Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
03. December , 2024, 21:27:27
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Peavey ValveKing vs. Bugera 6260 (kratky neobjektivny test komb)  (Prečítané 15713 krát)
0 užívateľov a 14 Hostí prehliada túto tému.
Valla
miestny štamgast
Príspevkov: 2227

nikki sixx a palo horvath 4ever :D :D

« Odpoveď #45 kedy: 11. Január , 2009, 20:26:21 »

jcm900 tiez kresli diodami jak VK, takze je to tiez shit  Bavím sa skvele

ta nachylnost na otrasy je tak trochu dana aj kadejakymi normami, ktore zakazuju vo velkovyrobe pouzivat cin s vacsim podielom olova...a tym padom staci mensi otras a uz vznikne studeny spoj... ale to sa moze stat na hocijakom ampe Zdravíčko
ja vzdy hovorim kazdy amp hra dobre ale kazdy hra inak Na zdravie!
ja byt kupujuci gitarista tak si nekupim lacny fabricky amp ale dam si spravit kvalitny hand made amp ktori sece nestoji pjet korun ale hra a vydrzi a este si mozem povedat ako to chcem aby to hralo
« Posledná zmena: 11. Január , 2009, 20:32:18 od Valla » Zaznamenané

Milujem Marshall Si píš!!!
piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D
Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod,
Veď celý svet mi leží pri nohách
ja nečakám na žiadny návod
mám svojich síl za celý národ.
 Skončím to trápenie s tou mojou výchovou,
nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
Valla
miestny štamgast
Príspevkov: 2227

nikki sixx a palo horvath 4ever :D :D

« Odpoveď #46 kedy: 11. Január , 2009, 20:27:15 »

ty tomu nerozumieš ,pre mna nech je tam aj tatranka v preampe ,ale hra to dobre a je to snad najpouživanejši apart na svete,ked niekto nevie hrat je to jeho problem nie aparatu Zdravíčko
ja hrat neviem a apraty mi hraju dobre ako je to mozne?
« Posledná zmena: 11. Január , 2009, 20:32:28 od Valla » Zaznamenané

Milujem Marshall Si píš!!!
piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D
Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod,
Veď celý svet mi leží pri nohách
ja nečakám na žiadny návod
mám svojich síl za celý národ.
 Skončím to trápenie s tou mojou výchovou,
nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #47 kedy: 11. Január , 2009, 20:34:23 »

Tu sa clovek ako obvykle dozvie veci. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #48 kedy: 11. Január , 2009, 20:38:00 »

Hrali v lete, kde fukal vietor a na cistom kanali zrazu crunche. Neviem, cim to moze byt sposobene, ale pamatam, ze vtedy to bola riadna vichrica.  Žmurk

Opravte ma ak sa mylim, ale taketo veci maju na svedomi nekvalitne lampy, ci nie?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #49 kedy: 11. Január , 2009, 23:34:48 »

jcm900 tiez kresli diodami jak VK, takze je to tiez shit  Bavím sa skvele

ta nachylnost na otrasy je tak trochu dana aj kadejakymi normami, ktore zakazuju vo velkovyrobe pouzivat cin s vacsim podielom olova...a tym padom staci mensi otras a uz vznikne studeny spoj... ale to sa moze stat na hocijakom ampe Zdravíčko
Myslel som, ze cim menej olova, tym lepsi cin.
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #50 kedy: 11. Január , 2009, 23:37:40 »

olovo to robi plasticke inak je to krehke   a cin sa lame..
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #51 kedy: 12. Január , 2009, 00:05:07 »

Jaaaj, ale som si dobre zaskialpoval, kazdy den aj s nocnou etapou pri splne mesiacku, ale podme k veci.

Add kazivost, nemam VK, takze tazko mi hodnotit, ale z toho co viem a viem toho vela, je to o konske dlzky najpredavanejsia lampova rada na Slovensku (sam som nechapal kolko toho bolo dovezene minuly rok), takze z toho asi aj percentualne vyjde, ze nieco bude kazive. Na to je zaruka. Nie je kazdy den nedela.

Dalsia vec je ako sa k tomu ludia spravaju, kedze lampa nie je nintendo. Minule som brnkal s jednym postarsim gitaristom a sa uplne cudoval, ze preco nechavam pri zapnuti a vypnuti hlavu v rezime standby na par minutiek. Tak ale ked sa nad tym zamyslim, tak tiez nie som neviniatko.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
koktavyalojz
pravidelný návštevník
Príspevkov: 351

« Odpoveď #52 kedy: 12. Január , 2009, 10:29:47 »

Predava sa to preto lebo je to lacne, a kazdy si mysli, ze mu to bude hrat ako 5150..mrkni si rating v rozvinutych krajinach, nie rozvojovych...odohram na tom 20 kšeftov a začne to robiť veci, ktoré nepíšu v manuály..
ale spyros tym chcel povedat asi tolko, ze vyrobok ktory vlastni najviac ludi bude aj najviac reklamovany. Taze ked do mesiaca bolo reklamovanych 10 vavlekingov a jedna jcm900, tak to moze znamenat ze 10 ludi si kupilo valveking a jeden tu jcm900ku. ne spyros?
osobne nesom fanusikom ani jedneho a ani druheho :)

Ja som bol lyzovat v Rakusku, vyjde to lacnejsie ako u nas, nikto tam neni ofučaný, svahy sú úpravené 100%...sluzby tip-tp..vsetci uz maju zarobene, vazia si hosti..

keby som predaval 10 ampov za tyzden ta tiez by som chodil do alp...  Zdravíčko
ale ked chodis skialpovat tak mas v <> co je ake drahe, kto je ofucany a aky je svah upraveny.  Zdravíčko
« Posledná zmena: 12. Január , 2009, 10:31:23 od koktavyalojz » Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #53 kedy: 12. Január , 2009, 11:04:10 »

Predava sa to preto lebo je to lacne, a kazdy si mysli, ze mu to bude hrat ako 5150..mrkni si rating v rozvinutych krajinach, nie rozvojovych...odohram na tom 20 kšeftov a začne to robiť veci, ktoré nepíšu v manuály..

Celkom som tomu nepochopil, aky rating? Ja som hodnotil zvuk a dizajn, zvukovo sa mi VK paci, dizajnovo nie, nebe je modry a zensky maj tajemstvi.

Ja som bol lyzovat v Rakusku, vyjde to lacnejsie ako u nas, nikto tam neni ofučaný, svahy sú úpravené 100%...sluzby tip-tp..vsetci uz maju zarobene, vazia si hosti..

Robo, jedna z mala veci, ktore mi celkom idu je lyzovanie, mam pojazdene vsetky zjazdovky na Slovensku, bol som viackrat v Alpach, dokonca mam v zivnosti papiere na instruktora lyzovania, ale aj jednoduchy vystup na skialpoch napr. na Kralovu holu je ovela lepsi zazitok ako super upravena zjazdovka so sedackou, co ma vyhrievanu kozenku a kupolu proti vetru. PS: A lacnejsie Ta to stale nevyjde, to su famy. Otazka je, co dostanes za sumu pomer cena/vykon.

Zaznamenané

spyros
inventár podniku

« Odpoveď #54 kedy: 12. Január , 2009, 12:26:29 »

Mažem svoje príspevky, lebo to nesúvisí s porovnaním týchto 2 super ampov..a samozrejme máte vo všetkom pravdu.... ha ha ha ha ha ha ha ha haNa zdravie!

A zase bude bordel, preto quotujem  Na zdravie!
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #55 kedy: 12. Január , 2009, 12:32:01 »

pre zive prostredie, nie pre mechanicke namahanie letovanych spojov :)
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #56 kedy: 12. Január , 2009, 12:32:12 »

900ka je jeden z naj aparatov na svete,splu s 800 a plexinami ..valveking som mal neraz,nehra to zle za tie prachy super ale ...skoda slov
šak povedz čo je lepšie ako 900ka nech sa podučim a zabavim Bavím sa skvele

...hm..co ja viem, tak prave 900-ky su ovela horsie aparaty ako boli 800-ky. Drviva vacsina muzikantov stoji za tymto nazorom. Okrem zvukovej kvality sa stazovali aj na poruchovost 900-iek.
Tuto vec od Peavey nepoznam, ale celkovo sa mi charakter zvuku od Peavey vzdy pozdaval. Mam v zivej pamati, ako (v okoli preslaveny) gitarista zo Sexit hraval na nejake Peavey, co bol len taky hybrid, ale znelo to brutalne dobre. Hlavne tie (dolezite) stredy zneli velmi dobre a dobre sa viazali s charakterom zvuku jeho girary. Ale to len na okraj, osobnu skusenost s tymto typom nemam.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #57 kedy: 23. Február , 2014, 01:39:09 »

trochu som teraz mal moznost prist do styku s Bugera 6260. zvuky z toho lezu dobre, v podstate nemam asi ziadnu zasadnu vyhradu. co sa tyka ovladania a spravania sa korekcii, tak je to take cele kompromisne, v uplne hocijakom nastaveni to dobre nehra. v podstate podobne ako Valveking... ale pride mi to lepsie, ako Valveking, ozyva sa to vdacnejsie, aj to zneje presvedcivejsie...
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #58 kedy: 04. Marec , 2014, 22:13:17 »

Hral som istý čas aj na Bugere a Valvekinga hlavu som až donedávna vlastnil. Obidva aparáty si myslím za tú cenu spoko, ale Bugera zo skúsenosti svojej aj okolia neskutočne nekvalitne spravená. Aj VK je China ale mne slúžil dobre.
Čo sa týka zvuku, tak Valveking mal taký výraznejší zrnitý growl a Bugera hrala uhladenejšie kus viac tight. Valveking sa mi neskutočne páčil v kapele, krásne sa miešal s druhou gitarou, nech mal spoluhráč hocijaký aparát. Na VK sa hraje kus ťažšie. Bugera hrala môjmu uchu zas krajšie samostatne bez živého kontextu iných nástrojov ale zas o to lepšie mi znie v nahrávke. VK znie nahraný veľmi agresívne tak "harsh" ...

Tu sú odkazy asi na najlepšie nahrávky a na rovnakom boxe od oboch z tých hláv.

Valveking je podľa mňa tu nastavený nie zrovna najlepšie. Ten znie super keď sú poriadne vytiahnuté stredy..
« Posledná zmena: 04. Marec , 2014, 22:14:25 od Lario1 » Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #59 kedy: 05. Marec , 2014, 06:34:39 »

Za spolahlivost Bugery jasne hovori to, ze po relativne kratkej dobe to uz ziadny shop nema v ponuke  Bavím sa skvele . Srsly, poznate niekoho, komu sa do nedojebalo?
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 22 otázok.