Petrucci
náhodný pocestný
Príspevkov: 95
|
|
« Odpoveď #135 kedy: 28. Máj , 2007, 13:55:22 » |
|
tieto kapely su pre mna posvatne a nemam rad demagogov, ktory namiesto toho aby uznali ze nieco podobne v zivote nezlozia sa radsej budu stavat do pozicie kritikov Veru, treba si aj pokritizovat, hlavne ked ma clovek rozhlad a ma toho dost napocuvane. Tu nejde o to, kto je co schopny zlozit. Pink Floyd ani Dream Theater ani zdaleka nie su pre mna modly, tak preco obcas nenapisat aj kriticky prispevok? Hlavne ked ich mam s cim porovnat. Tie kapely su velmi precenene. to ze toho mas vela napocuvane ta nestava do inej pozicie ako toho kto ma toho menej napocuvane
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #136 kedy: 28. Máj , 2007, 13:59:44 » |
|
to ze toho mas vela napocuvane ta nestava do inej pozicie ako toho kto ma toho menej napocuvane
To mi je jedno . Napisem si tu aj tak svoje postrehy rad. Je pre mna zahadou, preco sa tu najviac rozobera tato kapela. Nemam nic proti nej, uz som to 100x napisal, len sa nad tym divim, preco je tu pomaly nepisane pravidlo, ze sa tu na nich nesmie skoro nic negativne napisat.
|
|
« Posledná zmena: 28. Máj , 2007, 14:00:02 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #137 kedy: 28. Máj , 2007, 14:00:30 » |
|
tieto kapely su pre mna posvatne a nemam rad demagogov, ktory namiesto toho aby uznali ze nieco podobne v zivote nezlozia sa radsej budu stavat do pozicie kritikov Veru, treba si aj pokritizovat, hlavne ked ma clovek rozhlad a ma toho dost napocuvane. Tu nejde o to, kto je co schopny zlozit. Pink Floyd ani Dream Theater ani zdaleka nie su pre mna modly, tak preco obcas nenapisat aj kriticky prispevok? Hlavne ked ich mam s cim porovnat. Tie kapely su velmi precenene. to ze toho mas vela napocuvane ta nestava do inej pozicie ako toho kto ma toho menej napocuvane zvolim paralelu, skusim tymto zajtra oponovat profesorovi na skuske.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #138 kedy: 28. Máj , 2007, 14:03:06 » |
|
Veru, treba si aj pokritizovat, hlavne ked ma clovek rozhlad a ma toho dost napocuvane. Tu nejde o to, kto je co schopny zlozit. Pink Floyd ani Dream Theater ani zdaleka nie su pre mna modly, tak preco obcas nenapisat aj kriticky prispevok? Hlavne ked ich mam s cim porovnat. Tie kapely su velmi precenene. [/quote]
zdar progrockere!
myslis precenene alebo prilis slavne? lebo podla mna ide skor o to. ale to je proste zivot - ludia a doba. proste si to kupovali (a kupuju), ale nie preto, ze im niekto nakukal, ze je to dobre... pacilo sa im to, tak velmi a tak vela ludom, ze sa o tom stale rozprava (a este dlho sa bude). O Dezovi Ursinym pisali kritici a odbornici vzdy len v superlativoch, a kolko ludi pod 30 ho dnes pozna na Slovensku? Nikto ta neprinuti kupit si cd s muzikou, ktoru nemas rad, nech ju ocenia akokolvek, myslim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #139 kedy: 28. Máj , 2007, 14:12:00 » |
|
zdar progrockere!
myslis precenene alebo prilis slavne? Servus. Precenene a tym aj prilis slavne. Vzdy sa nad tym pousmejem, ked sa niekto rozplyva nad tym aky hrali Pink Floyd artrock, progrock alebo co ja viem co..., pricom nepozna ine kapely, ktore boli instrumentalnejsie aj napadmi ovela, ovela zaujimavejsie. Takze tu ide o ten rozhlad; aj ja som si kedysi myslel ze Pink Floyd je najlepsia kapela a ze budu na mojom 1. mieste. Dnes je to trosku inak a Pink Floyd ma uz ani nenapadne si pustit, lebo by som od nudy zaspal alebo to hned vypol - maju pre mna hlavne nostalgicku hodnotu. Pink Floyd povazujem ako dobru branu do krasneho a velmi bohateho sveta progrocku. U Dream Theater mi to pride podobne, ale pozitivne je, ze su tiez akousi vstupnou branou u mladych ku kvalitnej a hodnotnej hudbe. Len z nich netreba robit modly a najlepsie kapely vo svojom zanri.
|
|
« Posledná zmena: 28. Máj , 2007, 14:13:52 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #140 kedy: 28. Máj , 2007, 14:19:17 » |
|
nuz, progrockere,
ale muzika nie su preteky...
ja nemam floyd o nic menej rad (napriek tomu, ze poznam odkedy som sa s nimi stretol tony inej hudby-a nie len povedzme art rocku)... ja som sa do tej hudby zamiloval nie preto, ze by som si myslel, ze su najlepsi, alebo ze by boli "in". ja som sa do tej muziky, podobne ako do hudby dreamu zamiloval, rozumies? a laska nepotrebuje racio, len chemiu... :-) a ta zafungovala ako pri milionoch inych ludi. mam pocit, ze si len neskor zistil, co skutocne hladas... :-) floyd bol len tvoj flirt :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #141 kedy: 28. Máj , 2007, 14:24:23 » |
|
nuz, progrockere,
ale muzika nie su preteky...
ja nemam floyd o nic menej rad (napriek tomu, ze poznam odkedy som sa s nimi stretol tony inej hudby-a nie len povedzme art rocku)... ja som sa do tej hudby zamiloval nie preto, ze by som si myslel, ze su najlepsi, alebo ze by boli "in". ja som sa do tej muziky, podobne ako do hudby dreamu zamiloval, rozumies? a laska nepotrebuje racio, len chemiu... :-) a ta zafungovala ako pri milionoch inych ludi. mam pocit, ze si len neskor zistil, co skutocne hladas... :-) floyd bol len tvoj flirt :-)
Ano, mas v tomto pravdu, momentalne som zamilovany do uplne inej hudby, Floydi ma tam asi len posunuli, resp. mi dali prve impulzy. A paradoxne, tiez som sa dostal do fazy, ked si nevsimam velmi technicku stranku, ale skor napady, celkovu suhru, atmosferu, originalitu. Bohuzial, Floydi mi uz nedaju z tohto nic, iba tu atmosferu asi. Co sa tych pretekov tyka, zas predsa musis uznat, ze u progrocku vzdy trosku boli aj su . Urcite aj Ty porovnavas podobne dve kapely po instrumentalnej stranke a tiez po stranke ich originality atd.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #142 kedy: 28. Máj , 2007, 14:28:02 » |
|
jasne :-). nebudes mi verit, ale naozaj neporovnavam, pretoze nepocuvam dve podobne kapely... :-) tam, kde citim, ze sa uz prilis omega niekto na ihrisku niekoho ineho (nie je dostatočne "iny" nestoji mi to zato). mam to pekne vedla seba stylom - Vangelis, Napalm Death, Beatles, Dream Theater, Kreator, King Crimson, Death, Pink Floyd... a tak to pokracuje :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #143 kedy: 28. Máj , 2007, 14:32:26 » |
|
tam, kde citim, ze sa uz prilis omega niekto na ihrisku niekoho ineho (nie je dostatočne "iny" nestoji mi to zato). mam to pekne vedla seba stylom - Vangelis, Napalm Death, Beatles, Dream Theater, Kreator, King Crimson, Death, Pink Floyd... a tak to pokracuje :-)
Tym si ale dost zuzujes priestor. Predsa len, vplyvy mnoztva starych alebo "zasadnych" kapiel (ako napr. Yes, Genesis, King Crimson, talianskej sceny atd.) citit u mnozstva dalsich, to je ako retazova reakcia. Je uz na jednotlivej kapele, ako sa s nimi vysporiada a co prida svoje. Ak svoje neprida nic alebo malo, aj u mna straca. Ale ciastocne som vlastne zopakoval, co si napisal.
|
|
« Posledná zmena: 28. Máj , 2007, 14:32:52 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #144 kedy: 28. Máj , 2007, 15:30:16 » |
|
niekedy davno som na byvalom in-zine cital tusim Pistankove nazory na Pink Floyd a on to tiez bral, ako keby ta hudba bola akymsi pretekom. Zasadne s tym nesuhlasim, a uz vobec nie, ak maju byt Floydi nudni...ak nuda tak potom stary Genesis. Ti mi pripadaju precenovani ovela viac... Ale jasne, vsetko je vecou vkusu. Napr. Yes su vyborni, ale zas mnohokrat trochu gycoviti..to sa napr. u Floydov neda povedat. Cize asi kazda kapela ma svoje pre aj proti. Floydi su vyborni vo vytvarani atmosfery, Yes su dobri instrumentalisti...ale to len na okraj...sorry za OT
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #145 kedy: 28. Máj , 2007, 17:58:26 » |
|
[/quote] Tym si ale dost zuzujes priestor. Predsa len, vplyvy mnoztva starych alebo "zasadnych" kapiel (ako napr. Yes, Genesis, King Crimson, talianskej sceny atd.) citit u mnozstva dalsich, to je ako retazova reakcia. Je uz na jednotlivej kapele, ako sa s nimi vysporiada a co prida svoje. Ak svoje neprida nic alebo malo, aj u mna straca. Ale ciastocne som vlastne zopakoval, co si napisal. [/quote] len zdanlivo. ked uz nejaka kapela definuje zaner (re), ako tie co si menoval, nastupuju hordy nasledovnikov - a v drvivej vacsine uz nestoja za to, co ich vzory. ale su aj hudobnici, ktori vychadzaju z istych zanrov a vytvoria vlastny, nemali predchodcov - a to su kapely, ktore som menoval. kam tym zase kua mierim v tomto obsiahlom a popularnom OT? ze zuzovanie priestoru nastava, ked si specializovany na jeden zaner. na akykolvek zaner (ako posluchac)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #146 kedy: 28. Máj , 2007, 18:29:02 » |
|
niekedy davno som na byvalom in-zine cital tusim Pistankove nazory na Pink Floyd a on to tiez bral, ako keby ta hudba bola akymsi pretekom. Zasadne s tym nesuhlasim, a uz vobec nie, ak maju byt Floydi nudni...ak nuda tak potom stary Genesis. Ti mi pripadaju precenovani ovela viac... Ale jasne, vsetko je vecou vkusu. Napr. Yes su vyborni, ale zas mnohokrat trochu gycoviti..to sa napr. u Floydov neda povedat. Cize asi kazda kapela ma svoje pre aj proti. Floydi su vyborni vo vytvarani atmosfery, Yes su dobri instrumentalisti...ale to len na okraj...sorry za OT S nudnymi Genesis nesuhlasim, oproti Pink Floyd myslim mali dost navrch po vsetkych strankach, ale to je moj nazor. Problem je, ze sa stale porovnavaju iba zname, britske a komercne uspesne kapely. Pritom sa zabuda, ze kvalitna hudba sa hrala aj inde ako v UK a v USA a to je najvacsi problem. Osobne si najviac vazim popri britskej scene taliansku, ktora ju mnozstvom kvalitnej produkcie podstatne prekonava a francuzsku, ktora bola najviac avantgardna a napadita. Ale asi som uz zas prilis offtopic.
|
|
« Posledná zmena: 28. Máj , 2007, 18:30:12 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #147 kedy: 28. Máj , 2007, 18:38:35 » |
|
...ktora bola najviac avantgardna a napadita. Ale asi som uz zas prilis offtopic. Cize pokial sa bavime o Dream Theater, tak slova ako avantgarda a napaditost tu nemaju co hladat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #148 kedy: 28. Máj , 2007, 18:40:42 » |
|
Cize pokial sa bavime o Dream Theater, tak slova ako avantgarda a napaditost tu nemaju co hladat.
Cisty suhlas.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #149 kedy: 28. Máj , 2007, 18:57:01 » |
|
Cize pokial sa bavime o Dream Theater, tak slova ako avantgarda a napaditost tu nemaju co hladat.
Cisty suhlas. No Comment. Spravte teda radsej Anti-DT temu, tu taketo reci citat neznesiem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|