Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Marian Fero a jeho gitary

Started by Majo Fero, 16. Február , 2006, 10:13:14

Branko

Kup si uz HB, lebo hentake singlace len pistia na skreslenom.  ;D

Majo Fero

Quote from: Branko on 04. November , 2015, 12:51:50
Kup si uz HB, lebo hentake singlace len pistia na skreslenom.  ;D
Na to je jednoduche riesenie, nehrat na skresleny zvuk alebo nepouzivat kobylkovy singel  ;D

Majo Fero

Daj medzi gitaru a amp napr. TSko, mne to tak funguje a nepisti to.

proghopik

Pekny kusok, to je nejaka 54 alebo 56 CS?  :)
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

RobG

Relic 56 tipujem, krasna gitara... :drink:

Majo Fero

CS56Relic bol spravny tip.  :drink:
Som sa nahladal, kym som presne tuto kombinaciu nasiel. Robia ich len zriedkavo (naposledy tusim 2013).
Velka vdaka patri aj Robertovi, za pomoc pri komunikacii s obchodom.  :on1:

kato

Nadhera gratulujem, ale aj tak cierne fendre hraju najlepsie.

Juraj_T

Quote from: Majo Fero on 04. November , 2015, 15:12:51
CS56Relic bol spravny tip.  :drink:
Som sa nahladal, kym som presne tuto kombinaciu nasiel. Robia ich len zriedkavo (naposledy tusim 2013).
Velka vdaka patri aj Robertovi, za pomoc pri komunikacii s obchodom.  :on1:

to je vzdy tak, mam pocit ze stratov je na predaj vsade plno a ked potom chces konkretny model / farbu tak zrazu nie a nie najst :) Inak telo je jelsa alebo jasen ?

proghopik

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

Majo Fero

Quote from: Juraj_T on 04. November , 2015, 18:24:50
to je vzdy tak, mam pocit ze stratov je na predaj vsade plno a ked potom chces konkretny model / farbu tak zrazu nie a nie najst :) Inak telo je jelsa alebo jasen ?
Ja len bahenne jasene kupujem.  :)

Juraj_T

co je vlastne priznacne pre 56 reissue ? Aky je rozdiel oproti 54 napriklad ? Som si vzdy myslel ze 56 je praveze jelsa a 54 jasen. Ja mam 56 reissue s jelsovym telom

kato

Quote from: Majo Fero on 04. November , 2015, 19:36:30
Ja len bahenne jasene kupujem.  :)
A dobre robis.ten ton je uplne inde ako z jelse.

proghopik

Ja mam zas osobne radsej jelsu, ale to je tym, ze mam radsej menej cinkave Straty.

Majo Fero

Quote from: Juraj_T on 05. November , 2015, 07:06:08
co je vlastne priznacne pre 56 reissue ? Aky je rozdiel oproti 54 napriklad ? Som si vzdy myslel ze 56 je praveze jelsa a 54 jasen. Ja mam 56 reissue s jelsovym telom
Tazko sa to globalizuje, ale skusim dat par mojich postrehov. Hodne zalezi aj od prevedenia ci je nastroj Vintage specs alebo Modern specs. V dnesnej dobe sa robia viacmenej ModernSpecs. Do 2009 roka boli skoro vsetky VintageSpecs.

56 ModernSpecs:
9,5" radius, 6105 Dunlop prazce, 5-way switch, FAT50 snimace, plastic parts
quartersawn "10/56 boat V" javorovy hrubsi krk, telo sa dava jasen aj jelsa (aj ich kombinacia)

56 VintageSpecs:
7,25" radius, vintage prazce, 3-way switch, plastic parts
plain "10/56 boat V" javorovy tenky krk, telo prevazne jelsa

54 ModernSpecs:
9,5" radius, 6105 Dunlop prazce, 5-way switch, NEW1954 snimace, bakelite parts
quartersawn "1954 U profile" javorovy krk, jasen telo

54 VintageSpecs:
7,25" radius, vintage prazce, 3-way switch, 1954 set, bakelite parts
plain "1954 U profile" javorovy krk, jasen telo