Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Rudo Sivčák Soller Guitars

Started by guitman, 19. Február , 2004, 10:32:09

proghopik

Quote from: Iggy on 04. Október , 2012, 16:25:30
to je lahke. vsetko spominane sa da pozorovat jedine v pivnici na hajvote, ked mas odohranych minimalne 5000 hier v tanky. inak ti nebude zjavena pravda.

Uz mam nad 10 tisic.  8) ;D Inak dobry tan posledny patch ze?
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

proghopik

Quote from: vikur on 04. Október , 2012, 16:27:15
na to co si napisal je jeden jednoduchy argument, ty si pravnik a pravnikom sa neda verit  ;D

A ked to tvrdi aj Hladik?  :)
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

vikur

Quote from: proghoper on 04. Október , 2012, 16:29:34
A ked to tvrdi aj Hladik?  :)

v muzikuse  nie?  ;D

tu nieje dolezite co kto tvrdi tam je vzdy tolko dojmov z x veci posplietanych ze na zaklade toho utvarat nejake dedukcie je ...
prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com

proghopik

Quote from: vikur on 04. Október , 2012, 16:40:15
tu nieje dolezite co kto tvrdi tam je vzdy tolko dojmov z x veci posplietanych ze na zaklade toho utvarat nejake dedukcie je ...

Ano, vsetko sa vsetkym len zda. Ani prezident nie je Spojeny nador.  ;D

palii

Quote from: styrioci on 04. Október , 2012, 16:03:09
na zaklade vlastnosti materialu , kde maju struny uhytenie v pevnych bodoch, dochadza k pohlcovaniu vlneni na roznych frekvenciach. - preto maju rozne nastroje, resp rovnake nastroje z roznych materialov (rozne druhy driev mozme chapat ako rozne materialy), rozny zvuk. to som si nevymyslel - to sa uci na zakladnych a strednych skolach

to plati o cisto akustickych nastrojoch. z nejakeho dovodu je pre teba samozrejme, ze to iste plati pre elektriky so snimacmi. v tomto pripade je pre teba samozrejme, ze akusticke vlastnosti nastroja ovplyvnuju konecny zvuk cez repraky. ale ked vikur svojim stolovym experimentom zmeni akusticky zvuk elektriky, uz to nemoze ovplyvnovat vysledny elektricky zvuk, lebo kopec bullshitu.

podla mna vikur zmenil zasadnym sposobom celu sustavu, preto to znelo akusticky inak. tak ako by zasadnym sposobom zmenil sustavu, ak by prilozil akusticku gitaru k comukolvek, nie len ku skrini. zvuk by sa zmenil - akusticky, pretoze tam cela tvoja teoria patri a zostava (pri vatru  \m/). v nasich podmienkach el. gitar je situacia koplikovanejsia (o dalsie zasadne premenne) preto vlnenie materialu nema vobec ten isty efekt.

rastis

to je ta p*čovina. ze Ti rezonuje doska stola neznamena, ze gitara hra inac, ale ze Ti rezonuje doska stola. to je akoby si vrestal cez megafon, ze hen, zmenil som si hlasivky.

stevino179

ono ta struna sa nehýbe len hore a dole pri rezonancii ale aj do stran vlastne do priestoru a táto vibrácia struny je do veľkej miery podmienená pevnosťou a kvalitou materiálu /ktorý nemusí bit len celo-masív/ na ktorých je struna ukotvená . No a tuto vybraciu vníma snímač ktorí ju mení . Teda to aký výsledný signal ide s snímača JE podmienene kvalitou materialu a prevedením .

palii

Quote from: rastis on 04. Október , 2012, 18:50:51
to je ta p*čovina. ze Ti rezonuje doska stola neznamena, ze gitara hra inac, ale ze Ti rezonuje doska stola. to je akoby si vrestal cez megafon, ze hen, zmenil som si hlasivky.
teraz neviem, zvuk gitary na stole je akusticky iba zhlasnena gitara bez ohladu na to ci je prisrobovana alebo nie? lebo 4oci tvrdi ze ked je prisrobovana uz moze byt teoreticky badat rozdiel aj v snimacoch cez aparat, inak nie (na toto urcite ma nejaku referenciu). ak prisrobujem vikurovu prs-ku k stolu tak uz je jedno ako znela samotne, nie? padla za obet sustavy... ( ;D toto je inak na dnes aj na mna dost)

telcontar

Ak opomeniem vasu debatu a srubkovani gitary k stolu ci k skrini, tu je celkom dobry empiricky (nie vedecky) dokaz o tom, ze material gitary ma vplyv na zvuk

https://www.youtube.com/watch?v=1au85pRteek&feature=player_detailpage#t=381s
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

KubBasak

Quote from: telcontar on 15. Október , 2012, 10:10:44
Ak opomeniem vasu debatu a srubkovani gitary k stolu ci k skrini, tu je celkom dobry empiricky (nie vedecky) dokaz o tom, ze material gitary ma vplyv na zvuk

O tom nikto nepochybuje, každý s tým má skúsenosti, vlastné dôkazy, akurát Pali mudruje o opaku :)

palii

Quote from: telcontar on 15. Október , 2012, 10:10:44

to neni ani empiricky ani vedecky dokaz. ale to co robis ty je argument z autority –

,,Človek xy je vedec, preto je pravda to, čo vraví. Človek xy je vysoký duchovný, preto je pravdou čo tvrdí." - neprehodnotenie argumentov iba pre to, že ich vyslovil vážený človek.

telcontar

Tak potom je to sprava o empirickom vyskume vykonanom znamou autoritou, ktora danemu vyroky dava kredibilitu :D
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

ondreee

konecne mozem verejne ukazat pracu, ktoru som (sme) odviedli na specialnom Semish Signature modele Longhorn od Rudka Sivcaka.
Profi fotky Rudko zverejni na svojej stranke casom.
Tu Vam ukazem vizualizacie a fotku z odovzdavania spominaneho nastroja.

kaolko

semish with long schlong.. inak oneee vcelku fajn to hralo, ked to zapojil tak to hralo odost inak nez ten jcustom co tam mal pichnuty predtym.. co tam slo nakoniec za snimace inak? lebo vcelku dost basov to tlacilo miestami kks.. az take ze granulovite GRrrrrrrr to robilo :)

edit.. uz som si vsimol..

styrioci

pekne..nakoniec to super vypalilo, super si sa na tom vyhral Ondrik  :drink:

ta s kombinaciou bielej by sa mala volat wet dream