Dávnejšie to také horzné nebolo.
Praveze to bolo mozno este horsie, ale az teraz ked vies "lepsie" hrat, tak si uvedomujes kopu
nedostatkov, o ktorych si volakedy ani len nemal tusenia.
Myslíte že mi pomôže hrať viac a viac ?
V prvom rade ti pomoze, ak sa do toho nebudes nutit, ale budes na sebe pracovat ked budes mat
vyslovene chut. Z donuteneho dlhodobeho cvicenia IMHO velky uzitok mat nebudes.
lebo sa hambim za to že mám docela slušný aparát, no ten moje schopnosti ďaleko presahuje
Erste Klasse p*čovina. Ako to akoze suvisi? Si mozem kludne kupit Rolls Royce, aj ked som
mizerny vodic, ak viem, ze to je to auto na ktorom chcem vediet dobre jazdit.
Na gitare hrám už dosť dlho a ked si pozriem niektoré videa týpkov na youtube čo hraju 2-3 roky
tak si uvedomujem ,že im nesiaham ani po päty.
Ty hras na gitare preto, aby si bol lepsi ako youtube hraci? Taketo veci som riesil, ked som mal
mozno tak 19-20 (a aj to bolo uz dost smutne :D)
...vlastne mozno aj viac.
Neviete niekto o nejakom
učiteľovi v Košiciach- možno by mi vedel nejak poradiť?
Ucitela podla mna nepotrebujes ak uz dlho hras a sam si vies odsledovat, co je pre teba "dost
dobra" hra a co nie. Mozno tak kvoli motivacii by sa ti nejaky ucitel hodil, ale skor by bolo
lepsie, keby si to zvladol sam.
Takisto ak máte niekto
dobré typy na nejaké riffy ,ktoré by ma mohli posunúť vopred a niesu extrémne zložité tak sem s
tým.
Ako ta prosim ta mozu dopredu posunut riffy, ked podla mna netusis co presne u teba "dopredu"
znamena. Kam to je "dopredu"? Co chces vediet vlastne? Nemozes zistovat co a ako treba spravit,
ked nevies uplne jasne, kde si a hlavne kam chces ist.
teraz nebudem prehanat ale gitaru som nedrzal 4 tyzdne (2 tyzdne neni doma a predtym 2 tyzdne
som na nu ani nekukol)
Kde si ju dal, ze neni doma?
uz sa tesim ako mi pride domov, oprem ju do kuta, chytim, zahram si nejaky riff, poviem si ze
dpc neni dobre nejak mi to nejde a dam ju zas na stojan
Mozes ju dat aj ku mne na stojan ak chces. :D
ze teraz je zima ale
coskoro bude teplo a cloveka to bude tahat von a potom si povie ze dpc mam chut hrat ale preco
som nehral v zime viac ked som mohol D::D:D:D
:D:D:D Kks, tak toto sa u mna opakuje kazdy rok uz asi poslednych 5 rokov. Vzdy si poviem, ze v
zime pojdem hore jak raketa a malokedy sa vobec dostanem k odpalovacej rampe. Na druhej strane v
lete sa vzdy vytrepem v vecer/v noci na balkon na par hodin a potichu cvicim a sledujem pri tom,
co sa deje na sidlisku. Ma to svoje caro a akosi rychlo to vtedy ubieha.
Tak ja som sa pokušal
učiť sóla a jediné čo sa podarilo je nothing else mathers, a mozno ako tak enter sandman a aj to
nie čisto... Ide mi hlavne o riffovanie. Cel som sa naučiť napr Sikth -Bland Streett Bloom a tu
som skoncil hned pri úvode. Pak som sa učil Black Dahlia - what a horible night... tak soms a s
tym jebal dosť dlho a zatial viem ako tak základný refrén. Pokúšal som sa aj nejaké veci od
nevermore,ale bolo to strašne nečisté a nepresné...
Ty nemas asi vsetkych 5 pohromade. :D
Hento su top-level technicke kapely a ty si nestastny, ze od nich nieco nevies zahrat?
Ono možno by to bolo
inak , kebyze som mal nejaku konkurenciu
Toto je dost dobry postreh. Musia byt v kapele vzdy dvaja gitaristi, nech do seba jebu a tahaju
sa navzajom.
V nejakej mudrej
knizke som kedysi cital, ze najlepsie by sa malo cvicit kazdy druhy den a poriadne.
Toto mas z akej mudrej knizky? Arnoldova naturalna kulturistika? Vobec nevidim jediny dovod,
preco by to tak malo byt. "Den" je ludmi vymyslena psychicka casova barlicka. Cas ti plynie
stale a aj na cvicenie na gitaru sa da pozriet z tohto pohladu. Zlate pravidlo je hrat co
najpravidelnejsie a kratsie ako nepravidelne a dlhe exercise zatahy. A hlavne odporucam to
striedat s inymi cinnostami, lebo IMHO cim dlhsie clovek v kuse cvici, tym mensi ma efekt ma
kazda dalsia minuta cvicenia. Neviem ako vy, ale ja po takych 20 minutach pocuvania tukania
metronomu vykazujem znamky radioaktivneho baletu.
SUMA SUMARUM - zisti kde priblizne si a hlavne zisti kam sa chces dostat a nerob si kvoli tomu
nervy a neporovnavaj sa so svetovou elitou, lebo NACO? Chces sa tak zrejme motivovat, ze "dpc
jak dobre hraju a kolko maju rokov atd. atd." ale u teba to ma uz opacny efekt.
Tymto svojim dlhociznym vyjadrenim si dovolujem aj upozornit, ze si otvaram online motivacny
program pre stagnujucich gitaristov. Beriem 15 eur na hodinu.
(Mam teraz strasne dobry pocit, ze som pomohol par ludom, tak mi to nekazte, ze to tak neni)