Ahojte,
aky radius vam najlepsie sadne do ruky?
Dlho som zhanal jednu gitaru a ked sa mi ju podarilo ziskat, zistil som, ze ma krk takmer plochy. Hra sa na tom fajn, no ked chytim potom lacne Tele s oblejsim radiusom, pride mi ovela muzikalnejsie. Take zivsie a prirodzenejsie, aj ked na metale to nie je.
Taky pocit som mal aj zo vsetkych Ibanezov, plochy a menej muzikalny. LTD vyssie rady sa mi zdali ako fajn kompromis. Ale najlepsie mi v rukach sedia oble Fendrove radiusy. Aj ked zasa tam sa mi horsie nastavuje dohmat.
Poznate nejaku gitaru s oblejsim radiusom, ktora by sa dala zoservisovat ako superstrat (dohmat cca 2 mm)?
Toto riesim posledne dva roky velmi casto. Vsetko je o style, aky hras a akym hras. Tak ako si neviem predstavit trebars na Ibaneze obly radius, tak na strate plochy.
Osobne uplne najviac mi sedi PRSacky radius, cize 10tka. Na Suhr modern mam 16 - uplne shrederska gitara a zas na Suhr classic mam 9-12, co zas chce ine hranie.
Zas tie vintage Fendre, kde mali radius okolo 7,5 (ci kolko...), musi byt riadne peklo na hranie... Uz pod 9 mi je neprijemne, hlavne hrube E tak netwanguje jak si predstavujem.