Preskočiť na obsah fóra

Mám pokračovať na gitare , i keď sa mi nedarí ?

Started by KirkHammettWah, 04. Január , 2016, 19:37:05

KirkHammettWah

Takže ahoj gitaristi , mám 15 , na španielskej gitare hrám 7 rokov , náš riaditeľ si ma chváli , a robí všetko preto , aby som bol spokojny. Na elektrickej gitare som začal pred rokom , a nejako mi to na nej nejde. Najťažšie solo , ktoré som zahral bolo od Metallicy-Fade to black. Ďalej akoby sa to seklo. Nemá ma kto naučiť tie techniky hrania (sweep picking , tapping ...) Stojím na jednom mieste , posledný polrok som sa nezlepšil. Zažívam dosť tvrdú stagnáciu , neviem čo robiť , som zúfalý :(
A akoby nestačilo , tak každý má moje hranie u prdele. Uvediem priklad: spolužiak doniesol španielskú gitaru , ja elektricku ... on zahral smatanovu: to miesto , kde sa neumiera ( neviem , ako sa to volá :D ) ja jerry c - canon rock ( nie celú , ale asi 2 minúty z tej skladby) ... všetci okolo neho , a ja ako debil sám v kúte :( Asi to cvičenie asi nemá zmysel , keďže sa im viac páči odbuchaná 4akordova pesnička :(

Prajem vám všetko dobré do roku 2016 , nech sa vám darí ako v hre na gitare tak aj v realnom živote ... nie ako mne :(

kaolko

Quote from: KirkHammettWah on 04. Január , 2016, 19:37:05
všetci okolo neho , a ja ako debil sám v kúte :( Asi to cvičenie asi nemá zmysel , keďže sa im viac páči odbuchaná 4akordova pesnička :(

toto by som podciarkol ako asi najdolezitejsiu lekciu do zivota co si mohol dostat...

poloz si otazku a odpovedz si na nu.. pre koho to robis pre seba ci pre ostatnych? ak sam nedokazes najst dovod preco hras, potom ti to ani to publikum asi neuveri... ak chces, kludne sa na to vyser, nebudes prvy ani posledny.. alebo zacni hrat na basu ako vacsina skrachovanych gitaristov.. ja by som mal v pecku a cvicil dalej co sa mi paci a hral co sa mi paci..

kamarat uz asi neni az taky kamarat teraz co?  ;D

kaolko

kaolko

este jedna vec.. ty mas 15 rokov.. ja som v 15 este na gitare nehral.. zacal som v 16tich a neuveris... ale ani za tych dalsich 15 rokov nemam pocit ze by sa to nejak radikalne zlepsilo..

inak kde je napisane, ze ked zrazu stagnujes v hre na gitare ze to nemoze byt z uplne inych dovod? niekedy staci rozsirit si obzor, zacat pocuvat inu muziku, studovat viac teorky.. a tak.. inak je 2016.. metallicu sme riesili este tak my a ani to uz moc nie  ;D

KirkHammettWah

Tak ako hej no :D ale hudba metallicy sa mi páči :-) ale rozhodne nechcem skončiť na gitare , lebo ma to veľmi baví :-) len neviem čo , a odkiaľ cvičiť :-) je toho strašne veľa a ja sa nevyznám :-)

rastis

- cvicenia, techniky, videa ... je toho plny internet, este nikdy nebolo lahsie naucit sa hrat na gitaru aj tie najtazsie techniky... prave preto, ze to nebolo nikdy lahsie, uz to neni ani zdaleka take zaujimave / atraktivne, ako pred 20 rokmi. jedine, co sa nezmenilo a nikdy nezmeni je to, ze to treba skratka cvicit a cvicit a cvicit, hodiny, dni, roky... "nema ma to kto naucit" je dnes uz len hlupa vyhovorka

- sweep picking , tapping ... ... nie su zdaleka jedine vyrazove prostriedky, ktore gitara ponuka. je kopec nesmierne dobrych gitaristov, ktrory podobne techniky nepouzivaju alebo mozno ani neovladaju a napriek tomu ich obdivuju miliony ludi. naopak, kde-kto ma podobne techniky neskutocne dobre zmaknute a nikoho to nezaujima

- vzdy to tak bolo a vzdy to tak bude, ze dobra pesnicka, bars aj o 4 akordoch zaujme viac, ako nejake "jerry c - canon rock", ktore napriklad nepoznam ani ja a po par sekundach na youtube som to aj vypol - co ma byt na tom zaujimave ? pre koho ? ze tam niekto do metaloveho podkladu soluje na gitare znamu melodiu ? super a co s tym ?

- metallica je asi fasa kapela, verim, ze je sa u nich cim inspirovat. napriek tomu by som odporucal trochu sa rozkukat. v metale, aj takom starom ako metallica, je kopec minimalne rovnako dobrych, ak nie rovno lepsich kapiel a v nemetale ani nehovorim.

- podla mna je spravna cesta rozsirovat hudobne obzory, cibrit vkus, spoznat korene, cize hardrock, rock, blues rock, blues, mozno sa to bude zdat smiesne, ale ono sa tie korene daju casto pozorovat aj v naoko uplne nesuvisiach modernych zanroch... ak mam oblubeneho interpreta,  zaujima ma, co ho formovalo, co boli jeho oblubeni interpreti, zaujima ma, ako sa dostal az k hraniu toho, co hra a co sa mi na nom paci... takto sa pomalicky najdem aj sam, utrasiem si, co chcem / viem / mozem hrat a podla toho je jasne, co s tou gitaru, ci ozaj cvicit vsetky tie uzasne solovacie techniky alebo sa na ne vysrat a hladat doteraz neokukanu stvoricu akordov, co si bude hrat pri ohniku kazdy vandrak a cundrak alebo cojaviem co  :neviem:

- a este otazka na zaver - pises, ze nejake solo od Metallici uz das. das od Metallici aj nejake dobre thrash rifovacky pravou rukou ? napriklad zaver toho sladaku - One - co je tam na zaver s tymi dvojkopmi a pod solami ? ak nie, tak sa rovno do toho pust, s metronomom, v polovicnom tempe, v normalnom tempe... a ked to budes mat, tak sa nauc zopar hocijaikych riffov od Pantery z hocijakej pesnicky a potom sa zase spytaj, ci mas pokracovat, ak sa Ti nedari

- ozaj - mas strasne blby nick, sorry, ale blbsi som este asi nevidel. normalne rozmyslam, ci si naozaj alebo si z nas len niekto robi srandu

:drink:

styrioci

Quote from: rastis on 04. Január , 2016, 21:35:17
normalne rozmyslam, ci si naozaj alebo si z nas len niekto robi srandu

:drink:
tiez mi to napadlo  ;D hyenikova pomsta  ;D

KirkHammettWah

Nie nerobím si srandu :D tak sa do toho pustím no :-)

jozef2451

Skús zmeniť stereotyp. Ako už bolo povedané- počúvaj rozmanité kapely, žánre atď - ja osobne fičím od death metalu po vážnu hudbu.... Alebo skús zmeniť minimálne veci. Vymeň trsátko za dáky iný tvar, hrúbku... Aj miesto kde cvičíš. Ak máš možnosť tak skús hrať inde ako obvykle. A kašli na to, že ťa majú u riti. Mal by si sa začať obklopovať ľuďmi, ktorých tvoja hudba bude zaujímať.
Neviem či ti to pomôže, ale dačo som musel z dobrej vôle napísať.

Iggy

Quote from: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

Quote from: styrioci on 28. Február , 2008, 12:22:55ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?

iMbUS

Jaj chlapi, mam radost, ze forum este stale sluzi svojmu ucelu a mlademu chalanovi sa dostalo uprimnych rad a nikto ho tu nezacal trollovat.

viac k tomu nemam co, Kaolko s Rastom to dali jak z velkej knihy.
Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212

bubla15

jednoducha matematika, ak gitaru milujes ostanes pri nej...aj ked budes mat niekedy pocit, ze keby si sa dal na balet urobil by si lepsie ;)

KirkHammettWah

Tak zdravím chalani po dlhšom čase  :laugh: cvičil som riff od metallicy (One) a nejaké riffy od Pantery... Už som zahral svoje prvé naozajstné solo (van halen-jump) a zahral svoje prvé arpeggio sweep pickingom (ale ešte na tom musím popracovať) otázka na vás skúsenejších :) čo by som mal teraz cvičiť ?  :sos:
Ďakujem za odpoved a prajem pekný večer :)

RobG

Ked si zahral solo Jump od VH tak uz nemusis cvicit, si totiz lepsi nez 90% tohoto fora  :drink:

kubog

Hlavne nech ta to bavi, ja viem otvorene akordy, nejake barre a power akordy a nejake vyhravky a staci mi to a mam pici  ;D