Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 12. December , 2005, 15:31:39 » |
|
Dnes som cital o Mesa Boogie Thiele Boxe, ktory pre znacku navrhli akysi Thiele, co boli nejaky odbornici, co zostavili nejake rovnice na vypocty reprakov.
Je to 1x12\" box s Electrovoice 200W reprakom 80 - 5000Hz a ma tak navrhnuty basreflex, ze sa traduje, ze vobec neznie ako 1x12\", ale daleko lepsie. Cital som o genialnych transparentnych basoch, ked mas dve take bedne, tak sa len tak nestratis, teda neberme to tak, ze to ma len basy, ale ..
Problem je s novsimi modelmi, tie uz nemaju EV, ktore sa prestali vyrabat, ale Black Shadow Celestion a to je uz ovela slabsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 12. December , 2005, 15:54:28 » |
|
progrocker: ja to riesim skor v tej teoretickej rovine. hram metal a lubim poctivy hutny silny a solidny zvuk. nemam rad pilky, bzuciaky, vintage stred nechcem, nechcem ale ani basovat, ci piskat. takto narychlo si spomeniem na priklady zvuku, ktore sa mi pacia : Extreme (ten krasny riff v he-man woman hater ma popici gule), Evergrey v Touch Of Blessing (velmi tucny zvuk gitary), Slashove solo v Estranged (mnamkovy gulaty zvuk) alebo celkovo zvuk gitar na Savatage - Dead Winter Dead... som zaujaty voci Marshallu a Fendru a na piedestale poctiveho zvuku u mna stoji Gibson LP. Tak co? Aka bedna sa ku mne hodi? :huh:
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 12. December , 2005, 15:57:52 » |
|
ty zaujatec jeden..prave evergrey nahravali solove gitary cez JCM 900 ha
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 12. December , 2005, 17:02:51 » |
|
a na koncerte to bolo vsetko Peavey 51510II
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 12. December , 2005, 19:09:00 » |
|
to ano, ja by som si tiez zvolil radsej 5150 to je maso ale to uz je OT Naposledy upravil iMbUS, : 12.12.2005 o 19:09
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 12. December , 2005, 21:54:14 » |
|
Iggy napísal:progrocker: ja to riesim skor v tej teoretickej rovine. hram metal a lubim poctivy hutny silny a solidny zvuk. nemam rad pilky, bzuciaky, vintage stred nechcem, nechcem ale ani basovat, ci piskat. takto narychlo si spomeniem na priklady zvuku, ktore sa mi pacia : Extreme (ten krasny riff v he-man woman hater ma popici gule), Evergrey v Touch Of Blessing (velmi tucny zvuk gitary), Slashove solo v Estranged (mnamkovy gulaty zvuk) alebo celkovo zvuk gitar na Savatage - Dead Winter Dead... som zaujaty voci Marshallu a Fendru a na piedestale poctiveho zvuku u mna stoji Gibson LP. Tak co? Aka bedna sa ku mne hodi? :huh: Ehm , nejako moc podmienok mas . Podla toho co pises asi Fane repraky by sa Ti hodili na neutralny a cisty hutny prejav, len ten metal mi zas na ne nesedi az tak. A coze si zaujaty voci Marshallom prosim Ta? Ved take original Plexi 60te/ zac. 70tych rokov su kralovske aparaty. Pokecame zajtra pri pivku.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
vylo
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 30. December , 2005, 23:13:58 » |
|
pocuvajte ked 4x12 na gitaru tak hrubka dreva bude stacit 16mm? A este nieco co sa stane ked namiesto latovky pouziem drevotriesku?
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja nic, ja muzikant!
|
|
|
Gazda
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 30. December , 2005, 23:19:36 » |
|
vylo napísal:pocuvajte ked 4x12 na gitaru tak hrubka dreva bude stacit 16mm? A este nieco co sa stane ked namiesto latovky pouziem drevotriesku? Pokial viem, aj lacnejsie Marshall bedne su z drevotriesky, takze asi by to slo.Ale vlastne taka dobra kopia z masivu musi hrat snad aj lepsie ako original...
|
|
|
Zaznamenané
|
...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
|
|
|
vylo
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 30. December , 2005, 23:26:31 » |
|
tak samozrejme ale ide o to ze na povale mam take zasoby 16mm drevotriesky o akej sa mi ani nesnivalo.
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja nic, ja muzikant!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 31. December , 2005, 12:47:04 » |
|
Tie lacnejsie Marshally nie su z drevotriesky, ale z nejakeho lisovaneho papieroviteho materialu. Ja mam voci drevotrieske vazne vyhrady, mozno nie az tak objektivne, no rozhodne by som ju na vyrobu gitaroveho boxu, ktory musi prezit troch gitaristov nepouzil.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vylo
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 01. Január , 2006, 20:05:38 » |
|
a co ta hrubka dreva na 4x12 a z akej preglejky /konkretne druh/ ?
Naposledy upravil vylo, : 01.01.2006 o 23:10
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja nic, ja muzikant!
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 02. Január , 2006, 15:52:42 » |
|
Bezne sa robi z 15 az 17mm hrubky, ale skor preglejky nez drevotriesky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vylo
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 02. Január , 2006, 16:08:07 » |
|
to vazne na 4x12 staci 15-17mm preco iggy robil box z 36 tusim?
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja nic, ja muzikant!
|
|
|
vylo
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 02. Január , 2006, 16:12:09 » |
|
brezova preglejka by bola? ci je aj lepsi druh na toto pouzitie?
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja nic, ja muzikant!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 04. Január , 2006, 11:04:31 » |
|
Brezova je OK. Iggy ponukal bednu, ktoru robil niekto iny. Preco bola taka hruba netusi asi nikto...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|