Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Uprava nulteho prazcu pri prechode z 10 na 11

Started by mn, 21. December , 2020, 19:00:56

mn

Caute!

long time no see.. mam jednu otazku ohladom drobnej upravy nutu

Rad by som sa poradil, ci je mozne z fotky posudit nutnost zasahu do nulteho prazcu pri zmene z 10iatiek/10-46 strun na 11ky/11-49. Event by som sem zavesil zaber. Nechcem nic upravovat, ak nebude dostatok miesta, I'll pass..

Chcem nahodit 11ky, ale nikdy som sa nevenoval nut-u a kolko roomu by struna v drazke mala mat.
(Je to telecaster s tusq nutom.. )

Dik moc!
"Practice cures most tone issues" John Suhr

Branko

kaolko

ti to hocikedy upravim ked ide len o to dva roky dozadu som si kupil na to hosco pilniky aj na gitaru aj na basu... zatial som to robil 5 ludom vratane seba ( u mna  napriklad si vezmi ze som siel z 46 na 62 cize sa hoblovalo odusu) a vzdy bez problemov.
Tazko sa to posudzuje akoze niekedy je to tak ze z vizualu to vyzera ok ale v momente jak vytahnes strunu zistis ze ostane zakusnuta... z 46 na 49 by nemusel byt problem ale niektore struny kludne mozu, castokrat sa mi stava ze ze tie hrube su ok a tie tenke praveze treba doladit...

styrioci

Standardne hrubky do 58-60 by mali byt bez problemov  :drink:

Branko

Od PRS po Suhr som daval od 10-46 po 12-52 a nikdy ziaden zasah do nulaku.

mn

Vdaka za odpovede.

Ako som hore pisal, bez intervencie, striktne ziadne brusenie. Pilniky mam, robil som to uz.

Chcel som sa len opytat, mohol som sice kupit 11ky a nahodit/ zahodit, elegantnejsie vsak bolo konzultovat.

Vyskusam...

Dik!.. pozdravujem Vas
"Practice cures most tone issues" John Suhr