kubo63
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 25. Marec , 2008, 11:44:48 » |
|
Dneska ma Varga koncert. O 19.00 Bratislava, Hviezdoslavovo nám., MV+Bratislavský komorný orchester, diriguje A. Popovič
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 25. Marec , 2008, 11:52:21 » |
|
Podobne ako aj u inych, staci citat trosku na nete. Nechcem Vargu zhadzovat, len si myslim, ze je ako som uz spomenul dost preceneny tym, ze v podstatne iny tak "napadny", vsestranny a pomerne invencny klavesak v CSSR nebol. to je pravda mna osobne neoslovil až na vynimky ničim hlavne ked som ho videl na živo hrat nemalo to ani hlavu ani patu hral baaaarzčo a zle...klasiku nevie to griglak je iny klavesak..hral viac na prepinače ako na klavesy a s tym mi liezol na nervy...taky jon lord to je ina kapusta
|
|
« Posledná zmena: 25. Marec , 2008, 12:02:43 od joe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 05. Február , 2009, 18:32:04 » |
|
Vsimol som si ze tu nie je jedna obrovska slovenska legenda na ktoru sa uz zrejme aj dost zabudlo preto jej zakladam novu temu aby sa o nej trosku popisalo:)Artrockova kapela Collegium Musicum bola zalozena roku 1970 a hravali do roku 1979 kedy na isty cas prestali hravat.v roku 1981 znova zacali, no uz v inej zostave....
Zlozenie - Marian Varga - Fedor Freso - Dusan Hajek - František Griglák - Pavel Váně - Rasťo Vacho - Ivan Belák - Ľudovít Nosko - Karel Witz
Discografia - Hommage à J.S.Bach / Ulica plná plášťov do dažďa 1970 - Collegium Musicum 1970 - Konvergencie 1971 - Zelená pošta 1972 - Collegium Musicum Live 1973 - Marián Varga & Collegium Musicum 1975 - Continuo 1977 - On a ona 1979 - Divergencie 1981 - Všetko je inak 1989 - Labutie piesne 1993 - Don Quijote 1994 - Collegium Musicum '97 1997
mas to dost nepresne - Collegiovske albumy su z toho len Hommage à J.S.Bach / Ulica plná plášťov do dažďa 1970 - Collegium Musicum 1970 - Konvergencie 1971 - Collegium Musicum Live 1973 - Marián Varga & Collegium Musicum 1975 - Continuo 1977 - On a ona 1979 - Divergencie 1981 - Collegium Musicum '97 1997 ak si chcel menovat Marianove albumy, tak Ti tam pre zmenu chybaju... nepresne mas aj tie zostavy muzikantov...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ibanez
nováčik
Príspevkov: 37
...What dreams are made of
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 17. Marec , 2009, 20:18:23 » |
|
nebude v blizkej dobre marian niekde vystupovat ? nahodou 30.3. Dom umenia Košice
|
|
|
Zaznamenané
|
Anything but TRADITIONAL
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 18. Apríl , 2009, 15:34:28 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ibanez
nováčik
Príspevkov: 37
...What dreams are made of
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 19. Apríl , 2009, 14:34:26 » |
|
kraaaaasny
|
|
|
Zaznamenané
|
Anything but TRADITIONAL
|
|
|
MMhardKy
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 20. Apríl , 2009, 20:53:49 » |
|
Kto bol v PKO na Collegiu? Mna normalne bolela koža po tych nonstop 80min zimomriavkach! :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 21. Apríl , 2009, 00:04:36 » |
|
....Mna normalne bolela koža po tych nonstop 80min zimomriavkach! :D
mal som na tom koncerte podobne pocity nie raz - dlho som take nezazil
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
Príspevkov: 101
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 21. Apríl , 2009, 17:43:09 » |
|
progrocker - na tom druhom live hral gitaru Jozef Farkas, ale neviem, kto to bol a co robil/robi. Tie sola co tam ma su celkom vkusne. Co sa tyka tych pouzivanych nastrojov, ono to bolo tak, ze za socializmu este v tych 70-tych rokoch sa az tak velmi nedalo vymyslat, na com sa bude hrat. Syntaky vtedy boli v podstate novinka, boli hovadsky drahe a defacto nedostupne. Bol uspech, ze vobec bol ten Hammond. Inak na dalsich platnach sa postupne syntaky zacali vyskytovat (Continuo, On a Ona...), Divergencie mali uz celkom aj na dnesne pomery moderny zvuk. V 80-tych rokoch to uz bolo v tomto smere o dost lepsie. Inak co som pocul, aj prve Fermaty sa nahravali na pozicanom klavese.
Jozef Farkaš bol vynikajúci gitarista, ktorý začiatkom deväťdesiatych rokov spáchal samovraždu.
|
|
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 21. Apríl , 2009, 17:48:25 » |
|
kde inde sa este vyskytoval ako na Collegiackom live ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
Príspevkov: 101
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 21. Apríl , 2009, 17:55:41 » |
|
Hral predtým nejaký čas s Prúdmi a niekedy na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov hral s P. Hammelom. S Collegiom nahral len tú jednu platňu z roku 1975.
|
|
« Posledná zmena: 21. Apríl , 2009, 17:56:40 od samojed »
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 21. Apríl , 2009, 18:35:05 » |
|
Vidno, ze ti chlapici maju totalne svojske a povedal by som "samorastove" nazory, dost zaujimavy rozhovor... ale trosku ma prekvapilo to, ze to na mna doslovo posobi negativne, ich odpovede vyzaruju pre mna negativnu energiu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bara
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:06:40 » |
|
trosku ma prekvapilo to, ze to na mna doslovo posobi negativne, ich odpovede vyzaruju pre mna negativnu energiu.
čože? veď je to tak strašne milý a úprimný rozhovor ako tam Frešo rýchlo zachraňuje a vysvetľuje všetky Marianove odpovede...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 22. Apríl , 2009, 18:48:06 » |
|
a preco Ti pripadal taky ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 22. Apríl , 2009, 22:40:38 » |
|
a preco Ti pripadal taky ?
Tak napísal som v prvom rade, ze maju svojske nazory, to znamena osobite, take s ktorymi sa pri beznych "hudobnych hviezdach" clovek nestretne a preto mi rozhovor prisiel zaujimavy, co som teda skonstatoval nasledne. Negativne na mna posobili vyjadrenia ohladom otazky deti, jeho nazor je chory, ak by si to povedal v tej dobe kazdy, asi by hudbu ktorej tak zasvatil zivot nemal casom kto pocuvat. Ohladom inych otazok - procesu skusania (zovseobecnovanie), vyjadrenia o Ursinim a dost inych - snad su to realisticke vyjadrenia oblecene do kabata nekompromisnych odpovedi, ale jednoducho konkretne z tychto vyjadreni nic pozitivne necitim, skor naopak. Neviem co je na tom take zvlastne, nemusi mat kazdy nazor podobny tvojmu, ze nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|