Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Ake drevo na Telo gitary?

Started by Mr.Lado, 31. Október , 2005, 21:44:33

kato

Quote from: styrioci on 15. August , 2008, 10:10:34
je to tazke drevo, cca k comu to ma zvukovo blizko?
Patri to do kategorie  stredne tazkych driev,inac tvrdsie ako jasen.Zvukovo a strukturov ciastocne podobne jasenu.,ale podstatne lahsie./nemyslim bahenny/.

hate_me

Som zvedavy ako mi to bude hrat :) ked budem doma, dohodneme sa cez ss  :drink:
Quote from: stevino179 on 26. Január , 2011, 17:54:56
... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...

Dave48

nemate niekto skusenosti s jelsovym telom a javorovym topom???...lebo v kombinacii s mahagonom sa mi ten javor velmi paci, ale jelsu a javor som este nepocul

styrioci

Quote from: Dave48 on 18. Október , 2008, 16:14:10
nemate niekto skusenosti s jelsovym telom a javorovym topom???...lebo v kombinacii s mahagonom sa mi ten javor velmi paci, ale jelsu a javor som este nepocul
hra to velmi prijemne, nie az tak hutne ako s mahagonom, ale rozhodne to nie je zla kombinacia..treba si vyskusat

Dave48

lebo som to videl na gitare, co mal Marty Friedman...vyzera to celkom pekne, a nepochybujem, ze ked zoskrabem tu jacksonacku umelinu a dam tam napr ten javorovy top, bude to mat urcite lepsi zvuk:)...toje obrazok, pokochajte sa: 

rastis

Quote from: Dave48 on 18. Október , 2008, 16:14:10

svojho casu boli Epi LP z jelse a javorovym topom. ako hrali neviem...

Dave48

no niekedy sa snad pustim do toho experimentu a vyskusam to...nevedel by mi tu niekto poradit akym lepidlom sa ten top lepi na telo??...alebo celkovo aky lep pouzivaju na zlepenie krku a hmatniku a tak??

rastis

na taketo velke plochy sa pouzivaju disperzne lepidla. zaklad je dokonale licujuce profili, ziadne fugy a tak. a potom dobre stiahnut, kym vyschne.

lerry

no ten top ti môže robiť problem pri lepení,top sa dava okolo 8-10mm a má dost velke pnutie,mal by si ho lysovať za studena"ak ho chceš dať na hotovu git"

rastis

Quote from: lerry on 18. November , 2008, 17:55:22
no ten top ti môže robiť problem pri lepení,top sa dava okolo 8-10mm a má dost velke pnutie,mal by si ho lysovať za studena"ak ho chceš dať na hotovu git"

nerozumiem co myslis. nerozpises to ? dik.

lerry

ked lepiš drevo na uz sformatovany kus tak sa ti môže stočiť

cutaj

ako stocit  ????  akym smerom ?? ???

styrioci

predstav si fosnu ako sa ti ohne do mierneho U vplyvom "pracovania" dreva

Ďu-FFO

Nazdar, čítal som túto tému a napadlo na aké by bolo vyrobiť telo z kombinácie jelša + topoľový top videl som to na jednom Framuse ale ta bol namiesto jelše jaseň a vizeralo to graciózne! akú farbu dáva topoľ zvuku?
tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12

tipek

mna by tiež zaujimal aky ma zvuk ten topol.....

igor mi pisal že topolove tela robia JACKSON,KRAMER......

je to lahke drevo
---> BOOGIESOUND

www.bandzone.cz/extense         http://www.youtube.com/watch?v=HKqOclgdhbs