Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 07:43:19
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: výška strún  (Prečítané 42728 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 18. Máj , 2004, 16:06:33 »

Ked krk dotahujes, prehyba sa dozadu... S tymi snimacmi je to tak, ako pises. Takze treba si najst kompromis. Ak mas dostatocne skreslenie (co DOD FX 86 ma), nepotrebujes mat snimace silou-mocou co najblizsie. Hlavne treba dbat o to, aby si mal zachovany pomer medzi vsetkymi snimacmi, nech nemas pri prepinani snimacov skoky v hlasitosti, najma pri cistom zvuku to dost pocut...
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #31 kedy: 09. Jún , 2005, 11:50:43 »

K vyske strun...preferujem,ked su struny nizsie.Hra sa pohodlnejsie,ale....Pri vytahovani ti struna moze podklznut.Treba najst tu kompromisnu vysku.To iste plati aj ked na hrubsich strunach do toho udries,aby sa ti struna nemlatila o prazce:-)) Na mojich gitarach sa snazim mat struny /cca/ rovnako vysoko nad celym hmatnikom,co zanmena mierne vyvysenie 0-prazca.Obzvlast na zamkovych gitarach to ide nastavit jednoducho a dobre. Idealny nastroj v tomto smere je Malmsteen stratocaster.Ma to scaloped fretboard /jamkovany hmatnik/ cize mozes mat struny nizko a pritom ti nepodklznu.Ale pozor!Ak /hlavne v nizsich/ polohach zatlacis silnejsie....prejavi sa to na intonacii. Veci,ako dobre nastaveny krk su pre dobru vysku strun zakladom a tktiez nie su prazce,ako prazce-nehovoriac uz o ich osadeni.
Zaznamenané

lerry
nováčik
*
Príspevkov: 65

Gwave

« Odpoveď #32 kedy: 30. Október , 2007, 16:50:23 »

ked ste spomínali Henryho,geometriu mu robím ja ,a práve tu je dôkaz o tom že nižšie struný niesu výhrou.,
Ako spomínal Jimmi je to o samotnom sôsobe hrania a hlavne o samotnej gitare.
 nie každá gitara má predpoklady na nízky dohmat,preto vám doporučujem prísť z gitarou ku mne
aj javám urobím dohmat na vašu ruku,www.gwave.sk
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #33 kedy: 30. Október , 2007, 18:50:38 »

ked ste spomínali Henryho,geometriu mu robím ja ,a práve tu je dôkaz o tom že nižšie struný niesu výhrou.,
Ako spomínal Jimmi je to o samotnom sôsobe hrania a hlavne o samotnej gitare.
 nie každá gitara má predpoklady na nízky dohmat,preto vám doporučujem prísť z gitarou ku mne
aj javám urobím dohmat na vašu ruku,www.gwave.sk

Nazdar Lerry, daj si svoj web do podpisu pri editácii profilu. Nemusíš ju písať do každej správy potom. Žmurk
« Posledná zmena: 30. Október , 2007, 21:02:18 od Pitu » Zaznamenané

lerry
nováčik
*

Gwave

« Odpoveď #34 kedy: 30. Október , 2007, 19:03:44 »

čaf Piťu však som tu len pár minút tak to ešte neumím,no len sa divým 
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #35 kedy: 30. Október , 2007, 20:52:59 »

Myslím si že každý hráč na gitaru by sa časom mal naučiť aspon základný  servis na gitare a  dojde na to aké hrubé struny používať a ako si optimálne nastaviť gitaru aby ladila,struny nedrnčali a aby sa mu hralo čo najkomfortnejšie
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #36 kedy: 30. Október , 2007, 20:56:49 »

urcite je to vec zvyku, vacsina ludi vsak tvrdi, ze na nizkom dohmate sa hra lahsie.
ako je to zo zvukoveho hladiska? jasne, nasucho mozu drncat prazce, to vsak cez aparat necitit (aspon ja nie).
alebo zeby predsa Huh! Huh! kto vie?
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #37 kedy: 31. Október , 2007, 10:23:51 »

moze sa tym zmensovat sustain. ked sa budu brnknute struny odierat o prazce. a nepocut to na skreslenemom zvuku. na cistom to uz neni ono
Zaznamenané

temo
miestny štamgast

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #38 kedy: 31. Október , 2007, 10:56:14 »

čaf Piťu však som tu len pár minút tak to ešte neumím,no len sa divým 
Šak ty sa rýchlo naučíš  Bravooo
Zaznamenané

lerry
nováčik
*

Gwave

« Odpoveď #39 kedy: 31. Október , 2007, 20:11:11 »

je pravda z výškou strún rastie aj sustain,no akeby sa to všeci naučili tak nema čo robiť. nazdar Temo
Zaznamenané
temo
miestny štamgast

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #40 kedy: 31. Október , 2007, 21:14:29 »

je pravda z výškou strún rastie aj sustain,no akeby sa to všeci naučili tak nema čo robiť. nazdar Temo
to je jasné,preto občas za tebou zájdem Bavím sa skvele
Zaznamenané

Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #41 kedy: 18. December , 2007, 04:14:29 »

Mne sa lepsie hraje na nizkom dohmate a vytahovanie stun mi pritom nevadi a ani nizke prazce. Momentalne na stratocastery na 12prazci mam na hrubom E 1.3mm a na tenkom E 0.90mm. A hmatnik ma strasne maly relif asi 0.10mm :)
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #42 kedy: 18. December , 2007, 10:20:23 »

Mne sa lepsie hraje na nizkom dohmate a vytahovanie stun mi pritom nevadi a ani nizke prazce. Momentalne na stratocastery na 12prazci mam na hrubom E 1.3mm a na tenkom E 0.90mm. A hmatnik ma strasne maly relif asi 0.10mm :)

nedrncia ti takto hrube struny okolo 3-5 prazca? lebo to mas fakt extremne nizko struny :)..a ked vytiahnes tenke E na 7-9 prazci o cely ton,tak ti to normalne zneje?
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #43 kedy: 18. December , 2007, 12:45:57 »

nedrncia ti takto hrube struny okolo 3-5 prazca? lebo to mas fakt extremne nizko struny :)..a ked vytiahnes tenke E na 7-9 prazci o cely ton,tak ti to normalne zneje?

Nie nedrncia. Ale ja do toho velmi netrieskam. Struny tam mam taky bastard d'addario EXL125 - .009" .011" .016" .026" .036" .046". Na strate mam radsej tenke struny tensie a hrubsie struny hrubie. Radius je 7.25".
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #44 kedy: 18. December , 2007, 12:49:51 »

nedrncia ti takto hrube struny okolo 3-5 prazca? .

to predsa zalezi aj od prehnutia krku. na tie namerane hodnoty, kolko ma kto mm nad 12tym prazcom sa treba pozerat s velkymi rezervami, nie je to zdaleka jediny udaj, ktory hovori, ako ma gitara pohodlny dohmat...
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 23 otázok.