Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 22:04:47
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vyber mikrofonov na nahravanie bicich  (Prečítané 3214 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 09. November , 2015, 11:07:37 »

Zdravim, chcel by som sa opytat ci  mate nejake odporucanie na nejaku sadu mikrofonov k bicim v cene okolo tych 300 Eur. Ono to ani tam nemusi byt sada, je mozno aj vyskladat, len co som pozeral, tak sady vyjdu lacnejsie ako jednotlivo. Potrebujem 2x Overhead 4xTom 1xKick. Na snare dam SM57, takze na to netreba nic. Na nete je viacero sad znaciek ako Soundking, Superlux, Samson, T-bone, s ktorymi nemam skusenosti, ohlasy su dobre, ale je to lacna cina. Za tu cenu nic ine zrejme ani nebude. Nejake sady co som si vsimal su:
http://www.muziker.sk/studio-podium/mikrofony/sady-mikrofonov/p/222338-akg-Drum-Set-Session-1
http://www.muziker.sk/studio-podium/mikrofony/sady-mikrofonov/p/105612-soundking-E07W-Drum-Microphone-Kit
http://www.muziker.sk/studio-podium/mikrofony/mikrofony-pre-bicie-a-perkusie/p/217822-samson-8Kit-8-Piece-Drum-Mic-Set
http://www.muziker.sk/studio-podium/mikrofony/sady-mikrofonov/p/207941-superlux-DRK-K5C2-Drum-Microphone-Kit

Vdaka za nazor.
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #1 kedy: 09. November , 2015, 13:14:04 »

Hlasujem za Superlux.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #2 kedy: 09. November , 2015, 13:26:04 »

Hlasujem za Superlux.

Dik za nazor, mas s nimi nejaku osobnu skusenost?
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 09. November , 2015, 13:40:33 »

Tak za 200 e ked si mas vybrat medzi soundkingom a superluxom tak neni o com, superlux ma vzdy dobre recenzie. Mam od nich sluchatka a pocul som nejaky kondikovy mic za 5 korun a popici. A samson alebo akg? co ja viem... v tejto cenovej hladine podla mna vedie superlux.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 09. November , 2015, 19:00:42 »

neviem, ci nejaka lacna sada je dobre riesenie, nemam skusenost...

podla mojho nazoru je dobre ako zaklad kupit rozumny overhead par a to je hned cena tych 200-300€. zvysok by som riesil naslednym resamplom v kompe, cize naroky na mikrofony tam potom nie su ziadne.

v kazdom pripade, k toceniu bicich je dobre mat vzdy viacej kusov SM57, je to klasika a stale funguje, na snare 2x + tomy. ak si povieme, ze z druhej ruky sa daju kupit za 50-60€, tak za 300€ sa ich kupi 5 kusov a to je aj take akurat rozumne mnozstvo, ktore sa vzdy vie vyuzit.

ako lacnejsia alternativa potom mozu dobre fungovat PG57 alebo potom uz ozaj hocico dynamicke.

kopakove miktrofony su tiez zname, a ceny tych bezne pouzivanych modelov tiez  Neviem

je jasne, ze vyskladavat mikrofony z normalnych kusov bude vo vysledku cenovo neporovnatelne oproti hotovej sade. ale na druhej strane akakolvek SM57 sa preda hned, akykolvek znamy kopakovy model tiez... lacna cela sada sa bude predavat asi blbsie (?)

fakt by som to riesil dobrym overheadom, ten sa oklamat moc neda a zvysok sample, aj tak to takto dnes uz bezne robi strasne vela ludi, hlavne ked sa toci v kadejakych skusobnovych priestoroch a podobne...
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 11. November , 2015, 21:06:11 »

...podla mojho nazoru je dobre ako zaklad kupit rozumny overhead par a to je hned cena tych 200-300€. zvysok by som riesil naslednym resamplom v kompe, cize naroky na mikrofony tam potom nie su ziadne.

... ako lacnejsia alternativa potom mozu dobre fungovat PG57 alebo potom uz ozaj hocico dynamicke.

Aj to je dobre riesenie, az na tie PG57, to je strasny hnoj.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 11. November , 2015, 21:22:29 »

vies co ... ? ja mam asi 3ks tych PG57 este z davnejsich cias. svojho casu som ich porovnaval s SM57 pri gitarovom repraku, snazil som sa dodzrat rovnake umiestnenie a ta farba vysledneho zvuku mi prisla takmer totozna. ine porovnania som nerobil, ale dodnes ich obcas pouzijem ked sa minu SM57, trebars na kotle funguju...

Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 11. November , 2015, 21:25:19 »

Hm... ja som mal tu cest s 2ks PG57 a boli to najhorsie mikrofony, ake som mal v ruke... barsaky lacnak bol lepsi.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 11. November , 2015, 21:58:26 »

je mozne, ze rokmi to uz robili v X cinskych fabrikach a z kazdej vyroby je to kus iny mikrofon... ktovie. tie moje nie su samozrejme ziaden zazrak, ale dovod na ne picovat nemam. ako spevove mikrofony na stojan alebo do ruky som ich napriklad nikdy ani len neskusal...

inak konkretne tieto PG57 su bezne viditelne na zvucenie bicich aj git. aparatov na dost vela podiach aj festakoch, samozrejme tych mensich lokalnejsich... fakt som sa s nimi stretaval docela casto...
« Posledná zmena: 11. November , 2015, 22:02:55 od rastis » Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #9 kedy: 12. November , 2015, 08:13:06 »

Hm... ja som mal tu cest s 2ks PG57 a boli to najhorsie mikrofony, ake som mal v ruke... barsaky lacnak bol lepsi.
A v čom boli zlé? Lebo ja som ešte nevidel zlý mikrofón, iba pokazený.
Mikrofóny sa líšia viacmenej iba frekvenčnou charakteristikou, existujú softvéry, kde zadáš mikrofón, ktorý máš a mikrofón, ktorý by si chcel a ten softvér ti prekoriguje "hocičo hocikam".
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 12. November , 2015, 12:44:47 »

A v čom boli zlé?
Hluche, tupe, ploche, necitlive, bezcharakterne. SM57 tiez nemusim, ale ten je uplne inde ako tieto jeho akoze lacnejsie verzie.
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.