesil ... to je dost grc a potrebujes na to minimalne drahu zvukovku :)

tak podla toho ake si zozenies tie vst a aku zvukovku .... ale tak tak to je vec vkusu, typujem ze dobry ampeg by si tazko rozoznal .... ale moze sa stat ze ano
Zaznamenané

--------------------------------------------------------------
trochu reklamy nezaskodi

www.i-partner.sk
www.myspace.com/4minutestogo
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 22 otázok.