Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Jazz/Blues lesson

Started by Lubo, 18. Apríl , 2006, 19:58:17

Andrey

dik, sa zide...inak...si sikovny chalan...som pocuval tvoje mp3...len tak dalej
sexova,cvièi,sexova,cvièi...

Lubo

No ak na tuto temu tak este tato stranka je good:  www.jazzguitar.be

Zeck

neviete ze ako sa swinguje? trosku priblbla otazka, ale fakt nemozem nic najst... :blush: :)
akurat cumim na wiki a dozvedel som sa ze to je tazke, resp. nemozne definovat.
neporadi niekto? :)
"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk

much

pytas sa ako to cvicit alebo co to vobec je?

si necakal taku rychlu reakciu o pol tretej, co? :laugh: :drink:

Zeck

Quote from: much on 20. Január , 2009, 02:28:57
pytas sa ako to cvicit alebo co to vobec je?

si necakal taku rychlu reakciu o pol tretej, co? :laugh: :drink:

pravdupovediac som necakal reakciu vobec, odkedy tu uz Lubo nechodi.. ;D
k veci - viem, ze je to nejaky sposob hrania, ale neviem, ze aky? ze ako sa davaju akcnty, ak sa davaju.. - neviem. :blush:
"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk

midnightstranger

Quote from: Zeck on 20. Január , 2009, 02:17:23
neviete ze ako sa swinguje? trosku priblbla otazka, ale fakt nemozem nic najst... :blush: :)
akurat cumim na wiki a dozvedel som sa ze to je tazke, resp. nemozne definovat.
neporadi niekto? :)
Swingovy rytmus sa hra asi nasledovne: Ked hras osminove noty tak ich v nehras rovno napr: Ta ta Ta ta Ta ta , ale prvu notu predlzis a druhu skratis. Vznikne Ti : Tá t Tá t Tá t Preto sa nazyva aj tzv bodkovany rytmus. Je to trochu chaoticke ja viem, ale takto v noci ;D
Quote from: Progrocker on 15. August , 2007, 00:27:32
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. ;)

Zeck

Quote from: midnightstranger on 20. Január , 2009, 02:33:25
Swingovy rytmus sa hra asi nasledovne: Ked hras osminove noty tak ich v nehras rovno napr: Ta ta Ta ta Ta ta , ale prvu notu predlzis a druhu skratis. Vznikne Ti : Tá t Tá t Tá t Preto sa nazyva aj tzv bodkovany rytmus. Je to trochu chaoticke ja viem, ale takto v noci ;D

super, dakujem, vyskusam :) :drink:

much

jak hovori midnightstranger tu je priklad

http://www.youtube.com/watch?v=vkMuAPtsK1o

vsimni si ze ked hra solo povacsine pouziva osminove noty ale nehra ich rovno ale tak ako popisal stranger.... kazda druha je akoby opozdena a byva na nej vacsi prizvuk

myslim ze sa to da najlepsie nacvicit pocuvanim ludi ktori tak hraju a cvicenim toho tak ze hras stupnice s metronomom na druhu dobu a snazis sa aj robit prizvuk na s-tych dobach

much

a dobre je hrat stale striktne striedave brnkanie dole-hore, takze prizuk ti vyjde vzdy na uder hore

Zeck

Quote from: much on 20. Január , 2009, 02:36:43
jak hovori midnightstranger tu je priklad

http://www.youtube.com/watch?v=vkMuAPtsK1o

vsimni si ze ked hra solo povacsine pouziva osminove noty ale nehra ich rovno ale tak ako popisal stranger.... kazda druha je akoby opozdena a byva na nej vacsi prizvuk

myslim ze sa to da najlepsie nacvicit pocuvanim ludi ktori tak hraju a cvicenim toho tak ze hras stupnice s metronomom na druhu dobu a snazis sa aj robit prizvuk na s-tych dobach

takze kazda druha je kratsia a s akcentom? pochopil som to? :)
este ma zaujima co to znamena off-beat?

much

Quote from: Zeck on 20. Január , 2009, 02:42:15
takze kazda druha je kratsia a s akcentom? pochopil som to? :)
este ma zaujima co to znamena off-beat?

pochopil :) a skus si najst suvislost medzi tou pouckou a medzi tym videom

off beat je to co ja volam s-ta doba (pokial viem)...to je to kde je ten prizvuk

Zeck

Quote from: much on 20. Január , 2009, 02:44:34
pochopil :) a skus si najst suvislost medzi tou pouckou a medzi tym videom

off beat je to co ja volam s-ta doba (pokial viem)...to je to kde je ten prizvuk

ok, skusim to nacvicit a potom sem dam ukazku na zhodnotenie, ci sa uz jedna o swing nebo nikoliv ;D
dik. ;) :drink:

much

Quote from: Zeck on 20. Január , 2009, 02:47:58
ok, skusim to nacvicit a potom sem dam ukazku na zhodnotenie, ci sa uz jedna o swing nebo nikoliv ;D
dik. ;) :drink:

fajn :drink: drzim palce

much

http://www.youtube.com/watch?v=PLsSy5jupLk&feature=related

inak ono si vlastne mozes dve swingovane osminy predstavit ako jednu triolu, ale prostrednu vynechas....tuto to chlapik vysvetluje...idem spat :)