Zdravím,
potreboval by som poradiť pri výbere elektrickej gitary. Doteraz som hrával len na akustickú, teraz chcem skúsiť elektrickú. Po dlhšom zvažovaní som zúžil svoj výber na dve gitary značky Cort. Chcem hrávať prevažne rock, hard rock. Rozhodujem sa medzi elektrickou gitarou Cort G210-2T alebo Cort X6 SM. Vedeli by ste mi poradiť, ktorá z nich je kvalitnejšia, čo sa týka spracovania a dreva, zvuku, prípadne ktorú by ste odporúčali / vaše skúsenosti s nimi?
Ďakujem.
Moja prva normalna elektricka gitara bola prave Cort X6 vo farbe Grey Metallic. Neviem, ake su tieto Bluebucker snimace, ale vtedy montovali do nich snimace Mighty Mite Motherbucker. Nic moc. Ja som kobylkovy o chvilu menil za Seymour Duncan SH-8 a ten tam dost zapasoval. Napriek tomu, ze sa lipa po anglicky povie basswood, tak basy jej chybali. Krkovy som ako-tak zniesol, ale hral som na nom malo. Ten stredovy singel nestal za nic. Hraval som na nej power metal.
Floyd mi dal zo zaciatku zabrat, ale ked som sa ho naucil nastavovat, tak to bolo v pohode. Pokial nebudes stale menit hrubku strun a ladenie, tak bude treba tie protitazne pruziny doladovat len malo. Ked bol poriadne zostelovany, tak drzal ladnie aj pri divokejsom pakovani. Zo zaciatku. Potom sa uz tak presne nevracal a musel som ho dodatocne natiahnut aj do druhej strany. Nebolo treba vela. Stacilo len jemne zatlacit na paku. Ale take tazkosti som mal aj pri licencovanom floyde na Jacksone WRXT. Mozno by stacilo len vymenit pruziny.
V tom case som mal tri gitky naraz: Cort X6, Jackson WRXT a Jackson SL3. Ta Cort-ka mala najuzsi krk a lepsi pristup k vyssim poloham nez WRXT.
Vo vseobecnosti mozem povedat, ze na prvu elektricku gitaru, kde sa potrebujes naucit hrat a hlavne nastavovat, je to velmi slusna volba.
Preco si sa rozhodol prave pre tieto dve? Nelakal ta skor nejaky Les Paul?