Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 06:35:59
Strán: 1 ... 758 759 [760] 761 762 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1736340 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11385 kedy: 25. Október , 2011, 14:21:59 »

kde konkrétne?
Samozrejme nie presne tak, ale nieco v tom zmysle. Musim sa opytat kde to je. Zistim.
Zaznamenané

floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #11386 kedy: 25. Október , 2011, 14:24:01 »

to nie je pravda, veda a filozofia casto koliduju v mnohych veciach aj dnes.
tak to potom nie su vedci ale pseudovedci ak sa budeme drzat tohto zlateho gralu definicneho:

Science (from Latin: scientia meaning "knowledge") is a systematic enterprise that builds and organizes knowledge in the form of testable explanations and predictions about the universe.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11387 kedy: 25. Október , 2011, 14:24:12 »

OK. Teraz by som to mozno mal uz zakoncit len tym, ze vysvetlim preco ja osobne verim. Mohol by som zacat tym, ze to ze sa vyvinul nejaky zivot, az do takejto formy je obrovska nahoda a preto, ked pouzijem pravdepodobnostne kriterium na toto, tak ma to prirodzene vedie k nejakej forme prvotneho hybatela, ale pre toto ja osobne neverim.
Takisto to, ze existuje nejaky eticky zakon, nejake svedomie, nieco co sice ma v kulturach rozne ozveny, ale na druhej strane napriklad pri debate s buddhistickym mnichom zistis, ze ich etika je tej nasej velmi podobna, a to, co je skutocny rozdiel je to metafyzicke šmé, ktore ma nejako nefascinuje. Povedzme to vyssie v cloveku, co sposobuje to, ze sa citi ako curak ked spravi nieco zle. Ale toto tiez nie je dovod.
Mozno aj preto, lebo ked myslim na svoju vieru, je to jedina chvila casu, ktoru si najdem vo svojom zivote, aby som reflektoval, to co som spravil, aby som to naozaj olutoval, a aby som skusil nabuduce neopakovat to iste. Asi sa zhodneme, ze ked taketo nieco ludia nerobia pravidelne, tak ich to robi eticky tupimi. Tym nechcem povedat, ze neveriaci to nerobia, vobec nie. Kazdy ma svoj sposob ako sa vysporiadava so svojim chovanim. Pre mna je vsak ten institut spovede, prave ta chvila ked to viem spravit najlepsie. Ale ani to nie je dovod.
Wittgenstein kedysi povedal: "I believe the best way of describing it is to say that when I have it I wonder at the existence of the world. And I am then inclined to use such phrases as 'how extraordinary that anything should exist' or 'how extraordinary that the world should exist." On nebol veriaci, ale najlepsie vystihol moj pocit, kedy si najviac uvedomujem ze Boh existuje. Boh sa neda slovami popisat, tak ako jeho existencia vedou dokazat. Vzdy ked sa niekto o to snazi tak naraza na mur toho co je poznatelne. To iste etika, ked niekto hovori o tom, co je dobre a co je zle, to je vsetko pekne. Ale jediny sposob ako sa etika naozaj moze prejavovat je tak, ze clovek proste kona dobro, bez ohladu na odmenu - eticke chovanie je totiz odmenou samo o sebe. Preto vzdycky ked niekto o nom vyprava, tak ako ja teraz, tak mam hrozny pocit, ze je to pateticky gyc a je to tak. To je vsetko co viem o svojom vztahu k Bohu povedat.
Sorry za dlhy prispevok.

páči sa mi tvoja odpoveď. Myslím si, že to pociťujeme úplne rovnako. Len pre teba je tvoja osobná spoveď, sebareflexia, etika.... v podstate dôvod na vieru v niečo, čo nazývaš boh. Ja to nazývam úplne inak, alebo ešte skôr nenazývam radšej vôbec nijako..

Pociťuješ ale svojho boha rovnako, ako ti ho predkladá cirkev a kesťanstvo, alebo máš niekedy pocit, že s ich odpoveďami to nieje úplne na poriadku. Ohľadne božstva Ježiša, zmŕtvychvstania, zázrakov, ducha svätého, nepoškvrnenej panny Márie a pod.. Ale aj ohľadne diabla, hriechu, možnosti spasenia, pekla atď atď..  Alebo máš niekedy pochybnosti, či je ten tvoj boh taký istý, ako ho formulujú oni..?  Popiskujem si
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #11388 kedy: 25. Október , 2011, 14:25:26 »

Som krestan, chodim do kostola a viem, ze Boh existuje. Nepotrebujem to nikomu dokazat a aj mi to je jedno, kto veri/neveri. Ale priorita je pre mna (co sa tyka cloveka ako takeho) ako sa sprava, ci dokaze pomoct a ci vie vychadzat medzi ludmi. TO je pre mna viac ako to, ci je niekto krestan/nekrestan.
tiez si pekne napisal a iba by som dodal, ze nevies - veris. to je ta pointa. vediet znamena, ze to mozes dokazat. ty veris a veris pevne a je to v poriadku, ved nie je prave v tom ta pointa? ze nepotrebujes hladat dokazy, porovnavat ich a analyzovat historiu, aby si sa dopracoval k nejakemu tvrdemu poznaniu? veris a je to subor niecoho, podla coho zijes a zijes podla vsetkeho ako dobry clovek. nejde o to?

(inak myslim, ze to nikde neznie ironicky, ale keby nahodou to tam niekto vypozoroval, tak nie, toto nebolo myslene ironicky)
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
FunkyMonk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156

« Odpoveď #11389 kedy: 25. Október , 2011, 14:28:12 »

tak to potom nie su vedci ale pseudovedci ak sa budeme drzat tohto zlateho gralu definicneho:

Science (from Latin: scientia meaning "knowledge") is a systematic enterprise that builds and organizes knowledge in the form of testable explanations and predictions about the universe.
OK, potom to myslime rovnako, prepac, myslel som si, ze hovoris aj o socialnych vedach apod.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11390 kedy: 25. Október , 2011, 14:30:01 »

OK, potom to myslime rovnako, prepac, myslel som si, ze hovoris aj o socialnych vedach apod.
sak aj socialna veda moze fungovat na rovnakom principe. to, ze ma obmedzene pole posobnosti, co sa pokusov tyka, este neznamena, ze teorie sa nemozu formulovat na zaklade rovnakych principov. akurat sa budu tazsie a redsie prehlasovat fakty... ta linia medzi vedou a filozofiou je vyznacena ale jasne. nemam pocit, ze by si to rozporoval, cize to skor tak pre ujasnenie.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 14:31:13 od Iggy » Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11391 kedy: 25. Október , 2011, 14:30:12 »

tiez si pekne napisal a iba by som dodal, ze nevies - veris. to je ta pointa. vediet znamena, ze to mozes dokazat. ty veris a veris pevne a je to v poriadku, ved nie je prave v tom ta pointa? ze nepotrebujes hladat dokazy, porovnavat ich a analyzovat historiu, aby si sa dopracoval k nejakemu tvrdemu poznaniu? veris a je to subor niecoho, podla coho zijes a zijes podla vsetkeho ako dobry clovek. nejde o to?

(inak myslim, ze to nikde neznie ironicky, ale keby nahodou to tam niekto vypozoroval, tak nie, toto nebolo myslene ironicky)
Ved aj progy veri, ze gibson z roku pana, ktory kupuje z ebay je dobry. Ale bude to vediet, az ked k nemu pride.  Bavím sa skvele

Este tak mi napadlo... mam znamu, ktora ma starych rodicov... vravela mi, ze cely zivot boli tvrdi ateisti, jak stoporeny rozenbergov penis. Az ked prisla rakovina a pokokot zdravotnych problemov, tak pochytali ruzence do ruky. Zaujimave, ze ? :)
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #11392 kedy: 25. Október , 2011, 14:30:26 »

neexistovalo, alebo nebolo objasnene? lebo v tom je zasadny rozdiel...

...alebo nie je doteraz objasnene realne, len sa to predpoklada...

lol, toto bude asi dovod, preco nie si vedec  Bavím sa skvele poprve, veda netvrdi, ze na zaciatku nic nebolo. tvrdi, ze vesmir vznikol velkym treskom, co bolo predtym, nevieme.

Presne tak, vzdy sa dostanes na pociatok a to maju ti hlupi veriaci vyriesene logicky hned v prvej kapitole Stareho zakona.
Neviem, co je blud na logike. Je to veda ako kazda ina.

Zas a zas tu dokazujes ten mne nepochopitelny agresivny ateizmus, kde miesto argumentov pouzivas krcmove podpasovky, ale tak v pohode, dnes mam dobru naladu.

Rozlucme sa dalsim tupym vyrokom nejakeho Einsteina: "Veda bez nabozenstva je chroma, nabozenstvo bez vedy je slepe."
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #11393 kedy: 25. Október , 2011, 14:33:07 »

pocujte a dviha toto uroven fora ci nie? :-) hlavne ked sa potom ta vyhrotenost prameniaca z krcmovych debat prenasa do osobnych sporov aj mimo fora o vsetkom? :-) akakolvek kontroverznost mimo hudobne temy je podla mna z hladiska urovne fora kontraproduktivna
Zaznamenané

o-yep sro
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11394 kedy: 25. Október , 2011, 14:34:09 »

Este som chcel dodat, ze najviac ma na tych mladych hlupuckych "krestanov" bavi, ako sa hrdo hlasia ku KDH, pricom ta strana nema s Bohom spolocne absolutne nic. Takisto ako aj SDkrestanskaUnia a pod. A posledna vec, ako slepo prehliadnu priestupky ludi, ktori sa hlasia k Bohu. Jednoducho povedane - vodu kazu, vino piju.
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11395 kedy: 25. Október , 2011, 14:34:35 »

...alebo nie je doteraz objasnene realne, len sa to predpoklada...
ale predpoklada sa to na zaklade nejakych realnych vstupov.

Presne tak, vzdy sa dostanes na pociatok a to maju ti hlupi veriaci vyriesene logicky hned v prvej kapitole Stareho zakona.
Neviem, co je blud na logike. Je to veda ako kazda ina.
co je preboha logickeho na rozpravke o dedovi, ktory za 7 dni stvoril cely svet, pricom najprv bolo svetlo a az potom slnko? akoze sa mi lubi jak vsetky moje logicke zavery diskreditujes ako agresivne krcmove podpasovky, ale aj tu mas jeden logicky kotrmelec, ktory ty ochotne odignorujes. a neviem, kde si vzal tu istotu, ze bol nejaky "zaciatok". to akoze preto, ze ludia zacinaju a koncia, musi zacinat a koncit aj svet? vesmir? ja chapem, ze sa to tazko absorbuje, ale boh nie je ziadne vysvetlenie a uz vobec nie logicke.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11396 kedy: 25. Október , 2011, 14:36:05 »

...
co je preboha logickeho na rozpravke o dedovi, ktory za 7 dni stvoril cely svet...
Vidim, ze si nikdy necital Bibliu a tym padom nechapes, ze cela Biblia je pisana v podobenstvach. Tych 7 dni je pomenovanych obrazne. To dufam, ze vies. Resp. pevne tomu verim.
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #11397 kedy: 25. Október , 2011, 14:39:10 »

Este som chcel dodat, ze najviac ma na tych mladych hlupuckych "krestanov" bavi, ako sa hrdo hlasia ku KDH, pricom ta strana nema s Bohom spolocne absolutne nic. Takisto ako aj SDkrestanskaUnia a pod. A posledna vec, ako slepo prehliadnu priestupky ludi, ktori sa hlasia k Bohu. Jednoducho povedane - vodu kazu, vino piju.
Lebo Fico ako komunista zastáva presne tie kresťanské princípy, ktoré tak silne hľadáme.  Bavím sa skvele
Prepáč ale nedalo mi nerypnúť si :)
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11398 kedy: 25. Október , 2011, 14:39:35 »

Ved aj progy veri, ze gibson z roku pana, ktory kupuje z ebay je dobry. Ale bude to vediet, az ked k nemu pride.  Bavím sa skvele
urcite. akurat on uz drzal v ruke x gibsonov a ma ohladne produkcie tych rokov solidne poznatky. cize to tvoje prirovnanie by fungovalo v pripade, ze by si sa osobne v minulom zivote, ci svete, poznal s nejakym bohom a VEDEL, ze stvoril nejaky svet. a potom s dalsim a dalsim. a tu na tomto svete sice nemas dokaz, ale kedze uz nejakych tych bohov poznas, vies to porovnat, ze to je podobna situacia, takze aj tu nejaky boh asi bude za tym. chapem, ze som na niektorych krestanov az moc pejorativny, ale mam pocit, ze tebe to zase tak nevadi. chapeme sa?

Este tak mi napadlo... mam znamu, ktora ma starych rodicov... vravela mi, ze cely zivot boli tvrdi ateisti, jak stoporeny rozenbergov penis. Az ked prisla rakovina a pokokot zdravotnych problemov, tak pochytali ruzence do ruky. Zaujimave, ze ? :)
typicke. vzdy to je hranicna situacia, ktora obrati ludi na "vieru". je to prave o tej beznadeji prameniacej z poznania. uprimne, predstav si ako tvrdy fakt, ze sa narodis a zomries a nezostane nic. ziadna dusa, proste nic. a cely svet si ani nevsimne, ze nejaky branko bol. to je take dost beznadejne a toto proste ludom vadi. tak veria. tak ako ti, co vedia, ze umru na chorobu, zacnu verit, ze vyzdraveju. nuz ale nevyzdraveju. a znovu na tom nie je nic zle - oni sa mozno potom citia stastnejsi a to je len fajn. lebo ked uz ine nie, tak aspon tu nadej si nejaku vykresaju, aj ked falosnu, ale aj taka dobra.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11399 kedy: 25. Október , 2011, 14:42:11 »

Lebo Fico ako komunista zastáva presne tie kresťanské princípy, ktoré tak silne hľadáme.  Bavím sa skvele

Paradoxne komunisticke idey a krestanstvo maju k sebe pomerne blizko. Preto aj u nas nasli pomerne zaujimavu symbiozu pocas obdobia 48-89.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 ... 758 759 [760] 761 762 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.