Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 00:14:46
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 52 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PITU  (Prečítané 162754 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #180 kedy: 12. Marec , 2007, 12:19:47 »

ale Piťu, šak sa neondej.  ;)Ja som to rozpitval z viacerých dôvodov. Chodím aj na iné hudobné servery a tam sa napríklad vyžaduje, aby recenzia mala min. 800 znakov, tkaže to je vplyv toho...A ďalej, podľa mňa sa tu dosť málo hodnotí a rozoberá, mne také príspevky ako : je to super, fajn a pod. nič nehovoria...Radšej napísať niečo k veci, alebo nič (sa mi zdá, že ľudia radšej nenapíšu nič, otázka je - prečo? nemajú slovnú záasobu, vlastný názor alebo čojaviemčo)

"Takže teraz presne počujem všetky rytmické nepresnosti a drobné chybičky.  Ale ako píšem, je to len pracovne nahratá gitara."
Ale veď ja ti žiadne tvoje rytmické chybičky nevytýkam. To je čiste tvoj, nazval by som stihomam, lebo si zameraný na techniku, a zdá sa mi, že až príliš, a práve preto som napísal túto receziu, kede som sa zameral na obsahovú a invenčnú stránku tvojej skladby, lebo podľa mňa, toto u teba zaostáva za technikou. Mne vôbec nevadí, že je to len pracovná nahrávka, ja si dokážem tú skladbu domyslieť a posúdiť, či z nej by bola pre MŇA zaujímavá vec. Konštatujem, že nie. Voľne budem citovať Šebana: "Chcel by som vedieť hrať ako Malmsteen, ale neviem, načo by mi to bolo. Mne sa zdajú jeho skladby ako preteky F1, začne sa závod, potom nasleduje niekoľko stoviek okruhov v rovnakom tempe a tým to celé končí. Jednoducho nuda..."
Tak a toto je aj môj názor, a už som to v mojom prípsevku vysvetlil, takže načo to znova opakovať.
Inak, moje vibráta môžeš kľudne skritizovať, ja o mojich chybách viem, takisto, čo sa týka čistoty hry aj iných technických vecí. Akurát môžem povedať, že vôbec necvičím, ale to je môj problém. Ja sa hudbou neživím, ale ak by som mal porovnať, tvoja technika na gitare sa dá dosiahnuť možno aj po absolvovaní ZUŠ (plus mínus, neber ma za slovo). Viem o čom hovorím, lebo keď som končil na ZUŠ klavír, tak som valil stupnice oboma rukami zľava doprava spolu, od stredu kláviatúry protichodne od seba, potom zase protichodne k sebe a potom dolu a vo vysokom tempe. Pritom ľavá aj pravá ruka má iný prstoklad a každá stupnica má iný prstoklad...Týmto celým som chcel povedať, že technika je dobrá vec, ale keby som vedel hrať ako ty, tak to využijem na originálnejšiu hudbu, a nebudem sa snažiť hrať ako niekto. Toť vsjo... :)
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #181 kedy: 12. Marec , 2007, 12:44:45 »

ale keby som vedel hrať ako ty, tak to využijem na originálnejšiu hudbu, a nebudem sa snažiť hrať ako niekto. Toť vsjo... :)

fuuha tak to je hodne zaujimava myslienka  Žmurk
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #182 kedy: 12. Marec , 2007, 13:28:18 »

opossum - ale mne vôbec nevadí, keď si napíšeš svoj názor. Žmurk

Nesnažím sa hrať ako nie!!, snažím sa hrať ako ja. Malmsteena počúvam naozaj málo, raz za čas si s ním spravím náladu, ale vydržím počúvať tak 2 skladby. :) Z každého gitaristu si akurát tak beriem príklad. Jediné, čo môže na mojej hre pripomínať Malmsteena, sú malé rozklady, ktoré používa aj on, ale takisto aj Vinnie Moore a plno iných gitaristov, ktorí ich vedia zahrať a vhodne použiť. Sú to len malé rozklady cez 4 tóny, s ktorými sa dajú robiť pekné rytmicko melodické figúry. To je naozaj to najmenej z celého hrania.

Baví ma hrať sa s melodikou rozložených akordov, preto si takéto pasáže dávam do skladieb, či už sú to akustické veci, alebo rockové, hrám sa s nimi, myslím, že to robím dosť svojským spôsobom, hrám tie rozklady inak ako ostatní gitaristi.

V klasickej hudbe je to niečo úplne normálne. Bach sa takto hral v každej skladbe, páči sa mi to.

A máš pravdu, sám to hovorím stále, keď sa trénuje, slušná technika sa musí vypilovať za pár rokov. Treba mať talent a naozaj tvrdo trénovať - väčšina technických vecí sa dá nacvičiť do 4 rokov. Podobne ako v klasike. Len tým rockovým gitaristom sa moc nechce. :)

Čo sa týka inštrumentálnej rockovej muziky, nemyslím si, že niekto už vôbec príde s niečím novým niekedy, nerozumiem čo také očakávate :) , môže prísť akurát kapelka, ktorá bude hrať dobre a veci budú zaujímavé na počúvanie a bude dobré aj koncertné prevedenie.

Sám som teraz v štádiu, keď si budujem novú techniku hrania, beriem to ako novú školu, ktorú som si pre seba pripravil, takže tak za 4 roky sa výsledky ukážu ešte v oveľa väčšej forme. Žmurk

takto melodicky bude teda vyzerať vymenená pasáž v skladbe. Nevšímajte si zvuk, na lubovke som to narýchlo nahral do notebooku a cez Amplitube dal nejaký drive:
www.guitarfest.sk/rozne/instr1cast.mp3
« Posledná zmena: 12. Marec , 2007, 13:36:07 od Pitu » Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #183 kedy: 12. Marec , 2007, 13:53:36 »

Piťu
je dobré, že sa hájiš, takto sa dá vzájomne posúvať. Ale nepochopil si celkom, čo som ti písal. Ja tu nerozoberám presne techniky tón po tóne (asi si skutočne príliš zahrabaný v tých technikách Som frajer), ale hovorím o celkovom dojme z tej skladby, a to o dojme kompozičnom a obsahovom. V tom nevidím nič prínosné, alebo pre mňa spoň ľúbivé...Ak by som mal ísť po nejaký príklad, tak potom považujem za veľmi vyspelého technického hráča yesfana, pričom tam ale je aj tá invencia...samozrejme, tiež sa nedá povedať, že priniesol niečo nové, čo tu nebolo (tak ako si to zdôraznil) ale pre mňa v tom invencia jednoducho je a veľmi sa mi to páči. Toto celé je ale možno už posunuté do roviny osobného vkusu, o tom, čo sa komu páči a čo nie. Ja som Bacha hrával na ZUŠ dlhé roky, vtedy sa mi páčil, ale teraz mi to nič nehovorí, tá strojová rytmika takmer bez prednesu...a vôbec tých Nemcov nemám rád, oveľa viac sú mi bližší ruskí skladatelia, ale s tým neurobíš nič ani ty, ani ja, každý sme založený inak... Som frajer
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #184 kedy: 12. Marec , 2007, 13:58:11 »

Kua, Pitu, sorry, ale furt tam počujem ten Iron. Prosím vás, ulepte sem niekto tú pasáž na porovnanie.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #185 kedy: 12. Marec , 2007, 14:07:16 »

každý sme založený inak...

Presne tak.

Inak ja nevidím až takú seberealizáciu v rockovej muzike, tieto skladby budú hlavne pre potešenie - pri hraní s mojou rockovou kapelkou. A každá bude takisto iná. Viac vyjadrení, tvorenia nálad, možností kompozície, uletenia si v žánroch mi dáva akustická muzika. Žmurk

A ako vidím, radi škatuľkujete človeka podľa jednej skladby, jedného riffu a pod. Mi to príde trochu srandovné. Žmurk

Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #186 kedy: 12. Marec , 2007, 14:32:28 »

Pitu
práveže nie, neškatuľkujem. Ja poznám od teba iba Silence Duo, a to nejdem hodnotiť, pretože sú to prebraté veci. Inak, tie sú interpretované úplne super, majú vlastný výraz, hlavne spev...Akurát mi vadila tá zmenená melódia v Love is on the way, bolo to až príliš voľné podanie na môj vkus. Rád by som si vypočul aj tvoje iné, ale na začiatku témy, ak som dobre pochopil, sú ukážky techník? Preto som si to nestiahol, možno som na omyle, tak ma oprav...
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #187 kedy: 12. Marec , 2007, 14:35:51 »

Alto
z Ironov je tam vpodstate rytmika, ale akordicky podklady sú u Piťua už o inom...Ironi používajú ten nápad už desaťročia a preto mi to lezie u nich na nervy...na druhej strane je to ich spoznávacie znamenie Bavím sa skvele
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #188 kedy: 12. Marec , 2007, 14:41:33 »

OK, tak tu to je od 2:40 do 3:13
http://youtube.com/watch?v=MJDdJoBTwYE

1234-tý príspevok
« Posledná zmena: 12. Marec , 2007, 15:08:01 od Altostratus » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #189 kedy: 12. Marec , 2007, 17:05:20 »

Rád by som si vypočul aj tvoje iné, ale na začiatku témy, ak som dobre pochopil, sú ukážky techník? Preto som si to nestiahol, možno som na omyle, tak ma oprav...

Huh!

Dával som tam ukážky, nápady, kúsky skladieb, tak ako ma to v danej chvíli napadlo prihodiť. Máš tam popis ku všetkému. Nie sú tam hotové veci, tie pripravujem až teraz. Väčšinu mojej tvorby tu tiež nebudeš počuť, ale aspoň niečo. Žmurk
« Posledná zmena: 12. Marec , 2007, 17:13:21 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #190 kedy: 12. Marec , 2007, 17:33:27 »

OK, tak tu to je od 2:40 do 3:13
http://youtube.com/watch?v=MJDdJoBTwYE

Máš pravdu Altostratus, mal som to asi podvedome v hlave. Žmurk Ale páči sa mi to, no čo už, bude taká tribute pasáž na Maiden. :)
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #191 kedy: 12. Marec , 2007, 17:46:31 »

nerozumiem naco to tu riesite? je to jeho skladba
bud sa niekomu paci, alebo nie
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #192 kedy: 13. Marec , 2007, 07:47:53 »

to opossum-musim zareagovat na niektore tvoje myslienky: 1.-(tak to + a - je teda dost velke ) s takou gitarovou technikou ako ma peto som sa na ZUS este nestretol  :) a dokonca aj na konzerve bolo malo gitaristov,ktori by si mohli dovolit hrat obycajne stupnice a arpeggia tak technicky. 2.-technicky nemozes porovnavat klavir s gitarou(elektrickou a toboz nie s klasickou  Žmurk ) Nechcem sa teraz pustat do debaty ,ktory hudobny nastroj je narocnejsi na techniku hry  ,ale dovolim si tvrdit , ze slusne zvladnutie gitarovej techniky si vyzaduje viac namahy a casu nez rovnako dobre zvladnutie klavira.Viem o com hovorim lebo klavir som mal na Konzerve styri roky  Som frajer . 3. -Mas pravdu ,Bachove fugy,toccaty,riccercare,invencie.... sa hraju takmer mechanicky aj ked napr.v preludii sa mozes celkom slusne dynamicky,agogicky a rozne inak vyblaznit  :) . Ale takyto pristup k hudbe tohto obdobia nemal len Bach a nemecki skladatelia. V tomto charaktere  znelo cele hudobne baroko .
« Posledná zmena: 13. Marec , 2007, 07:51:32 od Zvuk » Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
opossum
stály hosť

« Odpoveď #193 kedy: 13. Marec , 2007, 10:31:37 »

zvuk
no neviem, koľko rokov trvá 1. stupeň na ZUŠ gitara, ale klavír trvá 8 rokov. Tvrdí sa, že klavír je ťažší ako gitara (nie na kilá Bavím sa skvele), ešte ťažšie sú husle...ALe máš pravdu, o to tu nejde, ja som porovnal Piťuovue technické kvality a invenčné, to je všetko.

Imbus
a prečo by sa tu nemali vyslovovať aj súvislosti? Chceš mať iba názory typu: mne sa to páči, mne sa to nepáči? To sa môže zaviesť rovno bodovanie a dorozumievať sa v binárnom kóde. Aj teba poteší, keď ti niekto napíše, prečo sa mu to páči...ale ak ide o kritiku, tiaž by ťa malo zaujímať, že prečo sa mu to nepáči. ALebo ti bude stačiť, keď ti niekto napíše: vieš čo, je to sračka, ja takéto veci nepočúvam - a nič viac? ha ha ha
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #194 kedy: 13. Marec , 2007, 11:00:24 »

opossum - o tom tiež niečo viem, mám celý prvý cyklus (husle) za sebou. Žmurk

Už som ti napísal, že mi kritika nevadí, ani vyslovenie tvojho názoru.
Jediné, čo ma zaráža je škatuľkovanie gitaristu a obšírne hodnotenie skladateľských schopností podľa jednej rockovej skladby, dávanie citácií na úplne iného gitaristu a podsúvanie svojich subjektívnych zhodnotení nezaložených na ničom ("asi si skutočne príliš zahrabaný v tých technikách, To je čiste tvoj, nazval by som stihomam, lebo si zameraný na techniku, a zdá sa mi, že až príliš") - preto, že sa snažím! hrať čisto, rytmicky, pekne a technicky precízne.  Bleee

Oveľa viac mi teda vadí, keď počúvam nejaké hudobné nápady a gitara (hocijaký hudobný nástroj) je tam zle zahratá, nerytmická, so škaredým tónom. Pokazí to celý nápad a viac sa k tomu nevraciam.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 52 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.184 sekund, 23 otázok.