Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 21:00:17
Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson SG - rozdiely v konstrukcii  (Prečítané 28069 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #15 kedy: 03. Júl , 2006, 21:33:46 »

rastis napísal:
Citácia
Ze krk je durch cez celu gitaru od hlavy az po koniec tela, na nom je uz iba hmatnik a a telo tvoria dolepene \"kridla\" dreva.

Diky ... potom ale ta na fotke co prihodil mr. Redwine ma tusim len telo z troch casti, ale ocividny spoj medzi krktom a telom tam myslim je.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #16 kedy: 04. Júl , 2006, 09:05:40 »

Milos, mas pravdu ze z tej fotky nie uplne jasne ci ma ten FIREBRAND priebezny krk, ale si pamatam text ktory bol pri tych obrazkoch a tam bolo jasne napísane ze je to SG s priebeznym krkom, a aj preto som si tie obrazky ako raritu ulozil.
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #17 kedy: 04. Júl , 2006, 09:52:48 »

No kazdopadne je to zaujimavy nastroj. Muselo by to hrat nenormalne dobre keby bol priebezny krk, alebo dokonca cela gitara z jedneho kusu.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 04. Júl , 2006, 18:12:10 »

Fotky od Mr.Redwina:

* FIREBRAND1.jpg (49.75 KB, 312x591 - prehliadnuté 576 krát.)

* FIREBRAND2.jpg (44.1 KB, 598x356 - prehliadnuté 556 krát.)
« Posledná zmena: 02. Január , 2007, 17:56:28 od Martinlm » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #19 kedy: 04. Júl , 2006, 18:23:34 »

Mne sa to javi ako bezne SG s inou farbou hlavy a s telom z 3 kusov, co bolo v tych rokoch uplne bezne.

* FIREBRAND3.jpg (29.89 KB, 323x483 - prehliadnuté 562 krát.)
« Posledná zmena: 02. Január , 2007, 17:56:47 od Martinlm » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #20 kedy: 25. Január , 2007, 13:58:03 »

Milos, mas pravdu ze z tej fotky nie uplne jasne ci ma ten FIREBRAND priebezny krk, ale si pamatam text ktory bol pri tych obrazkoch a tam bolo jasne napísane ze je to SG s priebeznym krkom, a aj preto som si tie obrazky ako raritu ulozil.

SG firebrand urcite nema priebezny krk, myslim ze jediny standardny gibson s priebeznym krkom je Firebird/Thunderbird. Firebrand bol v podstate taky "economy" model, je to z toho isteho obdobia ako seria "The Paul" a "The SG", akurat firebrand ma ine logo ktore vyzera ako keby bolo vypalene do dreva - z toho ten nazov. Tieto nastroje sa nerobili z mahagonu ale z orecha.
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #21 kedy: 26. Jún , 2009, 00:30:28 »

Vie mi niekto povedat aku hrubku tela ma original SG-cko?
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #22 kedy: 26. Jún , 2009, 00:35:13 »

Dost sa lisili podla obdobia. Od zaciatku 70tych rokov boli hrubsie az do konca tej dekady. Bohuzial presne cislo Ti neviem povedat, nemam teraz ziadne SG. Mal som dve, ale nepamatam si sirku. Zda sa mi, ze to je tesne okolo 3 cm.
« Posledná zmena: 26. Jún , 2009, 09:31:57 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
toymachine
pravidelný návštevník
Príspevkov: 233

devil play on SG

« Odpoveď #23 kedy: 26. Jún , 2009, 08:53:46 »

Tych eSGeciek je na sracky....musis byt dobre zabehnuty aby si ich poznal vsetky..... ja co viem tak problem u SG zo zaciatku bol ze mali hrube krky....cital som aj nieco o tom v knihe o ACDC, Angus vraj vychital prve SG s tenkym krkom.....male strasne male rucicky takze mu to vyhovovalo...hned ako mal druhe SG bol sklamany, lebo to malo hruby krk..a holt sa mu zle hralo....obehal rozne shopy a obchody aby nasiel znova SG s co najtensim krkom.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #24 kedy: 26. Jún , 2009, 09:14:38 »

Tych eSGeciek je na sracky....musis byt dobre zabehnuty aby si ich poznal vsetky..... ja co viem tak problem u SG zo zaciatku bol ze mali hrube krky....cital som aj nieco o tom v knihe o ACDC, Angus vraj vychital prve SG s tenkym krkom.....male strasne male rucicky takze mu to vyhovovalo...hned ako mal druhe SG bol sklamany, lebo to malo hruby krk..a holt sa mu zle hralo....obehal rozne shopy a obchody aby nasiel znova SG s co najtensim krkom.

Prve od roku 1961 asi do roku 1965 mali tenke krky s pomerne labilnym spojom krku a tela. Casto sa pri aj slabom pade ulomil cely krk. Postupne spoj krka a tela posilovali zhruba v rokoch 1966-1968. Od roku 1971 sa SGcka uplne zmenili pocas tzv. Norlin ery u Gibsonu. Boli menej opracovane, tvar jednoduchsi, krk nemal sklon atd.
Zaznamenané

vittore
pravidelný návštevník
Príspevkov: 513

« Odpoveď #25 kedy: 26. Jún , 2009, 09:22:40 »

Vie mi niekto povedat aku hrubku tela ma original SG-cko?
moje ma 34 mm
Zaznamenané

toymachine
pravidelný návštevník

devil play on SG

« Odpoveď #26 kedy: 26. Jún , 2009, 09:41:04 »

takze keby si mam dnes kupit nove SG tak mam pocitat len s jednoduchsim tvarom a hrubym krkom?Huh!?? Huh!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #27 kedy: 26. Jún , 2009, 09:42:22 »

takze keby si mam dnes kupit nove SG tak mam pocitat len s jednoduchsim tvarom a hrubym krkom?Huh!?? Huh!

Nie. Pod Tebou uvedene specifikacie by spadalo SGcko zo 70tych rokov. Bavime sa o Gibsonoch samozrejme.
Zaznamenané

toymachine
pravidelný návštevník

devil play on SG

« Odpoveď #28 kedy: 26. Jún , 2009, 10:27:20 »

Nie. Pod Tebou uvedene specifikacie by spadalo SGcko zo 70tych rokov. Bavime sa o Gibsonoch samozrejme.
tak to nesuhlasim.....som si skusal jedneho gibsna v obchode a nemal hruby krk a nevyzeral jednoducho opracovany.... ako tvrdi sam vyrobca nenajdete dva krky ktore su navlas rovnake
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #29 kedy: 26. Jún , 2009, 10:28:39 »

tak to nesuhlasim.....som si skusal jedneho gibsna v obchode a nemal hruby krk a nevyzeral jednoducho opracovany

?§!. Skusal si v obchode Gibson SG zo 70tych rokov alebo ake? Precitaj si este raz pozornejsie moje prispevky.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 22 otázok.