swyx
|
|
« kedy: 28. Jún , 2009, 18:48:13 » |
|
vie niekto jako funguje prepinanie pomocou optoclenov, som niekde cital, ze to pouziva clovicek co vyraba ESH Ampy a teda ze jako to funguje, naraba sa s tym, ake su (ne)vyhody...
|
|
|
Zaznamenané
|
------->>>Prechadzam na druhy ucet Damian
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 28. Jún , 2009, 18:55:30 » |
|
vie niekto jako funguje prepinanie pomocou optoclenov, som niekde cital, ze to pouziva clovicek co vyraba ESH Ampy a teda ze jako to funguje, naraba sa s tym, ake su (ne)vyhody...
pouziva to kde kto. pozostava to z ledky a fotoodporu. vyhody su tichsie prepinanie, kedze tam nie je mechanicke prepinanie ako pri rele. hlavnou nevyhodou je vysoka cena.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 28. Jún , 2009, 19:47:02 » |
|
cakal by som vycerpavajucejsiu odpoved
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 28. Jún , 2009, 19:50:45 » |
|
cakal by som vycerpavajucejsiu odpoved
na foto clen je opticky clen ktory funguje podobne ako relatko len rozdielom takym ze neprivadzas napatie na cievku ale na ledku ktora zasvieti na foto tranzistor,odpor alebo co to tam je a otvoti sa ti priechod PN alebo tak a zacne prepustat napatie je to dobra vec lebo je to lebo ti tam nevznikaju pukania a ine sracky....
|
|
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 28. Jún , 2009, 19:52:14 » |
|
este tuponska otazka, pod cim to mam hladat v obchodoch?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 28. Jún , 2009, 19:54:41 » |
|
este tuponska otazka, pod cim to mam hladat v obchodoch?
optocleny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 28. Jún , 2009, 19:55:39 » |
|
no odpoviem kedze som sa tomu venoval. Ten optoclen, co asi myslis je VTL5C1 je to optoclen z LED diody a foto odporu. zopnutom stane tj. ked je na LED privedene napatie a svieti ma odpor hodnotu 300 Ohm a ked LED nesvieti ma hodnotu 50M...to znamena, ze tento optoclen je velmi vhodny na prepinanie, kedze narast je plynuly - takze nepuka, avsak moze to mat nevyhody, ze vzniknu mozne presluchy. tento optoclen u nas nenajdes, vyravaju ho v Tesla blatna pod teslackym oznacenim ( zabudol som ) a stoji okolo 180Sk byvalych - takze som sa na to vyjebal a pouzivam relatka. Optocleny s tranzistorovym alebo inym vystupom ako odpor niesu vhodne. a fotoodpory co kupis bezne maju nahovno parametre..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 28. Jún , 2009, 19:56:08 » |
|
optocleny
cakal som fundovanejsiu odpoved asi myslel typ.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 28. Jún , 2009, 19:58:17 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 28. Jún , 2009, 20:02:31 » |
|
nooo priznavam, ze na tento som nenarazil a vyzera byt slusny - neviem ale ako to bude v zapojeni pracovat a spravat, predsa len ma FET v sebe. mozes skusit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 28. Jún , 2009, 20:02:43 » |
|
kedze narast je plynuly - takze nepuka, avsak moze to mat nevyhody, ze vzniknu mozne presluchy.
no muzikantom sa nezavdacis...bud sa stazuju, ze to puka pri prepinani alebo ze je tam nejaky delay pri prepinani
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 28. Jún , 2009, 23:19:55 » |
|
no muzikantom sa nezavdacis...bud sa stazuju, ze to puka pri prepinani alebo ze je tam nejaky delay pri prepinani praveze toto by mohlo byt fajn rychle a bez dilejov pozeral som a su tam tie trojky vyskusam tamtie, akurat ma fascinovalo, ze niekde pouzivaju lampy od Tesly :D nooo priznavam, ze na tento som nenarazil a vyzera byt slusny - neviem ale ako to bude v zapojeni pracovat a spravat, predsa len ma FET v sebe. mozes skusit to snad vie kazdy muzikant , ze s fetom opatrne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 29. Jún , 2009, 00:15:52 » |
|
takto to bude fungovat? nembude vadit ten odpor 300Ohm? popripade neni setrnejsi navrh(predsa len 4 optocleny na 1 efekt je dost)?
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 29. Jún , 2009, 09:25:23 » |
|
na pedal board
|