Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 12:51:20
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahravanie akustickej gitary  (Prečítané 5030 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Ra02
nováčik
*
Príspevkov: 58

« kedy: 21. Máj , 2008, 17:21:19 »

Caute, chcel by som sa spytat ako sa da najlepsie nahrat akusticka gitara popripadne akusticky zvuk z elektrickej gitary? Ako dosiahnut najlepsi efekt? Lebo mam sice mikrofon ale ako ten zvuk je potom slaby a mam len normalnu akusticku nemam elektroakusticku. Diky
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 21. Máj , 2008, 17:28:48 »

Aky mas mikrofon? Do coho ho pichas? Rovno do PC?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #2 kedy: 21. Máj , 2008, 17:30:39 »

- k mikrofonu by trebalo aj nejaky mic preamp, ci to nie je nic seriozne a mas iba nejaky z tesca za 100,-?
- existuju piezo snimace - aj na akusticke nastroje aj na elektricke gitary
- k elektrickej gitare existuje efekt zvany acoustic simulator

Zaznamenané
Ra02
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 21. Máj , 2008, 17:36:52 »

Mikrofon, ja mam len taky Headset, cize nic moc.  Z tesca je :D za 480 :D preamp nemam, a tie snimace sa ako funguju na akustickej? Acoustic simulator - myslis pedalovy efekt?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #4 kedy: 21. Máj , 2008, 17:42:51 »

Tak to ti sotva niekto pomoze s takym mikrofonom. Myslim, ze ak kupis nejaky lacny dynamicky mikrofon do 900 - 1000Sk, tak to pojde nahrat pekne, ale nemam to vyskusane, nahraval som len kondenzatorovym.
Zaznamenané

Ra02
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 21. Máj , 2008, 17:47:12 »

aha, a volaky plugin popripadne nejaky program ktory ma uz zabudovany nejaky ten akusticky simulator ale nejaky dobry?
Zaznamenané
Mlha
pravidelný návštevník
Príspevkov: 169

« Odpoveď #6 kedy: 21. Máj , 2008, 17:49:38 »

Toto nie je nejaké extra riešenie, ale - ak sa dá strč ten headset gitare do "brucha". Potom to počuť určite bude. Tiež som niečo také z nudy skúšal a ide to.
Ešte čosi, ja mám v ovládaní hlasitosti "Mic boost" strašne to potom šumí, ale pomôže - používal som to aj na skypovanie so svojou nahluchlou mamou  Bavím sa skvele 
« Posledná zmena: 21. Máj , 2008, 17:51:06 od Mlha » Zaznamenané

Rock it!
Ra02
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 21. Máj , 2008, 17:53:58 »

Toto nie je nejaké extra riešenie, ale - ak sa dá strč ten headset gitare do "brucha". Potom to počuť určite bude. Tiež som niečo také z nudy skúšal a ide to.
Ešte čosi, ja mám v ovládaní hlasitosti "Mic boost" strašne to potom šumí, ale pomôže - používal som to aj na skypovanie so svojou nahluchlou mamou  Bavím sa skvele 

heh  no skusim sa s tym nejak pohrat

zabudol som dodat ze mam GTR 3 of wave a v nom som dosiahol celkom pekny akusticky zvuk ale neviem ako ho z neho nahrat bo ked zapnem hocijaky nahravaci program pise ze neni zapojeny ziaden nahravaci port alebo volaco take. Nevie niekto ako nahravat z toho?
« Posledná zmena: 21. Máj , 2008, 18:09:13 od Ra02 » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 21. Máj , 2008, 18:25:50 »

a tie snimace sa ako funguju na akustickej? Acoustic simulator - myslis pedalovy efekt?

je to piezo snimac, bud vo forme "placky", ktoru nalepis na ozvucnu dosku nastroja alebo vo forme "tycinky", ktoru das pod plastik v kobylke akustickej gitary, ale treba vrtat dierku pre kablik - pokial to nechces mat vyvedene tak, aby to bolo vidno..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 22. Máj , 2008, 12:02:55 »

Caute, chcel by som sa spytat ako sa da najlepsie nahrat akusticka gitara popripadne akusticky zvuk z elektrickej gitary? Ako dosiahnut najlepsi efekt? Lebo mam sice mikrofon ale ako ten zvuk je potom slaby a mam len normalnu akusticku nemam elektroakusticku. Diky

ach jaj...

akusticky zvuk myslis, ze ako "spanielkovy" zvuk ? ci obycajny cisty neskresleny zvuk ?

ak to chces dobre, tak najlacnejsie co mozes urobit, tak kup si kondenzatorovy mikrofon Behringer za 1500 korun a kup si mikrofonny predzosilovac Behringer za 1500, korun. to pichni do line in na zvukovke. mikrofon nasmeruj niekde do oblasti medzi hmatnikom a dierou v tele, tak cca 1m od gitary. pri hrani sa moc nehyb a nahravaj niekde, kde neni uplne zly zvuk (cize radsej nie na hajzly a radsej ani v pivnici). za 3 000 sa da nahrat velmi presvedciva takmer profiesionalna akusticka gitara.

ak to chces hocijako, tak pouzi hocico.
Zaznamenané
Ra02
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 22. Máj , 2008, 14:10:32 »

je to piezo snimac, bud vo forme "placky", ktoru nalepis na ozvucnu dosku nastroja alebo vo forme "tycinky", ktoru das pod plastik v kobylke akustickej gitary, ale treba vrtat dierku pre kablik - pokial to nechces mat vyvedene tak, aby to bolo vidno..

co to moze stat a kde to zozeniem? Toto by bolo celkom dobre...

Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #11 kedy: 22. Máj , 2008, 20:30:32 »

co to moze stat a kde to zozeniem? Toto by bolo celkom dobre...

v predajni s hudobnymi nastrojmi isto nieco budu mat, pytaj si piezo snimac na akusticke nastroje. cena cca od 600,- a viac, zalezi od modelu. ale to su iba lacne riesenia, kvalitka uz cosi stoji - mozno aj viac ako gitarka, o ktorej sa zrejme bavime :) kamos si tiez cosi take kupil na lacnu akustiku a pouzil to mozno zo 3 krat, potom mu to ostalo vysiet na gitare.  Zdravíčko
Zaznamenané
Ra02
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 23. Máj , 2008, 13:34:50 »

v predajni s hudobnymi nastrojmi isto nieco budu mat, pytaj si piezo snimac na akusticke nastroje. cena cca od 600,- a viac, zalezi od modelu. ale to su iba lacne riesenia, kvalitka uz cosi stoji - mozno aj viac ako gitarka, o ktorej sa zrejme bavime :) kamos si tiez cosi take kupil na lacnu akustiku a pouzil to mozno zo 3 krat, potom mu to ostalo vysiet na gitare.  Zdravíčko

aha to nevadii ha ha ha akusticka gitara je setrina takze je to v pohode  Bavím sa skvele behnem pozret potom
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #13 kedy: 25. November , 2008, 00:19:36 »

pouzivaju sa na nahravanie akustiky aj dynamicke majky?
ak ano, ake najcastejsie? :)
« Posledná zmena: 25. November , 2008, 00:21:15 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #14 kedy: 25. November , 2008, 00:25:48 »

asi ani nie. urcite okrem experimentov kondiky........
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.034 sekund, 22 otázok.