Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Rudo Sivčák Soller Guitars

Started by guitman, 19. Február , 2004, 10:32:09

prepac predator, ale mne sa tak zda ako keby si mal asi najlepsiu gitaru na svete:D

Nie, to rozhodne nie, neber to tak, a ospravedlňujem sa osobne všetkým, ktorí to berú ako vyťahovanie. Čo je to vôbec najlepšia gitara na svete? Pre niekoho je to Fender Strat z roku 1967, pre iného Gibson LP Burst, iný si zase pod týmto pojmom predstavuje nejakú custom lubovku, ďalší zase nedá dopustiť na Rickenbackerku, niekto zase za najlepšie gitary považuje PRS atď ... Je to ako s autami. Musí proste sadnúť svojimi vlastnosťami, tým čo dokáže, v kontexte s tým, na čo to ho používaš. Nejde o luxus a prestíž, ale o použitežnosť v herných situáciách, s ktorými sa stretáš. Ubezpečujem a, že pre nu-metalistu by bola dosť staromódna (najnovšie letí tvar a´la PRS), pre jazzmana by bola nehratežná (úzky hmatník, plné telo bez dutiny a celkovo nabrúsený zvuk, navyše dizajn), milovník originálneho blues by zase ťažko niesol, že na ňu nejde kvôli tenučkému krku natiahnuť hrubé struny (dvanástky a viac). Zástancovia pevnej kobylky či klasického Fender tremola by zase nemohli zniesť floyd, milovníci divokých dizajnov by zase pokladali túto skromne vyzerajúcu gitaru za fádnu a neosobitú. Gitaru, ktorá by dokázala uspokojiť všetkých a bez výhrady by splňovala tieto protichodné požiadavky, nepoznám. A asi takú nikto nikdy nedokáže vyrobiť. Pre mňa je podstatné, že mi vyhovuje na 100% pre moje hranie. Nepotrebujem luxusný dizajn, nepotrebujem nóbl značku, nezaujíma ma to, či sa tento model objavuje v klipoch piesní, a či na neho hrá niekto slávny. Potrebujem žahko ovládatežnú gitaru, ktorá je pohodlná, vždy presne ladí aj vo vyšších polohách, nechytá brumy, má univerzálny zvuk, 24 pražcov a zamykatežnú páku. Ak hráš svadbu, vieš iste, že potrebuješ spožahlivý nástroj, ktorý sa nerozladí a pevne drží ladenie po celú akciu, dá sa na ňom hrať široké spektrum štýlov a bude použitežný bez rušivých pazvukov, aj keď si zapneš skreslený zvuk a vedža v kuchyni bežia spotrebiče. A to, že niektoré nástroje sú také, že síce vyzerajú aj znejú krásne, ale je na nich namáhavé hrať, ani nerozvádzajme. Ak hráš celú noc (teda nie iba hodinový koncert), nemáš ani náladu, ani chuť bojovať s nástrojom, vnucovať si od neho štýl hry a snažiť sa dostať z neho niečo násilím a námahou. Preto potrebujem gitaru, ktorá by bola pri tých všetkých mojich požiadavkách aj pohodlná. To, že takýto nástroj mám, ma naplňuje radosťou. To je celé. Ak sa Ti nepáčia Yamahy, akceptujem to. Mne sa však páčia a so svojou terajšou gitarou som spokojný. Nevnucujem ju však ani Tebe ani ostatným. Hovorím len o svojich dojmoch, pocitoch a skúsenostiach. To, či Ti gitara sadne alebo nie, je čisto subjektívna vec.

jaaaj, neber to tak vazne, ja som to myslel uplne v pohode mne sa Yamahy pacia, a to prave tie RGX, len sa mi uz zdalo ze ju az moc chvalis :) . ale moze to byt gitara dobra to sa nehadam, a ak ti vyhovuje tak je to super

Zakky - V pohode, ja nie som urážlivý ani namyslený, hoci možno tak niekedy pôsobím na tých, čo ma nepoznajú ... Túto sobotu sa mi stala taká príhoda, hrali sme svadbu a prišiel za mnou maník, že už tretiu svadbu ma sleduje a chcel by sa naučiť hrať, ale že si netrúfol ma osloviť. Spýtal som ho, prečo. Odpoveď ma posadila na zadok ... vraj, že pôsobím trochu nedostupne a obmerane, budím vraj ""machrovský"" dojem, a že či ho rovno nepošlem do riti. Povedal som mu, sorry, kamoš, za svoj ksicht nemôžem, taký mám od narodenia, ale nafúkaný nie som vôbec, nemám problém sa s kýmkožvek baviť a keď za mnou prídeš a chceš poradiť, rád pomôžem kedykožvek.

guitman

Predator: nič v zlom ale už Tvoj nick svedčí o tom že si dravec nebezpečný týpek nie a ak máš ešte nebezpečne vyzerajúci face je to jasné treba sa častejšie usmievať to pomáha :o)) S tou gitarou máš pravdu mne tiež plne vyhovuje moja a nechcel by som neviem akú drahú za nič.Načo.Je to ako s autom načo nové keď ma odvezie aj starý 14.ročný dymiaci šrot.
tatko fóra

Usmievam sa vcelku rád, ale nie pri hraní - tam mi nejak podvedome naskakujú podivné grimasy, cerím zuby atď ... nejak si pri hraní neuvedomujem, že vyzerám s tými ksichtami divne, tak trochu ako magor a zúrivec (čo vôbec nesedí s mojou pokojnou a mierumilovnou povahou). Keď hrám, neuvedomujem si, že robím takéto ksichty, sústredím sa na hranie a ksicht si nekontrolujem, a keď dohrám, tvárim sa opäť normálne, ale to na mňa už nik nepozerá. Možno preto mal ten chlapík taký dojem - sebakriticky priznávam ... čo už.

kubriel

veru, rudo sivcak robi super gitary
www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING

kubriel

myslim, ze vecsina gitaristou, ktori maju gitaru podla svojich predstav si o tej svojej mysli, ze je najlepsia. aj ja. ale aspon sa nesnazim vnutit to inym.. jamahu by som nezobral do ruky uz len kvuoli tomu, ze robia motorky :)
www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING

Však ja Ti ju nenútim ... ani nikomu inému. A nechápem, čo má spoločné to, že robia motorky, vodné skútre, počítačové komponenty, audiotechniku, klávesy a iné veci, spoločné s tým, aké kvalitné gitary robia. Predvčerom som na nej opäť odhral akciu, opäť držalo ladenie ako pribité ... celú noc v pohode, a to som sa s ňou nijak nemaznal, pákoval a bendoval som dosť často. Ladí, znie dobre, je jednoduchá a pohodlná, to mi stačí. Na značke a luxusnom dizajne mi nezáleží, seriem na to, čo je napísané na hlavici, kto slávny na nej hrá a či sú značky polôh z pravej perlete.

guitman

Dobre dosť už mimo tému ak ste si nevšimli chcel som sa venovať hlavne podža mňa skvelému slovenskému gitarárovi Rudovi Sivčákovi a nie Predatorovej dokonalej YAMAHE. Konečne vyšiel aj v muzikuse testík jeho dvoch Bezpražcových gitár a myslím že u Juraja Grigláka obstál výborne.Takže kto ste to čítali máte možnosť vyjadriť sa škoda že tu nie je nikto kto má jeho gitaru aby mohol ohodnotiť - skritizovať ale skúste rešpektovať tému a ak neviete čosi vynachváliť založte novú tému myslím že je to jednoduchá záležitosť.Takže páni k téme RUDO Sivčák Soller Guitars. OKI :ohgod::thanx:
tatko fóra

Pitu

Basgitary vyzneli v recenzii dobre a pod Griglákovými prstami asi nič nebude hrať zle.:) Škoda len, že v jednotlivých Sivčákových gitarách je taký rozdiel v kvalite zvuku. Tie, čo sú v Bratislave v predajni, nehrajú tak dobre.

guitman

Jasne ale asi nebudu zle ked ich predava von a idú mu.Ja to neviem ohodnotit,lebo som na zatiaž na žiadnej nehral a môj názor by bol aj tak subjektívny ;),Ale 4o viem je super vybavený a vyzná sa záleží od použitých materiálov vidíš aspoň čo urobí vrchná javorová doska rezonančné drevo sa nezaprie a bol to názor jedného človeka na tom sa opäť zakladať nedá.Myslím že sa vyzná a vie o čom hovorí má kopec skúseností a aj vyrobených kusov.
tatko fóra

Tie fretlessky som videl v muzikuse, môže to byť výborné, zvlášť tam chválili tú štvorku, tá vraj hrala skutočne skvele, aj päťka vraj nie je zlá, ale podža toho článku je menej výrazná, skôr taká štandardná, neurazí, ale nie je ani nič ""extra"" ... ale kvalitou sú to oba kúsky každopádne nadštandard. Žiaž, na fretless som ešte neskúsil hrať, nie som basák, ale obdivujem žudí, čo na to vedia ... predsa len, nemá to pražce, stále treba dávať bacha na to, ako strunu chytíš, stačí milimeter vedža alebo iný sklon prstu a si tónom mimo. Umenie je hrať na tento nástroj naživo bez falšov.

rastis

V novom Muzikuse sa o Sivcakovi pise... Akurat si pozeram jeho stranku - velmi pekna, prpfesionalna praca (myslim ta stranka :) - s gitarami som zatial nemal cest). Perfektne kvalitne fotky. Takato prezentacia sa mi paci, svedci o preciznom pristupe...

Locksmith

v made (ze o tom musim stale pisat...) maju teraz jednu sivcacku, velmi peknu za skoro 20 tisic. skoda ze ju nemozem vyskusat lebo som lavak. mohlo by to byt zaujimave.