momentálne mám nahodené štandardné mechaniky na strate. Na E a A strune však nemajú plynulý chod - pri dotiahnutí sa najskôr nič nedeje, kľúč ide veľmi lahko, nezaberá a potom zrazu cítiť, že zabral a struna sa naťahuje ale pocitovo nie tak ako otáčam klučom. ťažko vysvetliť, ale možno to poznáte... Rovnako aj opačne, keď je treba strunu povoliť - najskôr sa nič nedeje a potom sa struna až priveľmi povolí a ladenie "spadne".
skúšal som aj podoťahovať všetko čo sa dá, pomohlo to na Gečku a Hčku. Dečko a ečko nemali problém. Ostatné časti ako nulák a kamene sú v pohode. Na mexiku mám tiež štandardné a nemajú tento neduh - zaberajú toľko kolko točím, idú "tuho".
Tak som sa teda rozhodol, že by som mechaniky vymenil a skúsil by som uzamykateľné. Potrebujem tie dvoj pinové.
1.) Má tu niekto nejaké dobré skúsenosti so zamykateľnými mechnikami, ktoré pasujú na USA strat r.v. ´99 od iných výrobcov ako od Fender?
2.) alebo stačí aj fender klasika:
https://www.thomann.de/intl/sk/fender_schaller_locking_tuner_ch.htm3.) tieto fender by mali pasovať aj na mexiká, či?
4.) môžem reálne očakávať, že nastane výraznejší posun "hore" v tom, ako bude gitara držať ladenie?
díkes