brko
|
|
« kedy: 17. Jún , 2007, 21:30:15 » |
|
vsimol som si ze stare fendre, sunn aparaty a este dajake isto robili(myslim ze skor v tej starej ere) aj bedne s 2*15 palcovimy reproduktormi . myslel som ze to bude skor na basu ale videl som gitaristu ako mal plexi zapojenu do takejto bedne ... chcem sa spytat ake to ma vplyv na zvuk .. alebo piste co vas napadne ohladom tohto ...
nasiel som fotku townshenda s takymito boxami ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 17. Jún , 2007, 21:40:36 » |
|
uff, tazko povedat, zalezi od ostatneho setupu, ale nejaky cisty zvuk tymto smerom nehladaj, z fotiek a zaznamov som odpozoroval, ze dimebag darrell pouzival AJ onstage 15" repro, ale to zrejme kvoli DIST kanalom... musi byt pekne bahno
|
|
« Posledná zmena: 17. Jún , 2007, 21:41:04 od shanike »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 17. Jún , 2007, 21:42:56 » |
|
asi budu "pomale", cize sice hutne a valive, ale pri rychlich sekaniciach rozplizle. ale to davam iba tak zbrucha, neviem...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 17. Jún , 2007, 21:49:11 » |
|
asi budu "pomale", cize sice hutne a valive, ale pri rychlich sekaniciach rozplizle. ale to davam iba tak zbrucha, neviem...
mna napadlo, ze 15" robi aj eminence ale ci sa to nejak pouziva...to uz neviem
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 17. Jún , 2007, 21:52:29 » |
|
pochybujem ze v 60. rokoch boli nejake mega distoršny ... a dalsia vec neviete daco o tych lesklych stredoch na reprakoch ? daco ... na starych zase predovsetkym . vidno to aj na fotke . aj co som kukal jbl stare repraky na gitaru tak tiez leskly stred . aj fendre stare. na modernych reprakoch som nic take nevidel zatial .
|
|
« Posledná zmena: 17. Jún , 2007, 21:53:01 od brko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 17. Jún , 2007, 21:59:32 » |
|
pochybujem ze v 60. rokoch boli nejake mega distoršny ...
jasne, suhlasim, ale na druhej strane v 60. rokoch sa este stale hodne experimentovalo, nemam pravdu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 17. Jún , 2007, 22:02:56 » |
|
toto co je v strede mam na mysli ... nema to dajaky suvis s tym ci je na repraku pouzity alnico magnet alebo ceramicky/ferritovy .. povedal by som ze teraz sa moc repraky s alnicovymi magnetmi nevyrabaju ... ci
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 17. Jún , 2007, 22:04:16 » |
|
toto co je v strede mam na mysli ... nema to dajaky suvis s tym ci je na repraku pouzity alnico magnet alebo ceramicky/ferritovy .. povedal by som ze teraz sa moc repraky s alnicovymi magnetmi nevyrabaju ... ci JBL? to je cisty imidz, bracho
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. Jún , 2007, 22:09:01 » |
|
nema to dajaky suvis s tym ci je na repraku pouzity alnico magnet alebo ceramicky/ferritovy .. povedal by som ze teraz sa moc repraky s alnicovymi magnetmi nevyrabaju ... ci Nema to s tym nic, ved to mavaju aj repraky v radiach, ak maju len jeden sirokopasmony reproduktor bez samostatneho vyskoveho reproduktora, alebo tak. Asi to robi viac vysok, alebo tak
|
|
« Posledná zmena: 17. Jún , 2007, 22:09:45 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 17. Jún , 2007, 22:17:26 » |
|
Alnico magnety sa v reprakoch (drahych) aj dnes pouzivaju. Traduje sa, ze hentake alobalovo/papierove alebo alobalove stredy robili ostrejsi zvuk - zase sam neviem . Ale zjavne nie az tak dobry, ked sa to nahradilo tymi dnesnymi stredmi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stenčo
náhodný pocestný
Príspevkov: 144
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 23. Jún , 2007, 19:43:29 » |
|
15" reprak bude dost smerovy uz na stredoch - postavis sa mimo osi a vysky sa akosi nedostavuju...
|
|
« Posledná zmena: 25. Jún , 2007, 12:03:24 od stenčo »
|
Zaznamenané
|
ARIA GT series & BatonRouge Burnt
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 24. Jún , 2007, 09:21:17 » |
|
Ludova mudrost: Cim vacsi reprak, tym ma smerovejsie vysky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 24. Jún , 2007, 14:09:08 » |
|
takze je stredovy?? to nechapem potom naco ho mal dimebag ked on bol znamy tym ze mal brutalne Vecko takmer uplne bez stredov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 24. Jún , 2007, 16:13:14 » |
|
takze je stredovy?? to nechapem potom naco ho mal dimebag ked on bol znamy tym ze mal brutalne Vecko takmer uplne bez stredov
Never všetkemu,čo sa tu napiše. /mnoho povolanych,malo vyvolenych /
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 24. Jún , 2007, 16:36:35 » |
|
"strasne stredovy uz v stredoch" -- asi malo byt "strasne SMEROVY uz v stredoch" Takze nepisalo sa o tom, ze by mal kazdy 15" mat automaticky vela stredov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stenčo
náhodný pocestný
Príspevkov: 144
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 28. Jún , 2007, 10:02:11 » |
|
"strasne stredovy uz v stredoch" -- asi malo byt "strasne SMEROVY uz v stredoch" Takze nepisalo sa o tom, ze by mal kazdy 15" mat automaticky vela stredov. jj. som tam mal preklep.
|
|
|
Zaznamenané
|
ARIA GT series & BatonRouge Burnt
|
|
|
5o
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 04. Júl , 2007, 10:17:29 » |
|
Nesmejte sa prosim ,ale: na Line6 POD XT Live je simulacia boxu 1x15 a zvuk bol dost tucnejsi, gulatejsi a menej ostry. Mne sa to celkom pacilo ,ale je to zanrovo ohranicene. Samozrejme neviem ako to znie real ,lebo v simulacii je to zdokonalizovane.
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60 Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 04. Júl , 2007, 11:03:48 » |
|
Ale ved 15 sa často použivali,napr. Blackmore s Rainbow,Steve Morse s Dixie Dregs.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|