Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 23:35:28
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: g-major & fcb 1010  (Prečítané 31171 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« Odpoveď #45 kedy: 19. Apríl , 2007, 00:24:54 »

To UNO by mohlo byt krapet lepsie ale nechce sa mi zhanat tu pamat, inak ktoru verziu firmware mas na tom FCB ?
« Posledná zmena: 19. Apríl , 2007, 00:25:55 od max » Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #46 kedy: 19. Apríl , 2007, 00:26:38 »

2.4.1 c.

Zatial mi po vyse 3 tyzdnoch staci, k comu som dospel. Na vymienanie vnutornosti nebudem mat nejaky cas najmensiu chut :)
« Posledná zmena: 19. Apríl , 2007, 00:27:46 od Rastis » Zaznamenané
bubo
Hosť
« Odpoveď #47 kedy: 14. Máj , 2007, 22:31:46 »

zdravim rastis
Tak ako si spokojny s g-major & fcb 1010? Napis plusy a minusy
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #48 kedy: 15. Máj , 2007, 15:04:40 »

G-major:

plusy:

2x balanced input, 2x balanced output - procesor sa da vyuzit ako plnohodnotny studiovy procesor na akykolvek typ signalu a nechapem, preco ho TC  uvadza ako gitarovy - jediny typicky gitarovy efekt je tam whammy, vsetky ostatne efekty, vcetne paramatrov a moznosti programovania su plne studiovy level.

nonstop aktivna na display viditelna chromaticka ladicka - toto je vlastne druha vec, pre ktoru asi TC uvadzaju tento pristroj ako gitarovy

digital input / output - tento procesor sa da pouzit ako 48kHz/24bit prevodnik, vdaka nemu dokazem z Delta 44 a Delta 66 kariet spravit 10 in / 8 out alebo 8 in / 10 out nahravaci system.

minusy:

pri pouzity digital input / output obcas po zapnuti i/o nenabehne - treba v menu prepnut digital na analog a naspat, potom sa to chyti

stupidne otrocky neprijemne nazyvanie presetov

obcas sa mu nechce do menu, treba viacej razy stlacit niektore z efektovych tlacitok. spravaju sa tak vsetky efektove tlacitka a pritom pri inych funkciach funguju korektne, takze nejde o mechanicku poruchu, ale nejaky firmwareovy bug

robi mi haluze, ked ho necham vnutornymi relatkami prepinat moj 3kanalovy preamp, ale nestudoval som to prilis do hlbky, takze neviem, ci je to problem iba G-majoru alebo niecoho ineho alebo vsetkeho dokopy

FCB 1010:

plusy:

mechanicke prevedenie, robustnost, celkova filozofia vyrobku ako takeho, cena na neuverenie (oproti konkurencii)

kazdy pedal dokaze vyslat az 2 nezavisle cc hodnoty po sebe

moznost prednastavit si 10 diametralne inych layerov ovladanie cohokolvek, co ma MIDI

minusy:

programovanie

samotny pedal sa da programovat iba velmi obmedzene, kazde tlacitko ma preddefinovanu iba jednu funkciu

plnohodnotne ovladanie sa da naprogramovat iba z PC cez editor od uplne inej firmy

dalsie (lepsie, sikovnejsie) moznosti ovladania sa daju dosiahnut az akousi vymenou nejakeho chipu vnutri a prepalenia original firmware, co ja osobne sice nemam, ale mam tusaka, ze logike ovladania by to este viacej prospelo
Zaznamenané
bubo
Hosť
« Odpoveď #49 kedy: 16. Máj , 2007, 08:44:53 »

A co efekty teda zvukovo?
Co by si poradil tuto kombinaciu{g-major & fcb 1010} alebo jednotlive efekty{krabice napr. od boos a pod.}? Potrebujem to hlavne na zive hranie {rock pop blues jazz }
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #50 kedy: 16. Máj , 2007, 09:12:08 »

Efekty je vec vkusu. Aj pri top leveloch procesorov za vela vela tisic existuju tabory, ktore frflu na TC a nedaju dopustit trebars na Lexicon a takisto naopak.

V kazdom pripade co do kvality efektov a moznosti su krabicky na zem a G-Major asi jak Epiphone a Gibson. A je to o filozofii kazdeho - clovek, co cely zivot krabickuje a je spokojny z G-Majoru osedivie, z G-Majoru + FCB1010 mu rovno vypadaju vlasy. A naopak - clovek, co pouziva a aj vyuzije takuto zostavu bude z krabiciek znechuteny a frustrovany. Hovorim s nadzakou - na toto sa skratka neda nijako poradit, to je na kazdeho osobnom zvazeni, vkuse, potrebe... ...
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #51 kedy: 28. Október , 2007, 22:10:30 »

nenajde sa tu niekto s programatorom cipov? Chcel by som do FCB1010 nahodit neoficialny firmware, ale to sa da iba jeho nahranim do novej EPROM (samozrejme, ze to nechcem zadarmo)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #52 kedy: 31. December , 2007, 10:59:38 »

cawte.. som tu znova este s jednou malou otazkou.. problem je nasledovny: spojadznil som FCB 1010 s preampom tak ako potrebujem, ale gMajor neviem nejako nastavit.. robi to nasledovne: 

povedzme ze na FCB mam v BANKE 1 pod kanalom 3 skresleny zvuk (na preampe program 53) . tento chcem aby ostal neovplyvneny efektom (predpokladam ze v gMajore je to 'none' v menu MIDI/Util). Resetol som gMajor na zakladne midi nastavenie.. t.j. ked prg chg 1 map to fact 1... prg change 2 map to fact 2 atd ..

a teraz:  1. ako sa vychadza z toho posahaneho MIDI/util menu? lebo vojst tam je lahke.. stlacim ten cudlik mozem si krutit a tocit ale neviem ako odtial po nastaveni vyjst von (v menu ta kapitola nieje ukoncena ziadnym potvrdzovanim alebo tak)

2. ako mam nastavit midi mapping na gmajore tak, aby ked stlacim nasledovne vsetko fungovalo tak ako chcem:

na FCB: banka 1 switch 3 (dajme tomu skresleny solo zvuk s efektom).. 
preamp: kanal 53
gMajor: user 1

resp ak nechem efekt tak tam bude asi nastavene map to'none'.. ze?

este midi zapojenie: FCB midi out- preamp midi in  a preamp midi throug do gMajor midi in.

Dik moc..

Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #53 kedy: 31. December , 2007, 12:56:29 »

nastav si preamp a G-major na odlisne midi kanaly (ak nevies co to je, skus trocha pogooglit), potom je to jednoduche - v FCB si nastavis Program Change pre kazdy midi kanal ine. Ked nechces v konkretnom presete ziadne efekty, tak si v G-majori vytvor preset ktory nema zapnute ziadne efekty. Ziadny " map to'none' " tam nie je.

"z toho posahaneho MIDI/util menu" sa vychadza tak, ze stlacis hocijaky iny gombik, podla toho kam sa chces dostat  Žmurk pripadne stlac RECALL
« Posledná zmena: 31. December , 2007, 12:57:16 od asdfg » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #54 kedy: 02. Január , 2008, 08:32:28 »

dakovalaaa mockrat... uz to fici..
Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 02. Január , 2008, 12:58:33 »

nemala za co Žmurk
Zaznamenané
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #56 kedy: 14. Február , 2008, 21:01:04 »

Dnes som kúpil FCB1010 + G major - hned problém - prepínač 1 na FBC mi skočí preset č2 na Gmajore , 2 na 3 , 4 na5 a paťka mi nejde vôbec.... tak neviem . Ten fbc1010 už bol používaný nemal  by som ho nejak zresetovať? alebo čo s tým poradte prosím...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #57 kedy: 14. Február , 2008, 21:41:08 »

Dnes som kúpil FCB1010 + G major - hned problém - prepínač 1 na FBC mi skočí preset č2 na Gmajore , 2 na 3 , 4 na5 a paťka mi nejde vôbec.... tak neviem . Ten fbc1010 už bol používaný nemal  by som ho nejak zresetovať? alebo čo s tým poradte prosím...

zrejma treba nastavit midi mapping na oboch
prestuduj si manual
Zaznamenané
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #58 kedy: 14. Február , 2008, 21:47:10 »

Na oboch som nastavil midi kanal 1 - manuál mam v angl.  čomu velmi nerozumiem...
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #59 kedy: 14. Február , 2008, 21:55:39 »

Ved to musis k tomu prepinacu pridelit funkciu, nie? Ked mas nastavene na obidvoch jednaky kanal a prepina to, tak to je v poriadku. To by malo byt tak, ze naucis ten pedal co ma spravit pri stlaceni prepinaca. Ked nerozumies manualu je to tazko. Mal by si na G-Majory prepnut preset a pedal to zachyti a zapamata si. ?§!.
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 22 otázok.