Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 00:46:06
Strán: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 51 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: JT-AMPS  (Prečítané 220433 krát)
0 užívateľov a 26 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #660 kedy: 18. Apríl , 2012, 17:53:36 »

neviem si predstavit ze by som mal 250k potak s HB..  si pamatam ako som mal raz nejaku blbu hodnotu na potaku asi 380 to bolo a uz to bolo citit ze to hra jak zastrete bez vysok a vyssich strednych.. vyslovene nezdravo.. vymenil sa potak za +-500 a bolo to fakt velmi nielen pocut ale aj citit pod rukou..
toto je ta krasa, ze vacsinou tucne zvuky a zvuky, ktore maju viac basov maju v podstate menej vysok :) potak je pasivna suciastka a tie iba uberaju z nejakeho pasma, vacsinou sa to prejavuje na vyskach
« Posledná zmena: 18. Apríl , 2012, 17:54:47 od styrioci » Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #661 kedy: 18. Apríl , 2012, 17:53:52 »

neviem si predstavit ze by som mal 250k potak s HB..  si pamatam ako som mal raz nejaku blbu hodnotu na potaku asi 380 to bolo a uz to bolo citit ze to hra jak zastrete bez vysok a vyssich strednych.. vyslovene nezdravo.. vymenil sa potak za +-500 a bolo to fakt velmi nielen pocut ale aj citit pod rukou..
Ako pisem, je to individualne. Podla mna chce kazda gitara/snimac/gitarista nieco ine. Na Ibaneze (obe HB) mam 500vky a som spokojny. Na Musicmane mam HSS a mam vsade 250, som spokojny.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

DominicK
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #662 kedy: 18. Apríl , 2012, 17:55:59 »

pravdou je, ze ja sa do toho nevyznam  ha ha ha ale ked som si cital tie opisy vyssie, tak som mohol len prikyvovat, ze to pocut aj pri mojej gitare...

mne by sa ale zislo nahodit aj lepsie snimace, takze ked sa podari, by sa to spravilo uz poriadne..
Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #663 kedy: 19. Apríl , 2012, 11:16:34 »

Zamiesam trocha vodu v teme odpor potakov vs typ snimacov.
Docital som sa (elektrotechnicky zdatnejsi clenovia nech ma opravia), ze potak je suciastka, ktora reguluje odpor signalu voci zemi a teda cim vacsi odpor, tym viac signalu zo snimacov ide na output jack a opacne cim mensi odpor, tym viac signalu sa straca "do zeme" a mensi signal ide na output - subjektivne sa to da vyjadrit ubytkom, resp pridanim vysok.
Cize single, ktore su od podstaty viac "bright" nepotrebuju taky odpor na potakoch, lebo by sa na vystup dostalo prilis vela vysok a ton by bol prilis tenky, rezavy alebo ine podobne privlastky
HB na druhej strane ktory "by design" ma menej vysok,  by s nizkym odporom bol zastrety a preto sa pouzivaju potaky s vyssim odporom.

A tu sa dostavam k tomu, co som sa dozvedel o svojich snimacoch - Fender Vintage noiseless. Aby to bolo noiseless, tak v skutocnosti ten snimac nieje plnokrvny SC, ale HB s cievkami nad sebou (stacked SC) a aby z neho dosiahli vyskovejsi charakter podobny singlom, tak tam praskli extra silne potaky.

Bojim sa teda, ze vymenou potakov v mojej gitare pridem o charakter singlov.
Problem ale ostava - volume je v mojom pripade takmer nepouzitelny potenciometer - stacil by aj on/off switch. Tone su na tom podobne.
Aj tak  sa do toho pustime a spiseme ako to pojde.
Je dost pravdepodobnem, ze ma nakoniec caka vymena snimacov...
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #664 kedy: 19. Apríl , 2012, 11:34:28 »

moja rada je, ze ser na tento pseudoproblem... ak si masochista a rad sa vrtas v gitare a neobsedis, ak nieco nemenis a neriesis, tak nech sa paci, ale inak je toto cele co sa tu rozobera uplna blbost... ak Ta to potesi, tak to co si pisal o odpore tych potakov, tak ano - teoria je taka ako pises. cele to, o stahovani gainu na gitare a cisteni zvuku je aj tak hlavne o aparate, ci sa takto priskrteny dobre ozyva a potom je to o paprcach, ci na takto priskrtenom zvuku vies nieco zahrat tak, aby to znelo...

to je cele.
Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #665 kedy: 20. Apríl , 2012, 12:58:32 »

cele to, o stahovani gainu na gitare a cisteni zvuku je aj tak hlavne o aparate, ci sa takto priskrteny dobre ozyva a potom je to o paprcach, ci na takto priskrtenom zvuku vies nieco zahrat tak, aby to znelo...

to je cele.

Nechcem byt za troll-a, ale moj Burny LP reaguje na staihnutie potaku, presne tak ako si to predstavujem a to na Korg Pandora. Preto si myslim, ze by to mohol dokazat aj moj podstatne drahsi Fender deluxe na drahom boutique aparate.
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #666 kedy: 20. Apríl , 2012, 20:23:58 »

Nechcem byt za troll-a, ale moj Burny LP reaguje na staihnutie potaku, presne tak ako si to predstavujem a to na Korg Pandora. Preto si myslim, ze by to mohol dokazat aj moj podstatne drahsi Fender deluxe na drahom boutique aparate.

no dobre, ale ty si sa tam v tom predchadzajucom prispevku uz pustal do teorii o strate charakteru snimaca a to mne uz naozaj pride prehnane...
Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #667 kedy: 21. Apríl , 2012, 15:52:37 »

no dobre, ale ty si sa tam v tom predchadzajucom prispevku uz pustal do teorii o strate charakteru snimaca a to mne uz naozaj pride prehnane...

mas pravdu. peace  Na zdravie!
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #668 kedy: 22. Apríl , 2012, 08:33:53 »

Bojim sa teda, ze vymenou potakov v mojej gitare pridem o charakter singlov.
Problem ale ostava - volume je v mojom pripade takmer nepouzitelny potenciometer - stacil by aj on/off switch. Tone su na tom podobne.
Aj tak  sa do toho pustime a spiseme ako to pojde.
Je dost pravdepodobnem, ze ma nakoniec caka vymena snimacov...

Daj tam logaritmicky 500k (A) s treble bleed (330pF) a odpoj tone potik ak ho nepouzivas (no ved to uz kto pouziva?) a je to vyriesene.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
telcontar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #669 kedy: 22. Apríl , 2012, 09:41:15 »

a odpoj tone potik ak ho nepouzivas (no ved to uz kto pouziva?)
ja  Zdravíčko
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #670 kedy: 22. Apríl , 2012, 15:35:52 »

...odpoj tone potik ak ho nepouzivas (no ved to uz kto pouziva?)...

ja  Zdravíčko

Môžeš ešte prerušiť dráhu tone poťáku, už som to tu niekde popisoval. Treba ho rozobrať a preškrabať dráhu tesne pod horným koncom (maximom). Potom nebude vôbec ovplyvňovať výšky. A jeho hodnota môže byť ľubovoľná.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #671 kedy: 16. Január , 2013, 15:25:42 »

Prave mi Ujo Fejsbuk povedal, ze Jankov Screamer navstivil Spanielsko.  Na zdravie! Blahozelam.  Zdravíčko
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #672 kedy: 16. Január , 2013, 17:21:40 »

to islo cez spaga tuto z fora myslim, pre jeho znameho Na zdravie!
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #673 kedy: 16. Január , 2013, 17:23:59 »

Prave mi Ujo Fejsbuk povedal, ze Jankov Screamer navstivil Spanielsko.  Na zdravie! Blahozelam.  Zdravíčko

Aj Singapur skrz Yugiho mam pocit  Na zdravie!
Zaznamenané
georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #674 kedy: 16. Január , 2013, 17:47:56 »

Aj Singapur skrz Yugiho mam pocit  Na zdravie!

:D do čiech to ani nevycestuje,tam zlate české ručičky robia lepšie veci  Beeee
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
Strán: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 51 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 21 otázok.