Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Dežo Ursiny

Started by , 30. September , 2005, 00:56:29

marrtin

Quote from: kubriel on 24. Január , 2006, 21:48:19
aj neberte nam princeznu je pecka... citit z tej muziky, ze pochadza od neho...
nepletieš si ho s Jarom Filipom?
Les Paul + Marshall, čo iné?

rastis

marrtin

som myslel, že Filip robil princeznú

rastis

Quote from: marrtin on 05. Máj , 2010, 16:09:25
som myslel, že Filip robil princeznú

tak to vidis, nerobil. inak aj keby som to nevedel, tak z tej hudby je to dost jasne - vsak nepocul si tie pesnicky niekedy ?

marrtin

pesničky som počul, to bol môj obľúbený film, keď som bol decko  ;)
a tie pesničky sa mi páčia stále

brko

teraz spekam Bez Pocasia

dobra vec dobra

brko

nahodil som na jutub toto live dezove  vystupenie

http://www.youtube.com/watch?v=J7ZvuakJi1A

rastis

ktore albumy su povazovane za tie dobre a klucove, a ktore za akoze slabsie ?

kubo63

Quote from: rastis on 16. Október , 2011, 22:11:28
ktore albumy su povazovane za tie dobre a klucove, a ktore za akoze slabsie ?

Pre mna su klucove Provisorium, Pevnina detstva, Modry vrch a Zelena. Vyrazne slabsie ale este stoja za to su 4/4, Nove mapy ticha a Pribeh. Ostatne by som oznacil ,,iba pre fanusikov". A u Deza treba rozlisovat tie jeho obdobia. Prve dva albumy su taky pochmurnejsi prog rock. Provisorium volam aj zimny album a Pevninu detstva novembrovy.  :) Od Modreho vrchu nasleduje jeho pesnickarske obdobie, jedonduchsie kompozicie, viac do popu, vyvrcholi to albumom Bez pocasia. Potom nasleduje vynikajuci navrat k dlhym kompoziciam na albume Zelena, nevydareny album Na ceste domov, po ktorom nasleduju dalsie tri nevyrazne a nudne. Posledny album Pribeh je najjazzovejsi, taka pohodicka.

spyros

Quote from: rastis on 16. Október , 2011, 22:11:28ktore albumy su povazovane za tie dobre a klucove, a ktore za akoze slabsie ?

Mna v reale bavi len Soulmen a New Soulmen s nim.
Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself

midnightstranger

Obdobie Soulmen, album Provisorium určite a potom u mňa Pevnina detstva, Modrý vrch, Do tla, Zelená, Ten istý tanec (kde si napísal aj väčšinu textov sám) a Príbeh.
Quote from: Progrocker on 15. August , 2007, 00:27:32
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. ;)

kubo63

Quote from: midnightstranger on 17. Október , 2011, 08:17:29
Ten istý tanec (kde si napísal aj väčšinu textov sám)

Pre mna rozhodne najnudnejsi album. Velmi zle sa pocuva, ta hudba ma vyslovene ubija, nedokazem sa na to sustredit - nie preto, ze by to bolo nieco narocne na posluch, okrem toho, vykrada tam sam seba asi najviac zo vsetkych albumov, tie iste postupy, rytmy atd.

Zvukár Andrej

Quote from:  link=topic=1231.msg1231#msg1231 date=1128034589
... Vas nazor na tohto cloveka... nielen ako gitaristu, ale aj ako skladatela, textara, filozofa...
Netreba zabúdať, že Dežo bol aj výborný spevák. Raz sa stavil, že naspieva skladbu o pol tónu vyššie, ako bol nahratý podklad - a stávku vyhral!

mario bross

Quote from: Zvukár Andrej on 17. Október , 2011, 17:20:46
Netreba zabúdať, že Dežo bol aj výborný spevák. Raz sa stavil, že naspieva skladbu o pol tónu vyššie, ako bol nahratý podklad - a stávku vyhral!

akoze spieval do podkladu o poltona vyssie, cize to znelo falosne, ale ked odstranili podklad a nahrali ho o poltona vyssie, tak to ladilo ?

marrtin

Quote from: Zvukár Andrej on 17. Október , 2011, 17:20:46
neviem či tieto schopnosti sú dôležité, mne sa páči ako skladateľ, ale ako spevák má hlas dosť nudnej farby, nevýrazný a nezaujímavý, no veci ktoré vymyslel a nahral sú výborné