max
|
|
« kedy: 21. Júl , 2006, 00:23:45 » |
|
Kupil som si MIDI kontroler FCB1010 od Behringera. Predtym nez niektory zacnu ohrnat nos nad znackou Behringer musim povedat ze je to len kontroler a nema ziadny vplyv na zvuk. Pouzivam Guitar Rig 2 s ktorym som maximalne spokojny a FCB1010 sa mi zda byt najlepsie riesenie na ovladanie. Urcitre sa bude dat vyuzit aj s inym softwarom popripade hardwarom. Ja som ho mimo Guitar Rigu skusil len s Amplitube. Kontroler ma dva expression pedale a 10 presetov v desiatich bankach, t.j.100 presetov. Vazi 3.5 kila a vyzera byt solidny a urcite vydrzi moje skakanie. Hned po prijazde som ho samozrejme chcel vyskusat ale ouha, nemohol som ho rozchodit. Cely den som skusal podla navodu, ktory je mimochodom hrozne zle napisany, potom som sa vrhol na Internet a ten zase pomohol. Nasiel som diskusnu skupinu na Yahoo len pre tento kontroler s viac ako 8000 clenmi. Tam som sa mimo ine dozvedel ze existuje software (freeware) na programovanie tohoto pedalu a hned som si ho stiahol.Je to daleko pohodlnejsie a efektivnejsie nez programovat cez spinace. Uz som ho rozchodil a myslim je daleko lepsi nez original pedal od NI pre Guitar Rig. Na plne vyuzitie budem musiet nastudovat MIDI, s cim som uz tiez zacal, mam velmi dobru knizku a toto ma donutilo konecne sa do nej zahlbit. Mam z pedalu radost, tak sa o nu delim. Mimochodom neutekajte ho hned do Muzikeru kupit aspon pokial nedostanu tovar. Bral som posledny.
|
|
« Posledná zmena: 02. Január , 2007, 19:05:51 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
TURN IT UP
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 21. Júl , 2006, 10:09:18 » |
|
max napísal:Kupil som si MIDI kontroler FCB1010 od Behringera. Predtym nez niektory zacnu ohrnat nos nad znackou Behringer musim povedat ze je to len kontroler a nema ziadny vplyv na zvuk. Ja ho mam tiez a som /zatial/ nadmieru spokojny.Ale nieco cez co ide zvuk....od Behringera NIKDY!Tiez suhlasim,ze navod je hrozny.Keby som nemal bohate skusenosti s MIDI-asi by mi z toho preskocilo.Ovladam s nim /zatial/ 3 masinky naraz /Marshall jmp1,TC electronic G-major,Rolland GP8/.Umoznuje ich ovladat az 5.Je velmi variabilny a ma vela funkcii.Konstrukcia je masivna-zda sa byt aj odolna......az na tie umelohmotne pedale........ Tiez velmi doporucujem /ale nie v muzikeri/. Naposledy upravil pitu, : 21.07.2006 o 11:19
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 25. Júl , 2006, 09:15:53 » |
|
Aj ja ho mám a som spokojný. Taká široká šlapka vyzerá na pódiu vždy cool, škoda, že nemá vac svetielok:P . Návod je na chobot, tiež som z neho nič nepochopil, kým so si z internetu nestiahol nejaký iný, potom to už šlo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
5o
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 25. Júl , 2006, 10:33:24 » |
|
Planujem sa k vam ,spokojnym uzivatelom coskoro pridat ,ale mam jednu ,dve otazky: Da sa naprogramovat tak, ze spodny rad tlacitok bude na prepinanie presetov, (napr. od 1 po 5 ,potom bank UP dalej od 6 do 10) a horny rad tlacitok bude CC ? Neviem ci to CC pisem spravne, ide o to aby som v danom preste mohol vyp/zap napr. phaser, delay... A este WAH: je na spicke expression spinac? dakujeeem
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60 Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
|
|
|
|
max
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 27. Júl , 2006, 09:09:53 » |
|
To : 50. S cim to planujes pouzivat ?? K tvojim otaskam 1 - Ano, sam som to neskusal, pouzivam to len z GuitarRig2 ale nevidim dovod preco nie. 2. Nie, pedal si mozes aktivovat / deaktivovat naprogramovanim jednoho desiatych tlacitiok ak chces.
Mozno ze ti to lepsie priblizi ak si stiahnes a nainstalujes softwarovy editor, dal som ti ho na moje ftp, je tam aj simulator FCB ale ten som neskusal pretoze mam uz real :-). Chod na ftp.milanmat.net Meno : milanmat.net.pub Heslo : anyone Stiahni si FCB101PceditorInstall.zip, (1 MB ) to je edito a simulator (2 programy). Dalej je tam asi 3 MB roznej dokumentacie a par sysex suborov ako dalsi FCB1010.zip,(cez 3 MB ) je to v anglictine. Niektore su mozno duplikaty ale nechce sa mi to triedit.
Ten software je freeware.
Naposledy upravil max, : 27.07.2006 o 12:09
|
|
|
Zaznamenané
|
TURN IT UP
|
|
|
5o
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 27. Júl , 2006, 13:08:20 » |
|
planujem to pouzivat s Multiefekt Digitech 2112/2120. Mal som POD XT Live a tam bol ten horny rad tlacitok na MOD, STOMP, DELAY efekty (vyp/zap) a dost sa mi takyto sposob zapacil. Diky za rady a ten soft, uz som stiahol, vyskusam co to je.
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60 Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 27. Júl , 2006, 14:43:54 » |
|
5o napísal:Planujem sa k vam ,spokojnym uzivatelom coskoro pridat ,ale mam jednu ,dve otazky: Da sa naprogramovat tak, ze spodny rad tlacitok bude na prepinanie presetov, (napr. od 1 po 5 ,potom bank UP dalej od 6 do 10) a horny rad tlacitok bude CC ? Neviem ci to CC pisem spravne, ide o to aby som v danom preste mohol vyp/zap napr. phaser, delay... A este WAH: je na spicke expression spinac? dakujeeem To co pozadujes nie je zalezitostou controllera,ale musi to podporovat ovladane zariadenie.Ovladac to samozrejme zvladne.To znamena,ze na impuls po zadanom MIDI kanale ovladane zariadenie vykona pozadovanu operaciu.Ovladac vlastne,len dava tieto impulzy /zjednodusene povedane/Spinac na expression pedale to nema,ale nie je to problem. Naposledy upravil jimi cimbala, : 27.07.2006 o 15:45
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 27. Júl , 2006, 16:19:17 » |
|
JA trosku nechapem ako s tym ovladate preamp. Mate na preampe midi midi prepinac, alebo tento pedal ma nejaku koncovku na preprinanie preampu, alebo ako to vlastne je? Tiez sa chystam v buducnosti kupit nejaky pedal...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 27. Júl , 2006, 16:24:08 » |
|
Cela komunikacia ide cez MIDI, takze ovladane zariadenie musi byt vybavene s MIDI
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 27. Júl , 2006, 16:31:44 » |
|
No jak tak cumim do manualu, su tam 2 stereo jacky na prepinanie ampu. Cize to dokaze prepinat az 4kanaly na ampe. Hmmm? Alebo sa mylim?
Naposledy upravil midlo, : 27.07.2006 o 17:35
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
max
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 27. Júl , 2006, 17:44:29 » |
|
To nie su stereo jacky ale mono a mozes si prepinart medzi napr. medzi cistym a overdrive kanalom ak mas prislusne vybaveny amp. Kazdy vystup ma dve polohy takze ako si spravne povedal 4 kanaly. Je to len extra funkcia FCB1010, hlavna je MIDI kontroler. Pripojis tvoje zariadenia (jedno alebo viac) s MIDI vystupmi a vstupmi a mozes ich vsetky ovladat pedalom.MIDI prikazmi / notami. Ak tvoj amp / efekt nema MIDI IN/OUT nema takyto pedal pre teba cenu pretoze prepinanie kanalov mozes robit noznym prepinacom.
Naposledy upravil max, : 27.07.2006 o 18:46
|
|
|
Zaznamenané
|
TURN IT UP
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 27. Júl , 2006, 19:40:04 » |
|
OT pocuj Midlo, aku koncovku ma footswitch na tvojom preampe od Prosounda? Uvazujem o moznosti ovladat ho pomocou FCB1010 a G-majoru...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 27. Júl , 2006, 20:38:36 » |
|
no koncovka sa da vzdy da prisposobit, ale ja tam mam 6kolik. Je tam vlastne 6 zil. Prepinac funguje takto: nic nezapnute je cisty kanal, prvy spinac je crunch, druhy spinac je lead1, treti spinac je lead 2 a stvrty spinac je zvysena hlasitost na solo. Budem sa musiet poobzerat teda po nejakom inom boarde ktory utiahne multak na midi a moj preamp Btw Max - v manuali sa pisalo ze tie jacky su stereo. Hmm.. tym padom mi odpada moznost zapajania z tohto pedalu. SAKRA
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
max
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 27. Júl , 2006, 21:13:22 » |
|
Aha,ja ich nepouzivam tak neviem, ani som tejto casti nevenoval nejak pozornost.Myslel som ze je tam len jeden rele kontak a navolis si ktorym presetom ho ovladas a ci zostabne trvale v inej polohe alebo len pocas stlacenia. Neviem ci som ta spravne pochopil ale cez FCB ziaden zvuk neprechadza, je to len kontroler, takze tazko hovorit o stereu alebo ako si to myslel ?
|
|
|
Zaznamenané
|
TURN IT UP
|
|
|
|