|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 03. August , 2006, 18:26:22 » |
|
Toto sa velmi nevie (aspon ja som to este predvcerom nevedel), ale Stagg je stara japonska firma zo 70-tych rokov: http://xoomer.alice.it/vintagestagg/Ovsem nikdy som na ziadny nastoj Stagg nehral, ani na japonsky a ani na sucasny cinsky. Nas saxafonista ma uz nejaky ten rocik alt saxafon Stagg a hra to, ladi to, zneje to, drzi to po kope...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hangar_18
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 03. August , 2006, 18:30:55 » |
|
pekne je to stare logo, aj tie vintage kusky :side:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jimmi
náhodný pocestný
Príspevkov: 82
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 05. August , 2006, 18:17:48 » |
|
ja mam stagg strakaca a mozam povedat ze som s nim za tie peniaze nadmieru spokojny az na ladiacu mechaniku struny g ktora sa tazko hybe ale sustain ma dobry a hlavne je lepsia ako jolana
|
|
|
Zaznamenané
|
Rock & Roll ain´t noise pollution ROCK & ROLL ain´t gonna die.
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 05. August , 2006, 18:24:39 » |
|
tak to nieje moc vyhra...to je snad kazda lepsia, nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
bachmusic
nováčik
Príspevkov: 22
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 11. Február , 2007, 11:23:43 » |
|
No na tom webu sice píší , že stagg je stará japonská značka , ale musela být asi koupena belgickou firmou EMG , která si nechává všechno označeno stagg vyrábět v číně. Znám se osobně s jejich managerem a setkávám se s ním po celém světě na veletrzích. Znám stagg mnoho let , ale ne jako japonce. V belgii mají jen sklady .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Golev
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 11. Február , 2007, 11:26:01 » |
|
Ja mam bassgitaru Stagg a som s nou spokojny..mam ju uz vyse roka a stale ladi ..vsetklo v pohodicke..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 11. Február , 2007, 12:17:02 » |
|
Mam Stagg LP.Kupil so ho preto,lebo som chcel skušat rozne ladenia./a kupil som ho "naslepo" z online shopu /.Vymenil som snimače a došteloval čo bolo treba. Momentalne ju mam podladenu o 1 ton a pri hi-gaine lezie z toho taky "brutal" aky som ešte naživo nepočul.Avšak čisty zvuk je nemastny-neslany.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 11. Február , 2007, 13:14:54 » |
|
Ak sa nemylim, tak mal som nedavno par dni doma "LP" Stagg (fakt to bol Stagg - Iggy by vedel ). Zalieval som snimace, takze som to mal porozoberane. Malo to srobovany krk a bolo to nieco ako LP100 od Epi. A hralo to, malo to sustain. Nejake velke potesenie to cloveku nerobilo, ale zase ziadny pruser. Trochu odflaknute prazce a divna vyztuz, takze sa to komplikovanie stelovalo, ale aj tak "v norme" vzhladom k cenovej relacii. (ak to nebol Stagg, tak berem spat a sorry )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PalinkoZa
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 18. Marec , 2007, 20:48:22 » |
|
Dal by sa dat na Stagg I 300 hmatnik z Ibanezy ? alebo, kde by sa dal v Žiline preprazcovat hmatnik ?
|
|
|
Zaznamenané
|
Randall G3 150W, Laney 200W
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 18. Marec , 2007, 21:58:08 » |
|
Dal by sa dat na Stagg I 300 hmatnik z Ibanezy ? alebo, kde by sa dal v Žiline preprazcovat hmatnik ?
Zbav sa toho a kúp niečo normálne. Dnes sú už cenovo prístupne aj nadpriemerné gitary. S tým staggom to nemá význam.
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 18. Marec , 2007, 22:05:25 » |
|
To akože chceš dat zo Stagg dole hmatnik a dat tam hmatnik z Ibanez /ktory musiš dat tiež dole,len neviem ako-ked ho chceš znova použit/.Alebo si myliš KRK s HMATNIKOM? Alebo ako to je?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 18. Marec , 2007, 22:42:39 » |
|
Palinko asi myslel krk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 20. Marec , 2007, 02:04:11 » |
|
trochu s oneskorenim, ale ten 'stagg', co o nom pisal rastis nebol stagg ale Cort... neviem, ci tu seriu este robia. predavalo sa to svojho casu za 6 litrov, telo bolo s agathisu. ako napisal, za tu cenu to byvala v norme gitara.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 20. Marec , 2007, 16:12:01 » |
|
Ooops - tusil som, ze sklerovatiem . Takze pardon .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 24. August , 2011, 11:42:05 » |
|
inak jeden hudobník mi včera nuukal starý stagg na štýl prs udajne z najvyšej rady vyrobený ešte v belgii - tak to tvrdil že stare vyšie rady sa ešte robili v belgii, krásny kus lepený masívny krk , pravá perlet na hmatniku akože išiel som na nom oči nechat a predával ho za tapných 220e lebo nove staggy su udajne največšie shity na trhu tak to nikto nechce aj ked tento bol starý a vydarený , a fakt dumam už dva dni čo predat aby som si ho kupil už len koli super profilu krku /na tom krku vidno že je to stare a POCTIVE/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 24. August , 2011, 15:52:27 » |
|
inak jeden hudobník mi včera nuukal starý stagg na štýl prs udajne z najvyšej rady vyrobený ešte v belgii - tak to tvrdil že stare vyšie rady sa ešte robili v belgii, krásny kus lepený masívny krk , pravá perlet na hmatniku akože išiel som na nom oči nechat a predával ho za tapných 220e lebo nove staggy su udajne največšie shity na trhu tak to nikto nechce aj ked tento bol starý a vydarený , a fakt dumam už dva dni čo predat aby som si ho kupil už len koli super profilu krku /na tom krku vidno že je to stare a POCTIVE/
ty uz kasli na to, co ti nejaky chlap kedy nakeca o gitarach. ak sa chces pohybovat a konickarit medzi starsimi lacakmi, preco nie, najdes medzi nimi skvele kusy. akurat silno odporucam vela samostudia, vela rezervovanosti k mnohym informaciam, co kde takto ziskas a hlavne si dokazat spravne ziskane informacie aj utriedit... ze ked je nieco preglejka, je to lowend. ze ked ma nieco hrkalkove mechaniky, tiez to nebude zjavne vysoka trieda. ze ked je nieco silne obuchane, neznamena to automaticky, ze je to stare. a ze ked je to stare, neznamena to automaticky, ze je to dobre... to vlen tak, vo vseobecnosti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
sevo
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 24. August , 2011, 16:29:44 » |
|
ty uz kasli na to, co ti nejaky chlap kedy nakeca o gitarach. ak sa chces pohybovat a konickarit medzi starsimi lacakmi, preco nie, najdes medzi nimi skvele kusy. akurat silno odporucam vela samostudia, vela rezervovanosti k mnohym informaciam, co kde takto ziskas a hlavne si dokazat spravne ziskane informacie aj utriedit... ze ked je nieco preglejka, je to lowend. ze ked ma nieco hrkalkove mechaniky, tiez to nebude zjavne vysoka trieda. ze ked je nieco silne obuchane, neznamena to automaticky, ze je to stare. a ze ked je to stare, neznamena to automaticky, ze je to dobre... to vlen tak, vo vseobecnosti +1
|
|
|
Zaznamenané
|
...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo sa take už nerobí...
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 24. August , 2011, 16:56:29 » |
|
v podstate máš pravdu Rasto plávam presne v tých vodách - konickarit medzi staršími lacákmi - lebo hodnota je premenlivá vec a nájdu sa tam aj dosť podcenovane kusy . Musím uznat že ked som si pozistoval viac otom stagu nie je to to čo sa čakalo , predávajúci trocha zavádzal . Každopádne moja preglejka je aj naďalej podstatne lepší nastroj ako sa tu tvrdí - ale to je iná téma . k stagu len tolko že z mojej strany už nič
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 24. August , 2011, 17:05:28 » |
|
...ved tusim jaywalkwer z fora ma stary stagg (semilubovku 335) z povodnej japonskej produkcie
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
|