Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

bzucanie stratocasterskeho zapojenia

Started by vylo, 07. Január , 2006, 12:56:01

vylo

Minuly tyzden za mnou prisiel kamarat s novou gitarou stagg stratocaster aby som mu znizil struny ze ma vysoky dohmat ale zaujalo ma to ze ked som ju zapojil na zosik tak v 3 polohach zapojenia snimacov bzucala a v tych istych polohach bzuci aj mne preto som sa cudoval myslel som si ze preto ze to je taky model za 5 litrov ale moja stala 12 a to je uz vysia trieda a aj tak bzucali tie snimace no a teraz som si vsimol ze rastis napisal ze na kazdom strate aj za 50 litrov v 3 polohach snimace bzucia mozete mi prosim vysvetlit cim to je?
Ja nic, ja muzikant!

kubriel

kazdy singel brumi viac, ako hambaker. na strate so singlami ked mas v druhej a stvrtej polohe je zapnuty prvy a druhy snimac a druhy a treti. ked su zapojene dva su v protifaze, ci jak sa to vola. funguju vtedy ako hambaker, len su dalej od seba... jeden proste rusi sum druheho... tak je?
www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING

Altostratus

Nevyznám sa v tom presne, ale môžu za to single snímače. Nejako sa tam vzájomne rušia cievky, či čo. Inak úplne vážne ti to urobí akákoľvek gitara, ktorá má čo i len jediný singel (napr. aj v kombinácii s dvoma humbuckermi).

homar

Altostratus napísal:
QuoteNevyznám sa v tom presne, ale môžu za to single snímače. Nejako sa tam vzájomne rušia cievky, či čo. Inak úplne vážne ti to urobí akákožvek gitara, ktorá má čo i len jediný singel (napr. aj v kombinácii s dvoma humbuckermi).

single coil je snimac s jednou cievkou a sietimi tycovymi magnetmi, humbucker ma tie cievky dve, single maju ostry kovovy zvuk, ale stochu sumia, humbuckre maju gulatejsi ton, ale nesumia, je len na tebe, ktore snimace ti viac vyhovuju
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System

proghopik

kubriel napísal:
Quotekazdy singel brumi viac, ako hambaker. na strate so singlami ked mas v druhej a stvrtej polohe je zapnuty prvy a druhy snimac a druhy a treti. ked su zapojene dva su v protifaze, ci jak sa to vola. funguju vtedy ako hambaker, len su dalej od seba... jeden proste rusi sum druheho... tak je?

Presne tak. :)

Sumia aj najdrahsie Straty, ak chces aby sumeli menej, je viac druhov vseliakych noiseless snimacov. Zas som ale pocul, ze tie sice menej sumia, ale maju menej bohaty zvuk, takze neviem.
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

rastis

Nesumia, nebzucia, ale brumia a to dost. Jedna cievka brumi, hlavne na skresleny zvuk. Ak su cievky dve (humbucker, medzipoloha dvoch snimacov), a su zapojene magneticky aj elektricky v protifaze, brum sa vyrusi.

vylo

cize vy vravite ze ked je zopojenie samostatneho singla tak brumi ale pokial su dva single tak su vzdy zapojene tak aby sa to bzucanie navzajom rusilo /vid podobny princim HB 2cieky zapojeny proti sebe/ no to by bolo celkom logicke jasne chapem to a co taky stevko morse ktory ma zapojenie HB,S,S,HB tie 2 single ma zapojee ako v podstate HB?

Naposledy upravil vylo, : 07.01.2006 o 13:21
Ja nic, ja muzikant!

homar

myslim si ze asi ano, ale isty si niesomB)
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System

vylo

lebo ak to ma ako HB tak preco tam nesvihol rovno HB a ma pokoj ci image je image:P ?
Ja nic, ja muzikant!

rastis

vylo napísal:
Quotecize vy vravite ze ked je zopojenie samostatneho singla tak brumi ale pokial su dva single tak su vzdy zapojene tak aby sa to bzucanie navzajom rusilo...

Bohuzial nie su vzdy tak zapojene. Videl som dost lacnych stratov, ktore mali vsetky single totozne, cize brum vo vsetkych polohach. Jolana Diamant bola spociatku osadena dvomi dvojcievkovymi snimacmi, ktore mali tiez obe cievky rovnako orientovane a brumeli ako single.

Ak je v medzipolohe singel s humbuckerom, na stratocasterovom 5-polohovom prepinaci sa to da zapojit tak, aby sa v medzipolohe jedna cievka z humbuckeru vypla a zostala iba ta opacne orientovana k singlu. Cize znovu bez brumu. Ale zase - mnohe gitary to tak zapojene nemaju, dokonca mexicke Fendre som videl takto \"nedorobene\".