Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Uvolnenie ruky

Started by kandown, 27. Február , 2006, 19:11:31

Dorian

Cvic vsetko velmi pomaly!!! Aspon prve dva mesiace. Sustreduj sa na cistotu hry , pekny vyvazeny ton ( ked brnknes UP, musi zniet silovo aj farebne ako DOWN) a pravidelnost (kazdy ton ma v tempe svoj cas znenia a brnknutia) Tony musia byt za sebov hrane viazane, nie \"strapato\".
Co sa tyka krcu v oboch rukach, je to vecou uvedomovania si tohoto javu a pri cviceni (pomalom) sa ho vsemozne snazit vedome odstranovat. Po urcitej dobe dobreho cvicenia a po nadobudnuti istoty v danom cviceni, bude krc ustupovat. Hlavne bud sustredeny, vytrvaly a stale vedome odstranuj technicke chyby. Vela zdaru.B) B)
RnR & HD & tatarak & Jack Daniels
www.doriangrayband.com

iMbUS

hm ten obrazok vypada zaujimavo, ale asi by som sa zbaznil ... :)
Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212

izi

nahodou je to prca, zistis jak si krivy... :P

Naposledy upravil izi, : 02.03.2006 o 11:51

midnightstranger

No az taketo bazirovanie na chromatike moze viest k psychickym problemom (u teba mozno, a u susedov urcite), ale ked mas na to gule. Mne uz po dvoch hodinach z toho prepina. Takze hlavne to neprehanat. :P
Quote from: Progrocker on 15. August , 2007, 00:27:32
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. ;)

bubla15

z vlastnej skusenosti sa mi najlepsi pristup cvicenia , urobit si v nejake podklady v band in a box alebo v hocicom inom kde sa da posuvat BPM a do toho cvicit. samotny metronom je hrozne ubijajuci

Martinlm

Urcite sa da pekne hrat aj bez takych cviceni.

izi

no psycho to teda je. Hlavne to nebrat ako hlavne vyplnenie casu cvicenia, ale bolo to skor adresovanoe k uvolneniu ruky a ziskaniu istoty a nie sportu pri 200BPM. Hovorim cvicit jedno lick tak 10min nach sa nezamotas.

kandown

diki mcokrat.. mam co cvicit 4 tyzdne :D.. fakt diki mockrat za rady.. ale kludne piste dalej...
. <-----------------------------------------------------------------------------------Tu je bodka :)

floydak

dnes som si...po pomerne dlhej dobe hrania uvedomil a vsimol jednu vec, ze ked hram v polohe cez vsetky struny, ale aj v inych pripadoch, tak nejak zahadne som uvolnoval a opat pritlacoval na hmatnik palec na lavej ruke(ktory mam predpisovo v strede hmatnika) :D, neviem preco som si to doteraz nikdy nevsimol, ale zistil som, ze ked ho mam stale pritlaceny a pocas hry v jednej polohe s nim nehybem, hra sa mi tak lepsie..
a teda otazka, ak ste si to uvedomili, tak mate stale palec vzadu na hmatniku stale na tom istom mieste ked hrate v jednej polohe a aj rovnako napaty?...
jednoducho som ignoroval axiomu