Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 12:27:12
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Prebijanie prazcov  (Prečítané 5661 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #15 kedy: 20. Apríl , 2008, 20:02:30 »

No nastastie ta gitara nieje moja:) No sak to je jolana...neviem ci galaxis ale ten hmatnik je fakt jak lata rovny....mozno je lehce zakriveny neviem niak som to neskumal ked som ju mal doma...

mozno to máš Jolanu Tornádo aj bráchanec ju má a je to tažká krava ktorá am same gombiky na prepinanie a ked daktorý zmačkneš tak to prestane hrat :D a mal krk rovný
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #16 kedy: 20. Apríl , 2008, 20:02:56 »

Bez poskodenia ich urcite nevyberies.
čiže čo mám robiť? S touto problematikou som sa zatial nestretol a taktiež nechcem dosrať hmatník :)
A odborníkovi to nedám, som zástancom "urob si sám"  Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #17 kedy: 20. Apríl , 2008, 20:25:09 »

Dalo by sa to spravit tak, ze by si stare prazce vytahal a potom dal nove. Je to dost pracne. Alebo to musis skusit prerobit aj s tymi prazcami co tam su.
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 20. Apríl , 2008, 21:10:28 »

hmm, neviem ako by som to prerobil s tými pražcami... jedine každý opatrne s izolepu zalepiť a hmatník nalakovať... rpedsalen zalakované pražce by boli na dve veci  No hanbím sa..
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #19 kedy: 20. Apríl , 2008, 21:49:16 »

Najrealnejsie je vytiahnut prazce, prelakovat hmatnik a dat nove. Ale to je robota, ze ?§!.. Ja som nove prazce robil asi tri dni, pretoze som kazdy najprv zabrusil a az potom naklepal. Nechcel som nejako poskodit hmatnik. Ale stalo to za to, extra hard prazce su o dost lepsie.
« Posledná zmena: 20. Apríl , 2008, 21:51:04 od mcmaros » Zaznamenané

pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 20. Apríl , 2008, 22:00:00 »

A čo ta tie nové pražce vyšli?  No hanbím sa..
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #21 kedy: 20. Apríl , 2008, 22:11:24 »

http://www.sollerguitars.com/obchod/index_obchod.php?kategori=13

Su to ST 2,5 EH. Pol metra stoji 56Sk a kupil som ak si dobre pamatam tri polmetrove kusky.
« Posledná zmena: 30. Marec , 2009, 12:00:17 od mcmaros » Zaznamenané

pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 20. Apríl , 2008, 22:13:29 »

Díky moc... Potom dám vedieť čo som vymyslel a ako som dopadol  Bavím sa skvele
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #23 kedy: 20. Apríl , 2008, 22:18:02 »

S prazcovym drotom je problem, ze prisli mi tie kusky ohnute v nejakom radiuse a ked ti to nesadne, tak sa to velmi zle ohyba, resp. je to prakticky nemozne bez toho aby si to nepokazil. A ked raz urezes alebo odstrihnes mensi kusok, tak ten uz neohne ani pan boh. Bavím sa skvele Robil som to raz a stacilo. Zdravíčko
Zaznamenané

cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #24 kedy: 21. Apríl , 2008, 20:45:50 »

na to je ohybacka prazcov a ohnes si ho na pozadovany radius  :) tieto tvrde draty sa tazko ohybaju rucne , to ze si mal tie nove pruty uz ohnute tak asi boli odcvaknute z kotuca alebo znieakeho balu ...
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #25 kedy: 21. Apríl , 2008, 20:48:45 »

Ja viem ze je na to ohybacka a ze som to mal ucvaknute z nejakeho kotuca. On asi ohybacku prazcov doma nema a ja tak isto. Radius sadol akurat na 300mm takze som nic ohybat nemusel.
Zaznamenané

Doldy
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 07. Február , 2010, 16:24:36 »

čiže čo mám robiť? S touto problematikou som sa zatial nestretol a taktiež nechcem dosrať hmatník :)
A odborníkovi to nedám, som zástancom "urob si sám"  Na zdravie!

Fuuha zíram   
tak to drzim palce...
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #27 kedy: 08. Február , 2010, 08:37:49 »

Stala sa mi nemilá vec a zostal som akože nemilo prekvapený po výmene strún.. Ernie Ball 11" !! Tieto struny mam natiahnute asi tak mesiac. Objavili sa mi doslova zárezy v pražcoch. Možno bude stačiť asi prebrúsenie..uvidíme. By ma zaujímalo, ako často robíte takéto úpravy. Ja mam gitaru 10 rok a už som musel 2x meniť pražce u rôznych servisákov.. a pri mojom hraní, si myslím, že je chyba inde.
Takže rozmýšľam znova prepražcovať, ale by ma zaujímalo, aký drôt použiť-tvrdosť a pod.. 

....záleži hlavne od tvrdosti použitého pražcového drôtu a potom od použitých strún.....čo som mal basu Prcka Squiera.....tak na ňom dostali pražce na frak za dva mesiace hneď od prvých oceľových strún.....niklové im nevadili.....teraz mám EPI.....tej steelky vôbec nevadia.....no po nejakom čase je normálne, že hmatník je zrelý na prepražcovanie.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.072 sekund, 22 otázok.