musicman
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:09:44 » |
|
zivnost je najmensi problem. problem je najst toho kto bude za to umenie platit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:14:47 » |
|
to tiez. Ale realne problemy so take napriklad, ze ak mas koncert alebo session na svoj zivnost, si poviny nahlasit vsetky do SP, na dane atd. Nedavno som mal project kde boli 20 ludi zapojene, musel som nahlasit vsetky. Session trvalo asi 30 minut, sprostosti okolo asi 3 dni, + 20 zmluv + atrament etc. Uz sa switchujem na s.r.o. lebo uz nemam nervy.....
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:23:36 » |
|
Uz sa switchujem na s.r.o. lebo uz nemam nervy..... Tak,tak. Založ si agentúru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:34:47 » |
|
Voľné živnosti
§ 25 Na začiatok
(1) Voľné živnosti sú živnosti, ktoré nie sú uvedené v prílohách č. 1 až 3 zákona.
(2) Pre prevádzkovanie týchto živností musia byť splnené všeobecné podmienky. Preukazovanie odbornej ani inej spôsobilosti sa nevyžaduje. (3) Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky zverejní na svojej internetovej stránke zoznam odporúčaných označení najčastejšie používaných voľných živností a ich obsahové vymedzenie. Ohlasovateľ živnosti si môže zvoliť aj inú živnosť, ktorá nie je uvedená v zozname.
no tak neviem teda, ja som bol osobne na tom urade a jedna mila pani, ktora uz rata dni do svojho tazko odpracovaneho a zasluzeneho dochodku mi povedala, ze ako hudobnik (som jej povedal, ze skladam hudbu) NEMOZEM mat zivnost, spada to pod slobodne povolania
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:38:19 » |
|
zase sa riesi problem ze ako platit dane z penazi ktore odnikial nepridu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:40:52 » |
|
mozno keby si ich na urade tak nespicoval tak si tam mohol mat aj toho hudobnika, mne prisli tie tety na zivnostenskom celkom vpohode Mna tam priam miluju, ked sa tam pravidelne stazujem u riaditelky a ta ich pride v mojej pritomnosti zdrbavat.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:43:00 » |
|
zase sa riesi problem ze ako platit dane z penazi ktore odnikial nepridu tak tak, treba sa zamestnat pekne niekde vo fabrike, brusit karoserie 8h denne a nevymyslat picoviny
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
Doldy
Hosť
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:43:17 » |
|
zase sa riesi problem ze ako platit dane z penazi ktore odnikial nepridu riesi sa uplne nieco ine, to ze ci si hudbou zarobis (a u nas asi tazko ak nie si ivan tasler alebo kuky z desmodu) je druha vec...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Doldy
Hosť
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:45:02 » |
|
tak tak, treba sa zamestnat pekne niekde vo fabrike, brusit karoserie 8h denne a nevymyslat picoviny "bacigala uz si znicil 4 kotuuuce..."
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:48:36 » |
|
tak tak, treba sa zamestnat pekne niekde vo fabrike, brusit karoserie 8h denne a nevymyslat picoviny najprv robis umenie, potom naprcas kundu ako solovy gitarista a dalsi krok je ze sa zamestnas v automobilke aby si to uzivil potom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 23. Apríl , 2010, 12:35:52 » |
|
Bluesmani, raperi, folkaci by mali povinne robit najtazsie fyzicke prace za minimalnu mzdu, aby ta hudba bola autenticka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 23. Apríl , 2010, 18:44:40 » |
|
Bluesmani, raperi, folkaci by mali povinne robit najtazsie fyzicke prace za minimalnu mzdu, aby ta hudba bola autenticka.
príspevok roka
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
|