Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 00:20:01
Strán: 1 ... 47 48 [49] 50 51 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: JT-AMPS  (Prečítané 220333 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #720 kedy: 25. Január , 2014, 22:19:07 »

díky za super popis, znie to super. Hlavne rackové riešenie sa mi pozdáva.
Teraz utrúsim nápad elektrického analfabeta (a teda netuším či sa to dá implementovať v reálnej sfére), že by na prednom panely bolo trebars tlačidlo ktorým by sa koncový stupeň dal úplne vypnúť a teda by celý rack fungoval ako klasický preamp. Je mi jasné že bude umelá záťaž ako si spomenul, ale toto by možno bolo (ak by sa to dalo) aj šikovnejšie riešenie
« Posledná zmena: 25. Január , 2014, 22:23:42 od pelko » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #721 kedy: 25. Január , 2014, 22:35:28 »

bude to este jednoduchsie, umela zataz bude zapojena cez vypinaci jack, cize staci vytiahnut kabel, resp nezapojit box a mozes to pouzivat ako preamp a nic sa nestane.  Žmurk

vypinac vpredu by bol tiez fajn a nebol by problem, ale zase bude to v 1U racku a tam je akurat miesto na klasicke korekcie, vstup, vypinace
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #722 kedy: 25. Január , 2014, 22:36:22 »

a nakolko si nakoniec pan vyrobca bude cca cenit tento vyrobok ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #723 kedy: 25. Január , 2014, 23:27:29 »

a nakolko si nakoniec pan vyrobca bude cca cenit tento vyrobok ?
neviem presne. samozrejme, ze cinanom to cenou konkurovat nebude, nemoze a ani sme to nechceli. takisto sme si povedali, ze nechceme robit kompromisy ohladom usetrenia nakladov na ukor kvality pouzitych suciastok, ale urobit poriadny zosik z co najlepsich dostupnych suciastok pouzivanych v hocktorom drahom, znackovom zosilovaci - cize poriadne, kvalitne, velke potaky, orange drops kondiky, poriadne odpory, optocleny v signalovej ceste... vsak vidno to aj na zapojeni koncaku, takisto by sme tam nedavali mercury magnetics vystupak, keby to mala byt zrecyklovana, stara tesla. proste poctivy vyrobok z poctivych suciastok (americky usmev do kamery)

mali sme vyratane nejake odhady, cena sa bude trochu menit aj v zavislosti od pouzitej bizuterie, ale vychadzalo nam to do cca 450,- EUR zatial bez prace
« Posledná zmena: 04. Február , 2014, 11:18:27 od styrioci » Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #724 kedy: 25. Január , 2014, 23:40:44 »

tak ja si objednavam teda  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #725 kedy: 26. Január , 2014, 12:43:43 »

Super, rad si to potom objednam. :) Bude mozne si dat vyrobit aj kvazi nejaku vlastnu lowgaynovu verziu, ktora bude pekne prirodzene skreslovat?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #726 kedy: 26. Január , 2014, 13:02:34 »

janko davnejsie spravil aj zopar tych malych, 5W hlav - M5, ktore boli v preampe zapojene na styl hot rod JCM800, cize kludne by sa to dalo takto + ten 1W koniec, pripadne pouzit iba prvy kanal z velkej hlavy, ktory vie taky ten klasickejsi crunch, pripadne zapojenie ala plexi. janko ma teraz doma branovu plexi, tak mozno skusia to pichnut do tohto konaku a nahrat zas nejaku nereprezentativnu telefonnu/fotakovu ukazku, ze ako sa to bude chovat. pri takej lowgain variante by to bolo este lacnejsie, ale to zbytocne predbiehame zatial. treba najprv doladit tuto verziu, preamp bude vediet viacero variant zvukov od clean, cez nakopnuty clean, klasicky hot rod crunch (toto zapojenie este nemame otestovane, tak som zvedavy) az po higain ako je na videu. potom nebude problem spravit nejaku variantu z toho zapojenia, pripadne spravit nieco uplne ine - ved janko je sikovnik a urcite bude vediet splnit aj specificke predstavy, aj ked nas viac bavi toto drevorubarcenie  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 26. Január , 2014, 15:49:29 od styrioci » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #727 kedy: 26. Január , 2014, 13:04:31 »

Jasne, pockam a drzim palce.  Na zdravie!
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #728 kedy: 26. Január , 2014, 13:42:44 »

chcelo by to poriadnejsie nahravky, nez take, co zneju ako najhorsi sen gitaristu, ked sa ti pokazi zosilnovac
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #729 kedy: 26. Január , 2014, 13:51:06 »

Ale na tych ukazkach to ide z preampu z tej velkej hlavy ze?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #730 kedy: 26. Január , 2014, 13:57:02 »

presne toto som sa chcel opytat.. a potom hned aj ze - to je prikopnute TSkom ze? neni lepsie spravit potom ukazky bez TS, spolu s nim a tak?
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #731 kedy: 26. Január , 2014, 14:05:49 »

secko super, ale aspon raz by som chcel pocut ukazku s peknymi tonmi. solo, nejaku kde aj zvuk vynikne, nie len brusit Ecko na palmute
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #732 kedy: 26. Január , 2014, 14:19:51 »

A ešte TSko ako boost implementovať a tlačítko na predný panel  Som frajer
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #733 kedy: 26. Január , 2014, 14:37:59 »

chcelo by to poriadnejsie nahravky, nez take, co zneju ako najhorsi sen gitaristu, ked sa ti pokazi zosilnovac
pisem, ze to bol len test ci a ako to hra. btw viem, ze chces iba podjebnut, ale ako pokazene to nehra ani nahodou . jankovu velku hlavu si pocul, toto hra rovnako, akurat tichsie. az bude hotova finalna varianta, spravia sa adekvatne ukazky.

ako napr

alebo

ano, a? vysledny zosik bude zapojeny rovnako, preamp zapojeny ako ten vo velkej hlave, ale v konci bude 1W s malou ECC, presne toto zapojenie sme vyskusali v tejto pracovnej verzii

a potom hned aj ze - to je prikopnute TSkom ze? neni lepsie spravit potom ukazky bez TS, spolu s nim a tak?
ano, je tam TS, je to tight aj bez neho, v momente ked sa to nahralo, tak sme mali TS zapnute, nie je za tym nic ine. tato varianta preampu bola odladena tak, aby to TS nepotrebovalo a robilo to pekne dz dz aj bez neho. gainuje to samo o sebe dost (gain potak, druhy zlava, je na urovni 9hod vo videu). a aj ked je to tight samo o sebe, tak s TS to ma stale cosi do seba. takyto typ ampu sa bezne nakopava, je to nieco co funguje a neda sa to inac ojebat. znova zopakujem, co som pisal uz hned v prvom poste, ze az bude bude finalna verzia, tak budu aj normalne ukazky, rozne zvuky, s/bez ts, velky vs maly koncak.

secko super, ale aspon raz by som chcel pocut ukazku s peknymi tonmi. solo, nejaku kde aj zvuk vynikne, nie len brusit Ecko na palmute
az bude final, tak sa pokusime spravit rozne ukazky, kde sa vyuziju vsetky zvukove varianty a budu zodpovedat aj jednotlivym zanrom, takze nebudu len rubanice.

tie videa mali len ukazat, ze sa nieco chysta, bude to mat malo wattov, bude to gainovat a bude to plnohodnotny zosik. a ze je to vo faze, kedy to realne hra a vychytavaju sa detaily. nic reprezentativne, len ze sme ozivili frankensteina Na zdravie!
« Posledná zmena: 26. Január , 2014, 14:45:30 od styrioci » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #734 kedy: 26. Január , 2014, 16:23:49 »

neboj nic, este sto ludi navrhne co by to malo mat aby si to istotne kupili a nakoniec predate dva  Bavím sa skvele Na zdravie! drzim palce nech to tak nieje  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 47 48 [49] 50 51 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 21 otázok.