Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 00:29:24
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marosove gitary  (Prečítané 12165 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #15 kedy: 20. September , 2008, 20:15:18 »

Tú Cortku som si nedávno kúpil aj ja. Tiež Kx1Q, len vo farbe Black Cherry a musím povedať že ma úplne dostala. Krásny výzor, spracovanie, gitarka je z fabriky dobre nastavená, sustain má taký o akom sa mi v tejto kategórii ani nesnívalo. Prešiel som na ňu z Vintage V100 Les Paula a zatiaľ som neoľutoval. Má trochu menej basov, ale krásne stredy a zvuk je super čitateľný. Jediná vec ktorá ma sklamal je že tie fasa EMG snímače sú mikrofonické  Nechajte ma vydýchať
 Najma kobylkový. Keď sa trocha stiahne volume pot na gitare tak je to fajn, ale tieto snímače sa už u mňa dlho neohrejú a kúpim do nej osvedčené RM pickups  Na zdravie!
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #16 kedy: 23. September , 2008, 18:33:05 »

Ja som urobil zaujimavu upravu. Tie ladiace koliky sa kyvali, co mi vadilo a prejavovalo sa to na nestabilite ladenia na strunach G a B. Do styroch som dal foliu, ktora sa pouziva na presvecovanie cez meotar a problemy s kyvanim aj ladenim zmizli. Som za vodou kámo Boli tam tak "presne" matky, ze sa tam vosla cela Si píš!!! otacka folie. Na jednom iba stvrtka a jeden bol presny. ha ha ha Tuto upravu spravim aj na druhej gitare.
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #17 kedy: 11. November , 2008, 13:11:48 »

- Prekopal som kablovanie. Pouzil som nizkokapacitny gitarovy kabel Proel. Popiskujem si
- Na kobylkovom snimaci som otocil fazu. V medzipolohe na dvoch HB nehrali flazolety. Medzipoloha pri SC nebrumi.
- Dalej som pridal zapojenie proti strate vysok pri znizovani volume. Je to 330k odpor a 560pF kondenzator paralelne medzi zivymi vyvodami potenciometra volume. Najprv som to skusal cez vypinac a bol tam skutocne rozdiel. S tymto zapojenim sa vysky nestracaju.

Povodny kabel (18cm) z vystupu volume na vystupny jack mal kapacitu 64pF a novy (13cm) ma iba 14pF. Zvysna cast kabla ktora mi ostala (151cm) ma 164pF. Ked potrebujeme nizkokapacitne kable medzi gitarou a aparatom aby sa nestracali vysky a nemenil sa zvuk, tak preco nemat nizkokapacitny aj vnutri? Ten orginal kabel EMG zo snimacov ma tiez iba par pF.

« Posledná zmena: 01. Január , 2009, 12:54:26 od mcmaros » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 11. November , 2008, 15:40:29 »

zjavne mas vela casu.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #19 kedy: 29. November , 2008, 01:42:54 »

Spravil som male videjko s porovnanim toho zapojenia proti strate vysok pri znizenom volume. Pichnem to do kazdej gitary co budem mat, lebo to funguje. Hram tam somariny, ale prerabat to uz nemozem lebo to video som natocil este pred upravou. Nahrate je to cez podxt.

« Posledná zmena: 11. December , 2008, 22:11:14 od mcmaros » Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #20 kedy: 29. November , 2008, 03:33:46 »

co sa to potom normalne nerobi na gitarach ked to zvysuje jas, ci to je tvoj objav?  Ja som čert..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 29. November , 2008, 11:38:27 »

a co si to spravil ? premostil potak kondikom ? vsak to neni az take nezvycajne. zvacsa to zhorsi priebeh potaku, hlavne v nabehu.

jo - cvic vibrato
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #22 kedy: 29. November , 2008, 11:46:24 »

nahraj to na cistom zvuku......
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #23 kedy: 29. November , 2008, 11:47:38 »

No neviem, youtube + POD, tam to moc nevynikne :) Ako pise dusky, skor ten cisty zvuk a do linky a normalna mp3.
« Posledná zmena: 29. November , 2008, 11:48:02 od Martinlm » Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #24 kedy: 29. November , 2008, 13:12:41 »

a co si to spravil ? premostil potak kondikom ? vsak to neni az take nezvycajne. zvacsa to zhorsi priebeh potaku, hlavne v nabehu.

jo - cvic vibrato

Prepojis zive vystupy potenciometra 560p kondenzatorom a 330k odporom. Obe suciastky paralelne. Niekto dava iba samotny kondenzator. Zapojenie som vycital z manualu DiMarzio. Inac to nie je nic nove, lebo jednaka vec sa pouziva aj v gitarovych aparatoch. Niekedy je to aj ta fukcia "bright".

A na moju hru nepozerajte, lebo ja ked nahravam tak nikdy neviem hrat. Beeee Uploadoval som na youtube priamo flv subor so 128kb stereo audio a ked to dam prehrat a stiahnut, tak to ma uz iba 22050Hz mono 64Kbps. Aj video som mal 640x480 a teraz je iba 320x240. Pritom sa to tam nijako nekonvertovalo (asi). Video bolo dostupne behom troch minut. Neser ma!

Edit: K linku na youtube treba pripisat &fmt=18 . Aj ked to nedava na vyber kvalitnejsiu verziu videa, s tymto parametrom da kvalitnejsiu verziu.
« Posledná zmena: 11. December , 2008, 22:15:51 od mcmaros » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #25 kedy: 29. November , 2008, 13:16:31 »

myslim, ze ono si to konvertuje uz pocas samotneho uploadu a vidis, ze to ma ine parametre ako povodne video, takze sa s tym zrejme nieco muselo udiat Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 29. November , 2008, 13:24:51 »

Prepojis zive vystupy potenciometra 560p kondenzatorom a 330k odporom. Obe suciastky paralelne. ...

a aky mas priebeh potenciometru ? taky ako predtym ? bez skoku na zaciatku ?
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #27 kedy: 29. November , 2008, 14:22:38 »

a aky mas priebeh potenciometru ? taky ako predtym ? bez skoku na zaciatku ?

Priebeh je zmeneny ale v pohode pouzitelny. Teraz som si vsimol, ze pri silnom signale mi to pri maximalnej polohe trochu susti, ked hybem potenciometrom. Bavím sa skvele Susti mi ale aj tone v minimalnej polohe a uz sa nepamatam ci to robilo aj predtym. Mozno blbymi potakmi, mozno tym zapojenim. V jednom videu si tam chlapik dal kondenzator a nic mu nesustalo.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 29. November , 2008, 14:28:21 »

ale mas skok na zaciatku drahy potaku, ze ? nemas plynuly nabeh...
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #29 kedy: 29. November , 2008, 14:34:25 »

Nejaky mensi skok tam je. Ale to mi vobec nevadi, ked nie su snimace zahuhlane. Skor sa musim pozriet na to, preco mi to susti. Popozeram ako to maju riesene ini gitaristi.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.032 sekund, 21 otázok.