Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. December , 2024, 22:39:37
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 35 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Slash  (Prečítané 134250 krát)
0 užívateľov a 23 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #210 kedy: 15. Január , 2009, 09:27:00 »

Na zaklade svojich skusenosti s hudbou. Ja som hudbu zacal pocuvat vo svojich 9-10 rokoch. Nastroj som "objavil" vo svojich 13-14 rokoch, mam obrovsku zbierku nahravok, CD, kaziet a vselicoho, za tie roky (mam 40 rokov) som uz pocul naozaj vela. Ja si myslim, ze v tejto slashovskej teme tu uz za to dlhe obdobie padlo strasne vela argumentov. Kedysi tu bola ukazka jeho samostatneho sola (takych 7 minut solovania asi v ramci nejakeho live vystupenia, kde mal svoje "okienko"). Tam som napriklad upozornil, ze ked vychadzame z toho, ze jeho hranie vychadzajuce z buesovo-rockovych tradicii porovname napr. s Gilbertovym "okienkom" napr. v ramci vystupeni Mr. Big (teda stylovo zhodne), tak sa Slash nechyta. Ak ho porovnam hoci s Gary Mooreom a kopou dalsich gitaristov, tak sa technicky tiez nevyrovna. Opakujem: nehovorim o jeho vyraze, ci charaktere zvuku. Je urcite originalny, ale nerobme z neho gitaroveho boha, lebo na to nema.
Mimochodom napr. Velvet Revolver sa mi paci, je to uplne ine kafe ako boli GNR (chvalabohu). Fajn  skladby a dobra gitara.
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #211 kedy: 15. Január , 2009, 09:27:12 »

alebo ja sa viem korčulovat tak šipka do NHL zatial len do branky..
Zaujimave že ked sa opytali Van Halena na Slasha povedal že je to jeden super gitarista on tomu asi chudak nerozumie, ale som rad že na slovensku su veličiny čo vedia ohodnotit kvality,
 Robo presne, pre Henryho je to jeden fanasticky gitarista asi je tiež hluchy Zdravíčko
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #212 kedy: 15. Január , 2009, 09:27:50 »

...a to najdôležitejšie...to že niekto ovláda tesnopis a píše na stroji aj rukami aj nohami neznamená, že dokáže napísať  svetový román.... Na zdravie!
s týmto súhlasím, dôležitý je nápad, technika je iba proztriedok vyjadrenia

Citácia: udry  Dnes v 09:24:36
Neviem podla čoho porovnavate.Podla "vašich kriterii" je asi  B.B.King voči napr. Satrianimu alebo Vaiovi uplny,uplny lemrak,šunt,sráč.

ná podobne
« Posledná zmena: 15. Január , 2009, 09:31:50 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #213 kedy: 15. Január , 2009, 09:30:52 »

Na zaklade svojich skusenosti s hudbou. Ja som hudbu zacal pocuvat vo svojich 9-10 rokoch. Nastroj som "objavil" vo svojich 13-14 rokoch, mam obrovsku zbierku nahravok, CD, kaziet a vselicoho, za tie roky (mam 40 rokov) som uz pocul naozaj vela. Ja si myslim, ze v tejto slashovskej teme tu uz za to dlhe obdobie padlo strasne vela argumentov. Kedysi tu bola ukazka jeho samostatneho sola (takych 7 minut solovania asi v ramci nejakeho live vystupenia, kde mal svoje "okienko"). Tam som napriklad upozornil, ze ked vychadzame z toho, ze jeho hranie vychadzajuce z buesovo-rockovych tradicii porovname napr. s Gilbertovym "okienkom" napr. v ramci vystupeni Mr. Big (teda stylovo zhodne), tak sa Slash nechyta. Ak ho porovnam hoci s Gary Mooreom a kopou dalsich gitaristov, tak sa technicky tiez nevyrovna. Opakujem: nehovorim o jeho vyraze, ci charaktere zvuku. Je urcite originalny, ale nerobme z neho gitaroveho boha, lebo na to nema.
Mimochodom napr. Velvet Revolver sa mi paci, je to uplne ine kafe ako boli GNR (chvalabohu). Fajn  skladby a dobra gitara.
mne sa napr Gilbert pači technicky a radšej by som išiel na Slasha mne pripada gitarovejši,to e len vec nazoru videl som ho hrat aj falošne ale falošne a niekedy hrozne hral aj Hendrix a kadekto
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #214 kedy: 15. Január , 2009, 09:32:43 »

Ale ved je to ten isty gitarista. Takže ? V Guns nie,vo Velvet ano?   Asi po odchode z Guns začal cvičit. Žmurk
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #215 kedy: 15. Január , 2009, 09:32:57 »

Neviem podla čoho porovnavate.Podla "vašich kriterii" je asi  B.B.King voči napr. Satrianimu alebo Vaiovi uplny,uplny lemrak,šunt,sráč. Žmurk
minimalne odron,ako som povedal potom aj Clapton je uplna technicka katastrofa Bavím sa skvele Yngwie to hra nohami Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #216 kedy: 15. Január , 2009, 09:33:24 »

alebo ja sa viem korčulovat tak šipka do NHL zatial len do branky..
Zaujimave že ked sa opytali Van Halena na Slasha povedal že je to jeden super gitarista on tomu asi chudak nerozumie, ale som rad že na slovensku su veličiny čo vedia ohodnotit kvality,
 Robo presne, pre Henryho je to jeden fanasticky gitarista asi je tiež hluchy Zdravíčko
dobre, pre halena je slash dobry, pre henryho tiez. to ma automaticky znamenat, ze je slash dobry pre kazdeho? ci oni maju nejaky patent na to, ze povedia kto je dobry a kto nie?
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #217 kedy: 15. Január , 2009, 09:38:50 »

dobre, pre halena je slash dobry, pre henryho tiez. to ma automaticky znamenat, ze je slash dobry pre kazdeho? ci oni maju nejaky patent na to, ze povedia kto je dobry a kto nie?
rozumeju tomu lebo ovladaju ten nastroj  Bavím sa skvele nikdy som nepovedal ,že musi byt dobry pre každeho alebo????čo tu splietaš.
mne sa vobec nepači Satriani ani Vai a čo?? jednoducho mi to nič nehovori
 šTYRIOčI neexistuje muzikant alebo umelec ktory je pre každeho dobry, debata ako školke kto ma najsilnejšieho ocka
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #218 kedy: 15. Január , 2009, 09:39:05 »

4oči: preto je pre mňa Joeov názor aj Dusky vážnejší, lebo obaja hrali/hrajú/budú hrať profesionálne, vedia, aké ťažké je vymyslieť dobrú pesničku, vedia, čo to dá roboty všetko okolo, nie sú to len pasívny sledovači internetových diskusií a čitatelia Muzikusu, poťažmo Guitar Playeru....vedia uznať keď je niekto na oblohe a nesnažia sa ho typickou slovenskou vlastnosťou prekryť dekou, alebo ho stiahnuť za nohy dole... Na zdravie!  
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #219 kedy: 15. Január , 2009, 09:40:24 »

dôležitý je nápad, technika je proztriedok
to som nepoprel ani netvrdim opak. mna tu len zaraza spravanie sa par jedincov, ktori si myslia, ze maju patent na hudbu a citia silnu potrebu si vyhonit ego na kazdom nazore, ktory nekoresponduje s ich.  Žmurk
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #220 kedy: 15. Január , 2009, 09:40:59 »

hlavne slovo mne sa nepači neznamena nevie hrat alebo je slaby Zdravíčko
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #221 kedy: 15. Január , 2009, 09:41:39 »

to som nepoprel ani netvrdim opak. mna tu len zaraza spravanie sa par jedincov, ktori si myslia, ze maju patent na hudbu a citia silnu potrebu si vyhonit ego na kazdom nazore, ktory nekoresponduje s ich.  Žmurk
to si myslí snáď každý, nie?  Som frajer
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #222 kedy: 15. Január , 2009, 09:41:45 »

sak ale o com sa tu pre boha keca. keby slash nebol dobry, tak nie je tam kde je. nejde o to ci je podla niekoho dobry alebo nie. my sa akurat tak mozeme rozhodovat subjektivne ci sa nam paci alebo nepaci.
kks. je page dobry?...asi rovnaka otazka...sak nejde len o sola ale o vsetky dalsie atributy, len treba pospajat viac suvislosti, nielen par krivych sol.
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #223 kedy: 15. Január , 2009, 09:42:24 »

joe, RobG: diskusia je o tom ci sa niekto niekomu subjektivne paci a ako niekoho subjektivne hodnoti. znova sa pytam o co ma napr tvoj subjektivny nazor vacsiu vahu ako moj subjektivny nazor?

pista: nepochopil si ma, obaja to myslime rovnako. len si poslednu dobu vsimam, ze niektori hraju takpovediac na dve strany. najprv povedia, ze si kazdy moze povedat svoj nazor na co chce a potom ta za ten tvoj nazor dojebu Žmurk tak sa snazim zistit preco si niekto mysli, ze prave ten jeho nazor je ten najspravnejsi a ostatni su niemandi
« Posledná zmena: 15. Január , 2009, 09:45:37 od styrioci » Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #224 kedy: 15. Január , 2009, 09:43:55 »

joe, RobG: diskusia je o tom ci sa niekto niekomu subjektivne paci a ako niekoho subjektivne hodnoti. znova sa pytam o co ma napr tvoj subjektivny nazor vacsiu vahu ako moj subjektivny nazor?

zacni brat heroin a dojdes slashovi na chut. alebo mozna na dochodku clovek nikdy nevie kedy ho to oslovi  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 35 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.