Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 17:29:03
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pomoc s floydom  (Prečítané 3740 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Juro
nováčik
*
Príspevkov: 11

« Odpoveď #15 kedy: 29. Október , 2024, 13:17:13 »

Alebo to kolíše v závite, ak to nemá dotiahnuté...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #16 kedy: 29. Október , 2024, 22:30:12 »

... Na niektorých tremolách sú tie pilotné skrutky duté, a je v nich menšia skrutka-ihla na menší imbus. Po nastavení správnej výšky s velkým imbusom treba dotiahnuť tie malé, aby sa opreli o spodok závitu, ktorý je vlisovaný do tela. Zabraňuje to hýbaniu sa pilotných skrutiek vo vôli závitov. Samozrejme ak o tom človek nevie, poškodí skrutky alebo spodok závitového sedla, ak dáva kobylku nižšie so "zaistenými" pilotnými skrutkami.

takto to mali na povodnych Lo Pro Edge tremolach, neskorej to inovovali na Edge Pro, kde take skrutky nedavali, ale bolo mozne si ich dokupit a vymenit. a neskorej mam pocit, ze ich zase vratili. ale ak sa nemylim, tyka sa to len lepsich japonskych tremol, na nizsich modeloch take nedavali vobec...

mal som aj take aj take a nemam pocit, ze by to v praxi nejako malo pomahat stabilite ladenia, aj ked teoreticky to tak moze posobit...
Zaznamenané
Juro
nováčik
*
Príspevkov: 11

« Odpoveď #17 kedy: 29. Október , 2024, 23:05:13 »

takto to mali na povodnych Lo Pro Edge tremolach, neskorej to inovovali na Edge Pro, kde take skrutky nedavali, ale bolo mozne si ich dokupit a vymenit. a neskorej mam pocit, ze ich zase vratili. ale ak sa nemylim, tyka sa to len lepsich japonskych tremol, na nizsich modeloch take nedavali vobec...

mal som aj take aj take a nemam pocit, ze by to v praxi nejako malo pomahat stabilite ladenia, aj ked teoreticky to tak moze posobit...
Presne tak. To v malej miere ovplyvňovalo stabilitu. Väčší problém bol inde. Ja som tie zaisťovacie skrutky videl aj na modeloch s EDGE ZERO II ale klasika nožové, Napríklad S séria z Indonézie. Na tie sa dalo dodatočne domontovať ZR ako to bolo na ložiskových tremolách rovnakého názvu. Napríklad S320. Tam to ale bolo dokonalé. Tam tie pilotné skrutky končili závitom, špeciálnou pružnovou podložkou a zaisťovacou maticou na desinu kľúč.  Žmurk A mohlo sa tlačit, ťahať, ak to bolo dobre nastavené, tie tremolá sa presne vrátili do východzej polohy.
« Posledná zmena: 29. Október , 2024, 23:14:11 od Juro » Zaznamenané
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #18 kedy: 30. Október , 2024, 10:04:56 »

V dnesnej dobe je tych vyrobkov uz na mraky, od parcentovych aliexpresov az po boutique vyrobkov.

Ak vies po anglicky, tu mas pekny clanocek: https://hazeguitars.com/blog/tremolo-stabiliser-devices, kde su vysvetlene dva zakladne principy. Ten starsi system je pridavna pruzina, novsi, ze sa blok oprie o ten stabilizator.

Vyber si podla recenzii a rozpoctu, odporucam ale ten back box. Niektore modely maju aj rychloprepnutie na dive only. Neviem ti ale osobne povedat, aky to ma vplyv na flutter, ci to nepriskrti (ak vyuzivas).
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.029 sekund, 22 otázok.