proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 25. September , 2007, 19:35:59 » |
|
od JJ by som radil do preampu E83CC - vojenska verzia ECC83 - odolnejsia voci otrasom, menej mikrofonickna..tusim su aj za prijatelnu sumu
JJ ziadne vojenske nerobi, studena vojna uz skoncila (aspon sa tak tvrdi). To boli stare Tesly, nie JJ.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 25. September , 2007, 19:39:41 » |
|
styrioci asi myslel, ze su kvalitne priblizne ako vojenske
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 25. September , 2007, 20:44:52 » |
|
nj, navyse sa mi to nejak poplietlo (za co sa ospravedlnujem)..tak to napisem takto: nie E83CC ale ECC803 - kvalitnejsia varianta ECC83
|
|
« Posledná zmena: 25. September , 2007, 20:45:39 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hangar_18
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 25. September , 2007, 20:46:27 » |
|
kto vie ci ich do migov 21 na sliaci nestrkaju
|
|
« Posledná zmena: 25. September , 2007, 20:46:45 od hangar_18 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Schuldiner
náhodný pocestný
Príspevkov: 106
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 26. September , 2007, 08:12:38 » |
|
Schuldiner - preco chces menit lampy ? Preampove si sice mozes naozaj vymenit kedykolvek sam, ale zase preampove vydrzi adlhe roky, ja idem v starom preampe sadu starodavnej zmesky roznych vyrobcov uz vyse 10 rokov a hraju velmi uspokojivo (viz moje posledne nahravky). Zmenou preampovych lamp mozes vyrazne zmenit zvuk aparatu. Ide o to, ci to chces a ked, tak ci mas predstavu toho, co hladas. Koncove lampy starnu, to je pravda, ale aj tak 1 -2 roky v plnom nasadeni by mali vydrzat. S koncovymi by som ja uz isiel za odbornikom, ale zase treba zvazovat, co osadis a aky to bude mat vplyv na zvuk. Co to mas vlastne za amp ?
sak ja ich este v najblizsej dobe ani neplanujem menit sak ten aparat nemam ani mesiac, ja len tak chcem cosi o tom vediet lebo ma to celkom zaujima, Ten aparat co mam neni bohvie co teda pre mna je to teraz asi najlepsi aparat co som dokedy mal je to ta Valveking seria od Peavey ja mam tu hlavu VK100 , teraz su tam v preampe 3 x 12AX7 /ECC83/ a v koncaku su 4 x 6L6GC neviem co je to za vyrobcu ale asi to bude nejaka cinska sunka teda musim to este poriadne pozret..... nato ze som do teraz holdoval len tranzistorom sa mi zvuk flasiek celkom zapacil a asi sa uz k trandakom nevratim ale aj tak by som rad skusil pri najblizsej vymene elektroniek trocha pospekulaovat, ... co som cital na nete o tychto elektronkach co su tam tak sa asi najviac hodia na tvrdsi styl hudby ktoru hravam, ..... no neviem je to tazke s tymito flaskovimi zosikmi aspon mne sa zda, sa bojim toho ze pri vymene elektroniek zvolim zle a pokazim si zvuk resp. sparvim taky ktory sa mi nebude pacit, lebo nemam moznost teda neviem ako experimentujete vy ale ja neviem kde by som zobral kopec elektroniek ktore by som skusal ze ktory typ mi vyhovuje najviac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 26. September , 2007, 11:48:11 » |
|
...neviem co je to za vyrobcu ale asi to bude nejaka cinska sunka...
... co som cital na nete o tychto elektronkach co su tam tak sa asi najviac hodia na tvrdsi styl hudby ktoru hravam, ....
Tak ako - nevies, co su zac alebo vies, ze sa hodia na tvrdsi styl ? Aby si rozumel - ty nemas zase vela moznosti, co tam osadit. Ten typ elektroniek je viac menej dany, mozes pospekulovat nad roznymi vyrobcami. Nejake zameny za iny typ sice ako tak mozne su, ale ak nemas ani len riadne skusenosti s typom, ako mas osadeny original, tak ja by som sa takou cestou vobec zatial nepustal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Schuldiner
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 26. September , 2007, 17:05:17 » |
|
Tak ako - nevies, co su zac alebo vies, ze sa hodia na tvrdsi styl ? Aby si rozumel - ty nemas zase vela moznosti, co tam osadit. Ten typ elektroniek je viac menej dany, mozes pospekulovat nad roznymi vyrobcami. Nejake zameny za iny typ sice ako tak mozne su, ale ak nemas ani len riadne skusenosti s typom, ako mas osadeny original, tak ja by som sa takou cestou vobec zatial nepustal.
ved tak som to aj myslel ze pospekulovat nad inymi vyrobcami ja som vedel ze tam 6L6 ale nevedel som vyrobcu.... som sa docital na nete v jednom clanku z muzikusu ze lampy 6L6 su vhodne na taku tvrdsiu hudbu .... no bol som to kuknut ten moj amp a su tam elektronky od vyrobcu RUBY /6L6M-STR /, a v preampe mam znacku JJ electronics. je to nejaka znama znacka ten RUBY ci ani nie? aky su nejaky dobry vyrobcovia , ktorych lampy sa daju zohnat aj u nas?
|
|
« Posledná zmena: 26. September , 2007, 17:06:00 od Schuldiner »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 26. September , 2007, 23:22:45 » |
|
neviem, ci sa da zovseobecnit, ze 6L6 su vhodne na tvrdu hudbu. je pravda, ze sa osadzaju castejsie do "higain" aparatov, kde sa kresli hlavne preampom, ale pravidlo by som v tom nevidel. nejake vseobecne rady, ktori vyrobcovia ano a ktori nie tiez asi neplatia. ak mas nejakeho kamosa s lampacom, skus si jeho preampove lampy a hned budes mat nejaku skusenost k dobru. na velke lampy zatial kasli, tie ries az sa vymlatia - to si urcite vsimnes, ked im zacne dochadzat dych.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 27. September , 2007, 01:17:59 » |
|
neviem, ci sa da zovseobecnit, ze 6L6 su vhodne na tvrdu hudbu. Co je to tvrda hudba?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Schuldiner
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 27. September , 2007, 06:31:28 » |
|
tie preampove lampy kedze sa na nich nemusi nastavovat bias tam mozem dat hocijake s rovnakou peticou ? a mozu sa aj kombinovat ? ked ja tam mam 3 tak mozem dat 1 taku a 2 take alebo vsetky uplne ine?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 27. September , 2007, 11:07:58 » |
|
no drz sa toho, ze ECC83 a basta. iny nazov - 12AX7, E83CC, ECC803. ine nedavaj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 27. September , 2007, 17:18:28 » |
|
no drz sa toho, ze ECC83 a basta. iny nazov - 12AX7, E83CC, ECC803. ine nedavaj.
cital som ze tesly 803S su dost mikrofonicke a moc sa nehodia do komb a higain.
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
Schuldiner
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 28. September , 2007, 07:17:41 » |
|
co znamena mikrofonicke ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 28. September , 2007, 21:08:46 » |
|
praveze to su najkvalitnejsie...neni su mikrofonicke, maju dlhu zivotnost, zuzene tolerancie, a su otrasuvzdorne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 28. September , 2007, 21:10:22 » |
|
co znamena mikrofonicke ?
to znamena, ze ked by si po mikrofonickej elektonke tukal tak sa to oziva v repraku. A tie elektronky aj piskaju. Cize je to zla vlasnost elektronok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|