Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Dežo Ursiny

Started by , 30. September , 2005, 00:56:29

ondreee

:D ak chces mlady ostat, tak napodobni Combaina :D

hombre

Quote from: kaolko on 04. November , 2012, 10:47:35
asi som jeden z mala co si tu mysli ze Dezo je nieco ako Cobain.. to ze zomrel ho spravilo dnes oslavnejsim ako v danej dobe..

No asi na tom něco je.
Hombre

kubo63

asi som jeden z mala co si tu mysli ze Dezo je nieco ako Cobain.. to ze zomrel ho spravilo dnes oslavnejsim ako v danej dobe..

Dezo robil muziku, ktora tu nenasla velmi posluchacov. A mal to pici. Ja napr. z tych 10000 kapiel z jeho doby nepoznam ani jednu, z ktorej by vyslovene vychadzal alebo ju vykradol. Dneska ho pocuva rovnako len par ludi a nebezpecne si ho privlastnuju hipsteri.  ;D Ci vsak dopocuvali aspon jeden album, resp. inu pesnicku jak Luku alebo Golden Lip je otazne.  ;D

Branko

PanTau

kubo63

Quote from: PanTau on 04. November , 2012, 15:30:32

Je to jedna z najkrajsich veci na slovensku vobec.  :zdar: 

Filip a Ursiny. Niet sa co divit.  :zdar:

yesfan

podla mna ten obdiv (aj) po smrti nie je tym ze zomrel, ale tym, ze robil za zivota naozaj skvelu muziku a je citit ze tu chyba.
podobne v pripade kurta cobaina, len v diametralne odlisnom zanri a pre inu societu. nic zvlastne na tom nevidim.

"There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self." Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/

proghopik

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

brdo prvy

Quote from: proghoper on 04. November , 2012, 00:23:47
Aj SME sa obcas nieco podari. Pekne, ze si spomenuli. Inak neviem, ale osobne asi povazujem tento album za najlepsi aky na slovenskej scene kedy vznikol. Vsetka cest Fermatam a Collegiu, ale Dezo ich co sa tyka originality aj atmosfery podla mna specialne tymto albumom zvalcoval.
mam tuto LP plotnu a ked som si ju raz pustil ,tak foter sa ma pyta : si nieco pil ? to co pocuvas ?  ;D

proghopik

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

Mendi38

Aj na hudbu musí človek dozrieť a na Dežovu to platí obzvlášť. Predsa bol to bohém,  človek komplikovaný a taká je aj jeho hudba. Texty síce písal Strpka ale ale asi veľmi podobná povaha treba ich pochopiť a precítiť. Aj keď Dežo sa sám vyjadril že mnohým jeho textom sám nerozumie a to ma teší že ja im rozumiem

crespi

Quote from: Mendi38 on 18. Január , 2016, 11:28:56
Aj na hudbu musí človek dozrieť a na Dežovu to platí obzvlášť. Predsa bol to bohém,  človek komplikovaný a taká je aj jeho hudba. Texty síce písal Strpka ale ale asi veľmi podobná povaha treba ich pochopiť a precítiť. Aj keď Dežo sa sám vyjadril že mnohým jeho textom sám nerozumie a to ma teší že ja im rozumiem

Niekedy ludia hladaju vyznam a zmysel tam, kde nie je  :whistle:

Mendi38

Quote from: crespi on 18. Január , 2016, 11:35:21
Niekedy ludia hladaju vyznam a zmysel tam, kde nie je  :whistle:
Nejakým nedopatrením mi polodpovede neuverejnilo, ale myslím že je to prirodzená vec, hľadať zmysel...a v basnach to platí obzvlášť. Ak čias poéziu tak preto, že v nej hladas nejaký zmysel a hlavne kus seba :-) a Strpka je viac básnik ako textár :-)

crespi

Quote from: Mendi38 on 18. Január , 2016, 13:15:06
Nejakým nedopatrením mi polodpovede neuverejnilo, ale myslím že je to prirodzená vec, hľadať zmysel...a v basnach to platí obzvlášť. Ak čias poéziu tak preto, že v nej hladas nejaký zmysel a hlavne kus seba :-) a Strpka je viac básnik ako textár :-)

Nie vzdy a zakazdym treba vo vsetkom hladat zmysel, hoci je to ludom prirodzene.

Niekedy ide jednoducho len o nejaku lubozvnucnost alebo len necakany zvrat a pod.

Dam priklad: ... a tak som ju tam cakal s majakom na hlave ...

Mozes v tom hladat zmysel: napr. ze som na seba upozornoval, aby ma urcite nasla alebo ze mam uzkost z toho, ci ma urcite najde.

A mozno je to len o tom, ze som ako basnik mal chut napisat majak na hlave (pripadne sa mi to rytmicky hodi), pripadne len chcem zmiast citatela/posluchaca.  :)

Mendi38

Možno veľkí básnici a textari sú takí machri čo nemysia premýšľať o každom slove, z vlastnej skúsenosti s písaným slovom viem, že vždy som do každého slova vkladala nejaký zmysel a význam