opossum
|
|
« kedy: 20. Júl , 2011, 09:11:00 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 31. August , 2011, 22:08:43 » |
|
takto si predstavujem slovenske blus. nieje mi viac na grc ako ,ked pocujem slovanov hrat blus. krasne to je ,som sa s tym stotoznil... dufam ze to hra daky krajan
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 02. September , 2011, 09:26:13 » |
|
no hram to ja, slovak ako repa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 03. September , 2011, 14:47:41 » |
|
nepacia sa mi hlave tie doprovodne gitary. moc vzadu priestorovo, moc gainu a moc umeleho gainu. na tej solovej to az tak nevadi. a tusim si mi nejake moje bicie v skladbach ofrflaval, ale tieto tiez nie su az take dobre zase...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 03. September , 2011, 16:00:07 » |
|
nepacia sa mi hlave tie doprovodne gitary. moc vzadu priestorovo, moc gainu a moc umeleho gainu. na tej solovej to az tak nevadi. a tusim si mi nejake moje bicie v skladbach ofrflaval, ale tieto tiez nie su az take dobre zase...
ale - musi tam byt nieco co ta oslovilo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 03. September , 2011, 16:03:10 » |
|
preco ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 03. September , 2011, 16:12:53 » |
|
lebo je to dobre. ja z toho citim improvizaciu. take priame z brucha veci ja mam rad. neni to take vyumelkovane -nemam na mysly zvuk. ma to bluesovy sond ale sa striktne nedrzi bluesovych postupov co sa tyka solovky....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 05. September , 2011, 09:44:55 » |
|
no, kazdopadne si myslim, ze bicie mam celkovo lepsie ako ty... ale o porovnavanie mi nejde. Keby som ja bral kazdu kritiku ako ofrflavanie a po case sa k tomu vracal, hm.... Ale uz opadla kritika mojej rozladenej gitary, a to som rad
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 05. September , 2011, 10:08:20 » |
|
hodnotiť kompozíciu je nezmysel, chcel si spraviť niečo ako staré poctivé blues a také to aj má asi byť. Tiež mi vadí veľa priestoru a mohlo by tam byť menej gainu, bolo by to čistejšie a tiež by to malo silu. A zatiaľ mi ešte trochu vadí aj sólovanie. Už to má viac rytmu v sebe, ale predsa len to frázovanie a timing je ďaleko za cítením aj iných nezložito hrajúcich bluesmanov. Tam by som staval byť tebou, dlhé hodiny si počúvať každý deň podobné nahrávky a hrať si s nimi, opakovať frázy, vyťahovať tóny, pracovať s tónom, snažiť sa dostať do tej atmosféry.. Je to počuť aj na doprovodných gitarách. Myslím, že už po mesiaci intenzívneho každodenného počúvania a hrania si s tým, by to nabralo iný smer.. A po pár rokoch už ani nehovorím..
|
|
« Posledná zmena: 05. September , 2011, 10:08:45 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 05. September , 2011, 10:16:23 » |
|
hodnotiť kompozíciu je nezmysel, chcel si spraviť niečo ako staré poctivé blues a také to aj má asi byť. Tiež mi vadí veľa priestoru a mohlo by tam byť menej gainu, bolo by to čistejšie a tiež by to malo silu. A zatiaľ mi ešte trochu vadí aj sólovanie. Už to má viac rytmu v sebe, ale predsa len to frázovanie a timing je ďaleko za cítením aj iných nezložito hrajúcich bluesmanov. Tam by som staval byť tebou, dlhé hodiny si počúvať každý deň podobné nahrávky a hrať si s nimi, opakovať frázy, vyťahovať tóny, pracovať s tónom, snažiť sa dostať do tej atmosféry.. Je to počuť aj na doprovodných gitarách. Myslím, že už po mesiaci intenzívneho každodenného počúvania a hrania si s tým, by to nabralo iný smer.. A po pár rokoch už ani nehovorím.. jasne, mas pravdu. Akurat ze ja nie som profesionalny gitarista ani hudobnik, gitaru chytim do ruky raz za mesiac. A cely ten album neberiem moc vazne v porovnani s inymi mojimi albumami. Zaujimave je , ako tu ta skladba lezi uz dlho a reakcie pridu az vtedy, ked sa niekto prvy odhodla nieco napisat. Urcita stadovitost? Mam aj dalsie skladby v sufliku, ale radsej som ich sem ani nedal....citat o tom, ze "mne sa nechce stahovat"..."nechce sa mi vyplnat pismenkovy kod"
|
|
« Posledná zmena: 05. September , 2011, 10:19:13 od opossum »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 05. September , 2011, 10:22:24 » |
|
no, kazdopadne si myslim, ze bicie mam celkovo lepsie ako ty... ... dovolim si nesuhlasit. snazis sa naklikavat bubenicke finty, aby to posobilo bubenicky. ale je to starsne pocut, je to krcovite a moc bubenicky to nezneje. posobi to akoby nebubenik, co len par krat sedel za bubnami a rad si zamlati, sa snazil hrat nejake rytmy a brejky, co okukal od bubenika, co vie hrat. ja ked som obcas nejake skladby robil, tak bud som zamerne priznaval, ze to su bicie umele alebo ked to uz akoze mali byt bicie "normalne", tak tym bubenickym fintam som sa zamerne vyhybal, lebo skratka nieco sa naklikat da a nieco neda, respektive ak by sa dalo, tak ja to neviem... ako nic v zlom samozrejme
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 05. September , 2011, 10:23:03 » |
|
jasne, mas pravdu. Akurat ze ja nie som profesionalny gitarista ani hudobnik, gitaru chytim do ruky raz za mesiac. A cely ten album neberiem moc vazne v porovnani s inymi mojimi albumami.
máš dobré nápady, je škoda nedotiahnuť ich čo najlepšie do konca. To je moc veľká výhovorka - niesom profesionálny hudobník, gitaru chytím raz za mesiac - keď nahrávaš vlastné viacmenej gitarové albumy.. Ale držím ti stále palce..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 05. September , 2011, 10:26:02 » |
|
... Zaujimave je , ako tu ta skladba lezi uz dlho a reakcie pridu az vtedy, ked sa niekto prvy odhodla nieco napisat. Urcita stadovitost?.
ja za seba... nie vzdy mam cas / moznosti / chut nieco pocuvat. takze niektore veci si nechavam bud na neskorej, pripadne na ne zabudnem. a obcas sa stane, ze sa skladba pripomenie, ked na nu zareaguje niekto iny, no a ked mam zrovna vtedy cas / moznosti / chut si ju vypocut, tak sa k nej zvacsa aj vyjadrim...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 05. September , 2011, 10:29:45 » |
|
citat o tom, ze "mne sa nechce stahovat"..."nechce sa mi vyplnat pismenkovy kod" lebo to je taky problem si spravit ucet na bandzone, soundcloud, soundclick a pod
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 05. September , 2011, 11:42:33 » |
|
ja za seba... nie vzdy mam cas / moznosti / chut nieco pocuvat. takze niektore veci si nechavam bud na neskorej, pripadne na ne zabudnem. a obcas sa stane, ze sa skladba pripomenie, ked na nu zareaguje niekto iny, no a ked mam zrovna vtedy cas / moznosti / chut si ju vypocut, tak sa k nej zvacsa aj vyjadrim...
podobne..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|