Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 06:43:24
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako ladit Floyd Rose ?  (Prečítané 37317 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
jasomto
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 14. December , 2007, 10:58:35 »

to je pravda, ale musis ratat s tym, ze existuju ludia, co si hned prvu gitaru kupia s floydom. mnohym nie je zo zaciatku poriadne ani jasne, preco sa gitara musi ladit a nie este hento cudo. sam som mal skusenost s jednym nemenovanym gitaristom, ktory ku mne doniesol svoju gitaru po prvom pokuse vymenit struny a naladit oktavy a to ste este nevideli, co s nou dorobil...  Bavím sa skvele

casom pochopis principy a divis sa, ze taka jasna vec ti tolko trvala, ale to je so vsetkym tak.

ved hej,ved hej
Zaznamenané
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #46 kedy: 15. December , 2007, 14:04:18 »

neviete kde zozeniem ten intonation tool?  nikde to nemaju.. Je mi do plaču Je mi do plaču

myslel som toto..

* index.php.jpg (66.01 KB, 814x350 - prehliadnuté 533 krát.)
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #47 kedy: 16. December , 2007, 03:05:08 »

neviete kde zozeniem ten intonation tool?  nikde to nemaju.. Je mi do plaču Je mi do plaču

myslel som toto..

Maju to asi na 3 strankach, alebo po pripade od niejakeho gitaroveho technika, ktory ich ma viac a predal by. Skor problem je zohnat intonation tool na Ibanez. Niekedy ho sam Ibanez predaval roky do zadu a teraz, len ked mas stastie tak na to narazis na e-bay, alebo niekde inde. tak tu ich maju(vsetko z USA)

http://www.vwallguitars.com/index.php?act=viewProd&productId=95&ccSID=99bc1488baf96e8133039fb8dd361a75
http://www.universaljems.com/cart/tools.htm
http://www.axcessories.com/products.asp?cat=97

Mozno ibanez by sa dal niekde najst na www.jemsite.com
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #48 kedy: 16. December , 2007, 07:30:50 »

ake pekne a stylove tremolko
Zaznamenané
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #49 kedy: 16. December , 2007, 15:45:19 »

wtf?!?! 20-35$ ?!?! si dam radsej dakemu sustruznikovy spravit...
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #50 kedy: 17. December , 2007, 04:50:27 »

No bohuzial.... Taka je cena. Ja som si ju nevymyslel, ale ked ti to niekto spravi tak daj vediet, aj ja by som chcel. :)
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #51 kedy: 28. Október , 2009, 18:37:15 »

Ja mám s Floydom menší problém.
Keď na naladenej a uzamknutej gitare stisnem páku, gitara ostane podladená a naopak, keď páku potiahnem, ostane nadladená.
Jednoducho povedané, páka sa nevracia. Aspoň nie na jej pôvodné miesto.
Riešim to asi tak, že po výmene strún gitaru naladím, stisnem páku, naladím, stisnem páku, naladím...
Dosiahnem tým to, že aspoň po stisnutí sa mechanika vráti na svoje pôvodné miesto a gitara ostane naladená.
Ale potiahnuť páku si už nemôžem dovoliť.
A neni to problém len mojej gitary, resp. nastavenia a naladenia.
Skúšal som už viac gitár a správalo sa to tak, ako som vyššie uviedol.
Používam struny DAdario deviatky a tri pružiny odspodu (tie floydové na spodnej strane gitary).
Skúšal som už vymeniť aj tie pružiny za nové, značky Gotoh, ale nepomohlo to.

Vie tu niekto niečo poradiť?

Veľmi by som bol povďačný.
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #52 kedy: 28. Október , 2009, 18:44:28 »

Ja mám s Floydom menší problém.
Keď na naladenej a uzamknutej gitare stisnem páku, gitara ostane podladená a naopak, keď páku potiahnem, ostane nadladená.
Jednoducho povedané, páka sa nevracia. Aspoň nie na jej pôvodné miesto.
Riešim to asi tak, že po výmene strún gitaru naladím, stisnem páku, naladím, stisnem páku, naladím...
Dosiahnem tým to, že aspoň po stisnutí sa mechanika vráti na svoje pôvodné miesto a gitara ostane naladená.
Ale potiahnuť páku si už nemôžem dovoliť.
A neni to problém len mojej gitary, resp. nastavenia a naladenia.
Skúšal som už viac gitár a správalo sa to tak, ako som vyššie uviedol.
Používam struny DAdario deviatky a tri pružiny odspodu (tie floydové na spodnej strane gitary).
Skúšal som už vymeniť aj tie pružiny za nové, značky Gotoh, ale nepomohlo to.

Vie tu niekto niečo poradiť

Veľmi by som bol povďačný.
Treba origoš Floyd....nie nejakú činsku kopiu  Na zdravie!
« Posledná zmena: 28. Október , 2009, 18:52:01 od temo » Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #53 kedy: 28. Október , 2009, 18:45:14 »

nekvalitny zamok, nekvalitny FR, nekvalitne nohy na FR... zle zostelovany system... viacej dovodov to moze mat.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #54 kedy: 28. Október , 2009, 19:02:50 »

Asi najlepsie, co Ti mozem poradit: Mas tupe Brity - t.j. dva body na FR, ktore sa dotykaju skrutiek v gitare, teda na ktorych plave FR.
Mal som TEN ISTY problem, po zabruseni britov gitara ma obe chody take, ake maju byt.

Na zdravie!
Zaznamenané

x.tommy
nováčik
*

« Odpoveď #55 kedy: 28. Október , 2009, 20:11:40 »

Asi najlepsie, co Ti mozem poradit: Mas tupe Brity - t.j. dva body na FR, ktore sa dotykaju skrutiek v gitare, teda na ktorych plave FR.
Mal som TEN ISTY problem, po zabruseni britov gitara ma obe chody take, ake maju byt.

Na zdravie!

S tými britmy to znie celkom reálne. Pri najbližšej výmene strún ich skúsim zabrúsiť.
Zatiaľ vďaka.
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*

« Odpoveď #56 kedy: 28. Október , 2009, 20:12:22 »

Ďakujem za všetky postrehy.
Zaznamenané
Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník
Príspevkov: 215

« Odpoveď #57 kedy: 07. Máj , 2011, 21:23:02 »

Čaute,
Floyd Rose som nikdy nevlastnil a ovládam to iba viac-menej teoreticky, ale dnes sa mi dostala domov gitara s FR a zrazu mám taký menší problém, ktorý mi trošku zastavil rozum... Giatra je ladena do Déčka... Lenže potrebujem ju dať do Drop C... Tak som zapojil ladičku a zistil som, že celý poťah je o čosi viac nadladený, lenže malé skrutky na doťahovanie boli už príliš vysoko a nedalo sa to nimi doladiť naspäť dolu... Tak som normálne odomkol zámky na hlave a klasicky som tú gitaru naladil do Déčka a hornú Ečko do Cčka... Lenže ako som naladil horné Ečko, medzitým mi spodné vybehlo aj o pol tón hore... A takto som to stale ladil, až kým mi celé tremolo nepadlo tak hlboko, že mi začali drnčať struny...
Teraz, kde je problém... To, že mi padlo tremolo, je logické, pravdepodobne z dôvodu, že keď som dal poťah nižšie, tak som narušil rovnováhu strún a pružín...
Lenže terza nerozumiem tomu, prečo tá gitara nedokáže ostať naladená na to jednom tóne a stále sa mi ten poťah nadlaďuje... Kde mohol nastať problém?  Na zdravie!
« Posledná zmena: 07. Máj , 2011, 21:28:44 od Marian.Radosovsky » Zaznamenané

Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #58 kedy: 07. Máj , 2011, 21:50:28 »

co je potah?! zozadu vnutri gitary su tremolo pruziny.. tie treba povolit aby sa 'potah' znizil... pokial ta  gitara bola na D a ides len na Drop C tak tam nemoze byt ziaden problem..
« Posledná zmena: 07. Máj , 2011, 21:51:35 od kaolko » Zaznamenané

georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #59 kedy: 07. Máj , 2011, 21:51:09 »

Čaute,
Floyd Rose som nikdy nevlastnil a ovládam to iba viac-menej teoreticky, ale dnes sa mi dostala domov gitara s FR a zrazu mám taký menší problém, ktorý mi trošku zastavil rozum... Giatra je ladena do Déčka... Lenže potrebujem ju dať do Drop C... Tak som zapojil ladičku a zistil som, že celý poťah je o čosi viac nadladený, lenže malé skrutky na doťahovanie boli už príliš vysoko a nedalo sa to nimi doladiť naspäť dolu... Tak som normálne odomkol zámky na hlave a klasicky som tú gitaru naladil do Déčka a hornú Ečko do Cčka... Lenže ako som naladil horné Ečko, medzitým mi spodné vybehlo aj o pol tón hore... A takto som to stale ladil, až kým mi celé tremolo nepadlo tak hlboko, že mi začali drnčať struny...
Teraz, kde je problém... To, že mi padlo tremolo, je logické, pravdepodobne z dôvodu, že keď som dal poťah nižšie, tak som narušil rovnováhu strún a pružín...
Lenže terza nerozumiem tomu, prečo tá gitara nedokáže ostať naladená na to jednom tóne a stále sa mi ten poťah nadlaďuje... Kde mohol nastať problém?  Na zdravie!

to sa vzdy bude tak rozladovat ,ja ladim tak pomalicky po castiach a ze Etenka, E hrube,H , A,G D. a na viac krat, a aj tak to nemam uplne presne , priblizne,tak zamknem a doladim na tremole.
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 21 otázok.