Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 00:37:58
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: interpretácia  (Prečítané 15782 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 17. November , 2005, 17:29:29 »

Citácia
Originally posted by Thoron Ja napriklad hudobny sluch nemam a rytmus uz vobec nie ale casom som sa proste naucil pocuvat a rozoznam co je falosne aj ked spievam ja falosne tak to pocujem
Vsak ale to, ze rozoznas, co je falosne znamena, ze mas hudobny sluch - co ine je podla Teba hudobny sluch ?
Citácia
Originally posted by Thoron ...a este nikde som sa nestretol s tym, ze by niekto vysvetlil co to vlastne je preco ho niekto ma niekto nie atd...
Precitaj si, co som napisal o par prispevkov vyssie. Niekto sa narodi s absolutnym sluchom, niekto iba s hudobnym a niekto sa narodi ""hluchy"". Pozor - tych ""hluchych"" nie je ziadne mizive percento. Ja by som to tipol na 1:1 s vyskytom hudobneho sluchu. Mizive percento je tych absolutnych slucharov. Muzikalnost by som sem vobec neplietol - myslim, ze ked sa hovori o sluchu, je to ina debata.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #31 kedy: 17. November , 2005, 23:40:42 »

tiez mimo, ale ten Ear Master mam aj ja tusim. asi rok dozadu som si daval lekcie na intervaly a tak..celkom fajn vec
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #32 kedy: 18. November , 2005, 20:48:21 »

No neviem, ja mozem povedat,ze mam hudobny sluch. Dokazem rozoznat kedy je co falosne a kedy nie. Na druhej strane neviem spievat. Jednoducho moj hlas neintonuje a ked tak velmi tazko. Niektory ludia mi tvrdili, ze ked spievat neviem, nemam hudobny sluch, len sa preto pytam, preco pocujem ked zaznie falosny ton, alebo si dokazem stahovat hudbu podla sluchu(iked zozaciatku to moc neslo a teraz je to cim dalej tym lepsie) Rytmus je fakt dolezity. Mam kamarata, ktory ked hra tak mu to strasne lieta, ale keby chcel na sebe makat tak by sa mozno naucil hrat presne. Ale ci by tym ziskal hudobny sluch si netrufam povedat.
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #33 kedy: 19. November , 2005, 02:52:16 »

jasne ze mozes mat hudobny sluch a nemusis vediet spievat. V hlave mas ten ton, ale otvoris usta a ten ton nechce von. Normalka, to je len cvik.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #34 kedy: 19. November , 2005, 12:47:27 »

presne :)) bambus vie, o com hovori :))
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 19. November , 2005, 16:30:13 »

Imbus... presne moj pripad... preto radsej nespievam... :)
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #36 kedy: 19. November , 2005, 17:01:25 »

HA HA..umry
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #37 kedy: 19. November , 2005, 17:21:49 »

:)) ha, s vami je veselo. Ale to umry - ma zabilo. :)
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #38 kedy: 19. November , 2005, 21:01:07 »

ja ked som zacinal hrat na gitare, tak ked bolo nieco falosne, alebo nepresne , tak sa mi tie tony ""nepacili"", potom, ked som si zacal ladid gitku (podla klavira) tak som zacal zistovat, ze preco sa mi tie tony co su rozladene nepacia, no ale to som bol maly :)) asi pred rokom (mal som 18)tak som zacal hrat na huslach a tam sa mi usi o dost zlepsili. Fakt vela ludi nevie ""pocuvat"".
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #39 kedy: 19. November , 2005, 22:10:48 »

pitu: umry su take male primorske obojzivelniky. velmi komicky sa pohybuju, co je dovodom bambusovho smiechu. :)
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
midnightstranger
miestny štamgast

nech sa práši...

« Odpoveď #40 kedy: 20. November , 2005, 18:45:35 »

Imbus ty si moja spriaznena dusa :)) Presne to tak je aj u mna. Ajked niekedy sa len tak zabavam a skusam spievat tony podla ladicky. Semtam sa trafim :)) :)) Ja pri Vas umrYem od smiechu.
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

Barbar Onan

« Odpoveď #41 kedy: 22. November , 2005, 13:03:29 »

Podla mna celkom dobre je na spievanie ked si zoberete nejake 4 akordove pesnicky a spievate si ich doma. Nieco lahke. Take cundrovky.Potom sa nahrat a zistit co je zle. Spievat sa da naucit. Kazdy mame hlasivky. Treba na to ale cvik. Inac ked sa clovek sam nahra zisti ako jeho hlas v skutocnosti znie. Ja ked som sa pocul az som sa zlakol.
Zaznamenané

Si píš!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #42 kedy: 23. November , 2005, 15:52:38 »

ja suhlasim s dorianom ze tie internetove tablatury su uplne debiliny. ja som si natesene myslel ze si stiahnem level 42 a to co som nasiel na internete, to musel byt uplny debil s pomocnej skoly co to tam uviedol. asi tak 0.5 % co su na internete su presné, daju sa pouzit. ostatne je zdraviu nebezpecne citat. jedine spolahlive su oficialne vydane songbooky. s guitar pro mam jednodňovú skúsenosť a už mám od toho radšej vežký odstup. tie tabaltúry tam boli vežmi zlé. úplne iné tóny, čo tam vôbec nepatrili. ale verím že sa nájdu niekde aj precízne prepracované veci. celkovo však s počítačovým prostredím v tomto nemám dobré skúsenosti. so sluchom je to rôzne. ale je to taký šiesty zmysel, viac či menej rozvinutý. lebo nejde len o rozoznanie tónu či nieje falošný, ale treba aj vedieť myslieť zlomky sekúnd dopredu.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #43 kedy: 23. November , 2005, 16:13:45 »

Viktor - nie je problém v guitarpro, ale v tých tabulatúrach, čo tam žudia prihadzujú. A od toho máš hodnotenie každej tabulatúry - či je podža ostatných presná, alebo nie. Aj ty môžeš ohodnotiť. Podža toho sa treba riadiť. Ten systém je úplne v poriadku. Kto nehžadá nenájde. Vežakrát som prekutral celý internet a našiel som často aj originál noty v pdf a často pomohlo aj guitarpro. Stiahol som si niekožko verzií skladby a porovnal medzi sebou, niektoré boli dobré, niektoré menej presné, niektoré úplne mimo. Ale pomohli.
Zaznamenané

midnightstranger
miestny štamgast

nech sa práši...

« Odpoveď #44 kedy: 24. November , 2005, 11:51:31 »

Myslím, že je dolezite, aby clovek slepo necital, ale aj pocuval co je napísane v tych notach a pripadne ked je tam nieco zle tak si to podla nahrávky upravil.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 22 otázok.