Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 22:29:41
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: mikrofón vs. speaker simulator  (Prečítané 8064 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #15 kedy: 03. Máj , 2006, 00:12:13 »

ffamp napísal:
Citácia
pitu napísal:
Citácia
Skús tak 20 cm z uhla, aby ti nesnímal zvuk, ktorý ide priamo dopredu zo stredu repráku. Predpokladám, že máš dynamický mikrofón, ten ti nebude brať až tak okolie. Keď chceš hrať moc ticho, daj ho bližšie.
My už uhlom nekúrime,máme plyn...

Huh!?? :hm:
Žmurk
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #16 kedy: 03. Máj , 2006, 09:39:03 »

Ma skusenost, ze s dynamickym mikrakom je najlepsie snimat bednu mimoos (do 1/4 sirky repraku) a co najblizsie k repraku. Dalej od neho straca zvuk konkretnost a hutnost, ale zasa hra pestrejsie ale viac rozmazanejsie.
Pri kondikovych mikrakoch sa da experimentovat, ale aj tu mam overene ze 10cm jemne mimoos je OK.

Mikrofony zasadne nepouzivam z uhla, vzdy davam priamo smerom k repraku.
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #17 kedy: 03. Máj , 2006, 09:40:23 »

díky moc všetkým;)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 03. Máj , 2006, 15:08:59 »

dr.karpathorky napísal:
Citácia
...
Mikrofony zasadne nepouzivam z uhla, vzdy davam priamo smerom k repraku.

Pravda - majky maju tiez svoje frekvencne charakteristiky a kardioidy (co je 99% \"beznych\" dostupnych mikrofonov) ak snimaju zboku, maju tam dost degradovanu farbu zvuku. Ale zase experimentalne moze niekedy prave ten zvuk sadnut...
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #19 kedy: 31. Júl , 2006, 13:36:55 »

Spomeniem trosku z ineho sudku,ale tiez to dokazuje,ako je dolezite ulozenie mikrofonu-resp.miesto kde stoji hrac.Ja som dlhy cas hral na JCM 900 a jednej bedni 1960 lead A /+jmp1 atd.../.Hralo to k mojej maximalnej spokojnosti.Malo to tlaky.,...proste GULE.Hralo to super nech som sa postavil hocikam.Nedavno som si kupil druhu bednu,takze uz za mnou stoji fullstack /hlava+2 bedne A/B/.Ked som prvy krat zapojil obidve bedne tak som cakal,ze pride straaaaasny zvuk,ale.......nic.Naraz odisli basy,strasne vyleteli hore vysky....proste zle.Najprv som si myslel,ze sa medzi sebou nejako rusia zvukove fazy reproduktorov /je to predsa,len 8 reprakov co hraju sucasne to iste/.Vypojil som hornu bednu....wow....zvuk jak hovado!Zapojil som znova obidve.....a zase zle!Pricina je nasledovna.Spodna bedna je logicky polozena nizsie a hrac pocuje zvuk zospodu co vsak nie je realny zvuk ktory z aparatu vychadza,ale zvuk z casti skresleny polohou aparatu /resp.zdroja zvuku/ voci urovni posluchu hraca.Cize takyto zvuk je tlakovejsi a menej vyskovy.Ked som si cupol priamo pred bednu apocuval tak-bolo to uplne nieco ine-to je vseobecne znama vec.Kedze som vsak pridal druhu bednu,ktora je +/-vo vyske usi tak to sposobilo to,ze zvuk v spodnej bedni sa nijako nezmenil,ale kedze vrchna bedna hra priamo na hraca tak aj zvuk z nej je kvoli jej umiestneniu iny.Takze nakoniec stacilo len prisposobit korekcie na fullstack /ubrat vysky a presence a vytiahnut basy/ a vsetko je v poriadku.To iste plati aj pre mic.Niekedy par cm rozhoduje o dobrom,alebo zlom zvuku.V studiu zvucim gitaru dvoma mikrofonmi.AKG 440,alebo 550 davam sikmo k jednemu repraku /nie na stred!/ a AKG solidtube davam tak 30 az 50 cm pred bednu nasmerovany do stredu boxu,aby snimal bednu,ako celok a nie konkretny reprak.

Naposledy upravil jimi cimbala, : 31.07.2006 o 14:40
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 31. Júl , 2006, 13:46:56 »

...este k speaker simulatorom.Mam ich niekolko /v roznych masinkach/,ale  to sa neda s mic.ani porovnat.Marshall JMP-1 je sice moja srdcovka,ale simulator ma totalne otasny!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #21 kedy: 31. Júl , 2006, 14:03:55 »

To je presne jak s tym umiestnenim mikrofonu - ked ho das na stred do osi repraku, je to tenky drat. A tak isto, ked stojis +/- v osi niektoreho z reprakov (druha bedna vo vyske usi), tak pocujes tie najostrejsie vysky, ktore z repraku vychadzaju. To je normalne cela fyzika tieto repraky / boxy / natocenia... ... to sa ziadny speak. sim nechyta na to B) ...

Najhorsie je, ze casto zvukari (respektive ti pomocnici, co sa tmolia po podiu) nemaju sajn, ako taky mikrofon umiestnit. Uz je aspon pozitivne to, ze pochopili, ze majk a nie linka a vacsinou tam aj svacnu SM57...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 31. Júl , 2006, 15:42:40 »

Jasnacka Jimi, s tym fullstackom je to tak jak pises. Ja osobne preferujem dve bedne vedla seba. Ked su na sebe, tak mi strasne ide do usi ta vrchna a to sa mi nepaci.
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 31. Júl , 2006, 16:22:49 »

Normalne so kvoli tomu musel urobit zvlast sadu zvukov na halfstack a zvlast na fullstack.......to sa chova uplne inak......
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #24 kedy: 31. Júl , 2006, 22:48:10 »

Jimi - ani sa to nechová inak, len ty to počuješ z iného uhla.  Daj si - ako píše doktor - obidve bedne vedža seba na zem. Budeš obidve potom počuť z rovnakej výšky. Žmurk
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 02. August , 2006, 21:59:28 »

pitu napísal:
Citácia
Jimi - ani sa to nechová inak, len ty to počuješ z iného uhla.  Daj si - ako píše doktor - obidve bedne vedža seba na zem. Budeš obidve potom počuť z rovnakej výšky. Žmurk

...to by som ich musel mat obidve hore:)Minule som mal o tom debatu s Palom Chodelkom.On sice hra,len na jednu bednu,ale dava si ju hore s odovodnenim,ze nepotrebuje si zvuk tlacit do noh....a ma pravdu.Teraz si robim zvuk tak,ze bedne postavim na seba,spodnu vypojim nastavim zvuk,len na hornej /zoci-voci :)/ a potom,len pripojim spodnu........a ked sa naserem kupim si aj druhy fullstack a budem mat dve bedne hore aj dole ha ha ha ha ha ha Ja som čert.. Ja som čert..
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #26 kedy: 03. August , 2006, 08:50:05 »

jimi cimbala napísal:
Citácia
pitu napísal:
Citácia

...to by som ich musel mat obidve hore:)Minule som mal o tom debatu s Palom Chodelkom.On sice hra,len na jednu bednu,ale dava si ju hore s odovodnenim,ze nepotrebuje si zvuk tlacit do noh....a ma pravdu.Teraz si robim zvuk tak,ze bedne postavim na seba,spodnu vypojim nastavim zvuk,len na hornej /zoci-voci :)/ a potom,len pripojim spodnu........a ked sa naserem kupim si aj druhy fullstack a budem mat dve bedne hore aj dole ha ha ha ha ha ha Ja som čert.. Ja som čert..

Trochu nakladne, nemyslis? Popiskujem si
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 04. August , 2006, 11:42:34 »

Ano,ale uz som davno prisiel na to,ze na tomto sa nesetri.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 04. August , 2006, 11:53:35 »

jimi cimbala napísal:
Citácia
Ano,ale uz som davno prisiel na to,ze na tomto sa nesetri.

Jimi, myslim tym pouzivat spodnu bednu ako podstavec. Žmurk
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #29 kedy: 04. August , 2006, 12:33:56 »

A co tak pouzivat dve bedne na zemi, ale obidve lomene? Hmm?
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 22 otázok.